Even if you can't let go of the past, I'll be there for you to hold.


Jag sade för ett bra tag sedan att jag skulle visa vad jag gjorde till folk i julklapp förra julen, ursäkta för den långa väntan på det (dvs ifall det var någon som ville se)... Det är helt enkelt så att jag hatar att redigera bilder så mycket som man oftast behöver göra med produktbilder.

för allt jag hade och det som jag fortfarande har.

Med orden har jag idag skapat, än en gång har jag börjat skriva om första delen av historien som jag arbetat med sedan år tvåtusensju. Detta är sista gången som jag tänker skriva om den helt och hållet.
   Jag har sett en del av en serie som jag totalt missade att den existerade då jag såg serien första gången. Jag har även hunnit med att se en "film" som jag grät likt en nyfödd till pga. att jag vet exakt hur ont den känslan som filmen förmedlade känns.

Nu är kvällen här och om inte taket hade varit i min väg hade jag stirrat upp i det stjärnklara mörkret. En del av mig vill sitta och rita en stund innan sängen höjer rösten och ropar mitt namn högre, dock är det synd att jag är ovän med min ritplatta i skrivandets stund. Däremot är jag vän med min trasiga datormus och jag har fortfarande en bild som jag endast tänker använda datormusen till... Vi får helt enkelt se hur det blir, för just nu är jag social med Howl för första gången på tre veckors tid.

nobody knows who I really am, maybe they just don't give a damn.
Det enda jag väntar på är att ljuset ska komma tillbaka, det är det enda jag behöver just nu.

farväl

att lämna allt bakom dig, ett steg i taget
se endast vad som är framför, lämna det som varit i skuggorna
en röst inom ens själ, rösten som gör timmar till dagar
sorlet av ett öde, de förlorade viskningarna om allt
kommer du hålla fast vid allt, eller släppa taget i natt?
bestäm dig i kväll, de väntar i en otålig längtan
har du självförtroendet inom dig? Självförtroendet att gå
inom ljuset som värmande vill väl, gömmer sig tårarna
lova allt, ge aldrig upp din inre skatt
fortsätt gå efter rösten du hör, lämna allt
lev dig fram och upp, efter dina drömmar
sträva efter deras glittrande, utan kamp kan du inget få
ta farväl, lämna det som varit i skuggorna
ta farväl.

Until the day it all fades away.

Jag vandrar samma väg om och om igen, vägen som aldrig tycks förändras även när den gör det. Jag har drömt samma dröm som jag flera gånger redan drömt. Jag har varit ensam i min ålder på en buss som jag fantiserade om att den skulle ta mig ingenstans.
   Över isbeklädda gator och snötäckta gräsmattor har jag vandrat och förbannat de som inte passar på och plogar bort skiten när det går. Det är i mina ögon som om de avsikligt vill att man ska bryta benen av sig. Rätta mig om jag har fel.

I mina egna fotspår går jag på nytt och försöker önska bort kylan, för jag vill ta på mig min hatt och kisa upp emot en värmande sol i höstens vackraste färger igen. Kalla det galet om det är vad man tänker nu och förstå mig inte fel, sommaren är fin den med - men hösten är då jag trivs som allra bäst med allt.

Jag drömmer mig bort i stjärnorna och mörkret där allt är som det ska. I dess böljande mörker söker jag efter ord att beskriva allt som inte går att beskrivas, detta är ett försök som dör ut i snön då det omöjligt kan ske. Det är då jag önskar att jag kunde sätta ord för allt jag känner och allt jag vill få sagt lika flytande bra som Thåström gör och så som de eftertänksamma tankarna som Mimikry blandar in i sina låttexter. Undrar om jag någonsin kommer lyckas bli så poetisk och beskrivande med ord som de är? Det vore fint, att en dag kunna få allt sagt.


L, N & Kira.

