Sudda inte ut mina fina minnen, för jag vill ha dem kvar...Det är underbart att vara nykär i ett flera år gammalt intresse...

Ibland undrar jag varför jag inte passar på att bli lite aktivare vad gäller min uppdatering här på bloggen när jag har en del vardagsbilder på paddan, en del texter (både svenska och engelska) och över 160 fotografier att visa. Jag har till och med en digital illustration, samt en akvarellmålning på ingång också. Vad är mitt problem, kan tyckas? Varför har jag så svårt att visa något nytt lite oftare?

Med tanke på min nuvarande header som inte var meningen att den skulle vara kvar så pass länge, känns det som om den undre bilden är nytt headermaterial för min del - även fast den är överexponerad på skorna...

Believe in me.
Gå drygt fyra kilometer och fotografera lite här och där, vart än inspirationen och motiven är, istället för att sitta på en trång och varm buss. Ja, min eftermiddag kunde inte ha vart bättre.

Betydelsen som jag antagligen såg då jag levde i helvetet.