Folk tar mig för att vara en person som endast lyssnar på hårdrock och liknande... Jag klär mig inte efter det annat än med mina nitar som man sällan ser... Jag råkar faktiskt ha en förkärlek för inspirerande instrumental musik...Ett minne i en exponering


NAMNLÖSA ORD - Vägen emot det förflutna

Del ett (Tidlösa ord) | Del två (Levande ting, bortglömda minnen)

En väg emot ingenstans, en väg som tycks ha tappat sitt eget minne om vad den en gång var och vart den en gång tänkt gå. Ett lager av snö, mycket tunt och ändlöst glittrande i solens kalla solstrålar, det är vad som täcker den och hindrar den ifrån att bli upptäckt.
   En väg emot slutet, där tiden stannat av och minnen bevarats längst resans gång. Själar som en gång begravdes i form av aska eller ben, har radats upp på led längst med dess sken. Minnen som de långa, massiva och praktfulla varelserna har bevarat i sina skuggors djupaste vrå, i hopp om att kunna dölja vad som skedde igår. Dessa minnen återspeglas i en doft som är renare än renast och oskyldigare än den vita färgen hos snön.
   En väg emot vad som varit, där inget är som det du känner till och kallar vardag. Dess sken som en gång fördärvades av varelserna kallade människor, dessa som tog över dess jag och gjorde dess själ och allt omkring denne till ett det. Förvrängd, förträngd och förfallen – det är allt dess sinne känner. En hämnd som bränner likt den isande snön, då dess sinne är i en bortdomnad dvala, en frusen dvala som inte tycks ha någon början, inte något slut.
   En väg emot det förflutna, där stunder som varit åter igen försöker ta tillbaka och återforma det som en gång var deras. Det som en gång var allt, det som en gång var verkligheten – innan de kom, innan de tog, och innan de drog. En väg emot det förflutna, där allt försöker förbli som det en gång var.

Oops...

Paint tool SAI


Helt plötsligt har jag inte tröttnat på något längre, jag vill göra allt och lite mer där till. Jag mår bättre än vad jag har gjort sedan i torsdags förra veckan (har gått och varit sjuk ja) och nu när det är så gott som över känner jag mig med ens som en levande människa igen.
   Jag är pepp på att göra någon av de fyra läxorna som jag fortfarande har kvar att göra, jag vill gå ut på världens längsta promenad med kamerorna (antingen här eller inne i Uppsala), jag vill sitta och läsa hundratals böcker och dikter, jag vill sitta och skriva någon av mina tiotalet många historier eller sätta mig för ett ögonblick och vara en poet, jag vill sätta mig en hel dag och bara rita för glatta livet, jag vill göra världens jävla storstädning av sovrummet för att städa bort den sjukliga känslan som ligger kvar i framför allt sängen, jag vill göra en riktigt fin portfolio inför när jag ska söka jobb, jag vill göra fina skrivhäften, jag vill baka, jag vill sy... Jag kan fortsätta rabbla tills du som orkade läsa det där är död, det är helt enkelt så mycket som jag vill göra mer än något annat just nu.
   Jag vill göra allt och lite mer där till, men ändå allra mest av allt vill jag leva i stunden som jag sitter och njuter av just nu.

i ett ögonblick om dagen, i ett minne om natten. i min tystnad om stunden, i en önskan om morgondagen.

Det tog bara en sekund för mig att få svårt att välja vad fan man ska lägga pengarna på nu. Jag är i stort behov av en ny dator så snart som möjligt, men jag blev precis [kär i något] som jag gått och väntat på i flera månader nu. Att väljas och att inte bli vald, än en gång är det frågan.


Jag kan helt ärligt erkänna att det som print screenen ovan visar, faktiskt började se ut som en tidining nu idag innan jag satte mig på elvan för att bege mig till Uppsalas centrum... Dock var det egentligen mest tänkt att vara en del av mitt projekt som jag håller på med lite vid sidan om annat som jag sysslar med på praktiken just nu... Det är fan så mycket idéer jag får ibland... Jag har seriöst blivit sugen på att starta upp ett eget tryckeri om jag inte lyckas få jobb på något efter skolans sista dag... Det vore faktiskt väldigt fint, tänk att få ha ett tryckeri att kalla "mitt" och som jag får ha precis som jag själv vill ha det... Det är min nya "dream, please come true"-tanke.

En annan människas ord.

När någon som man egentligen inte känner så överdrivet väl, säger att denne tror att man själv kan göra det man vill. När denna person som man egentligen inte känner så överdrivet väl, säger att denne tänker ta sig ann utmaningen och hjälpa en själv att bli nummer ett. När denna person som man egentligen inte känner så överdrivet väl, är helt övertygad om att man själv kan bli detta något som är unikt.
   Det är när något sådant händer, som man själv vågar tro på sig själv ännu mer än vad man redan gör. Det är då något sådant händer, som man tänker ge sig fan på att inte ge upp och slita som ett djur för att uppnå sin dröm. Det är när något sådant händer, som man bara blir så jävla glad att alla logikens lagar blir luddiga och man tappar bort sig själv.
   Det är då en annan människas ord blir ens egen energikälla och inspiration.
Ännu en ny kategori, en väldigt behövlig sådan också. Välkommen.

Skogensande, Mokuva and Natimicia

She's fearless, an outcast, and the protector of her forest.
   Skogensande was named in the ancient way to reflect the personality in the name. She isn't an earth dragon, yet she's green, and attached to the forests and nature itself. When she was born she was given the gift to see the spirits of dead dragons whom had failed in battle or died by other reasons in the nearby forest. However, that's the only place where she can see, hear and talk with them; it's in the forest her own spirit belongs.
   To face some spirits she had to let go of the fear she had from her childhood - when she was young she was scared of the spirits even though she doesn't want to admit that now when she's grown. She tends to stay alone in the forest days and nights, she feels more comfortable with being alone.
   Skogensande watches over for the spirits in their forests, it's her duty to the ancestors.Mokuva is fearless, calm and controller of the weather.
   He was the first dragon in their family who ever mastered the ability to control the weather. He had no teacher to show him how to control his power in the best way, so all he came to learn is what he learned on his own. He is the one in the family with the most skills and knowledge when it comes to controlling the weather. Some have tried to surpass him, but none has succeeded.
   He's a dragon that doesn't like to have all too many others close to him. One of the few that he holds closest is his firstborn daughter, Artea. Unlike others she knows him as the very calm and caring father that he is to her, and not only as the fearless controller of the weather who takes on thunder storms head on.
   Mokuva has become the calm and fearless weather controller that the ancestors decided that he was destined to be.Natimicia has always her senses on full alert and is always withdrawn from others.
   She doesn't like to have others around her, probably because it's in her nature to be violent towards everything. However, she doesn't mind to have others of her own kind around. Due to that she was the first one of her kind in the family, she has seen much and knows a lot about the world they're living in. Because of that many see her as wise and reliably, not to mention that many of her own kind sees her as a very caring dragon.
   There's only one dragon that's not of her own kind that she has come to trust more than anyone else. She sees him as her mate and loves him dearly. Though, sometimes she thinks that the only reason as to why she loves him so much is because he's a lot like her.
   Natimicia is the dragon whose trust one has to win, before her true personality is revealed.

Fel plats, fel tid. Helt fel perspektiv.

Det var något som jag hörde på ett program igår då jag tog mig en välförtjänt paus ifrån mina läxor (som är det enda jag har ägnat mig åt efter skolan sedan i måndags).
Många djur lever med båda fötterna i nuet och ägnar inte sin uppmärksamhet åt vad som varit eller vad som komma skall - allt de fokuserar på är att leva i nuet och endast tänka på vad som är bäst för stunden så man mår bra. Detta är något som vi människor glömmer bort att göra, vi har ständigt ena foten antingen i det förflutna eller i framtiden och vi har aldrig båda fötterna i nuet. Ta dig tid att låta båda fötterna vara i nuet istället, om du gör det är det inte lika mycket tid som går förlorat till sådant som varit eller sådant som komma skall och du hinner med att uppleva mer.
©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day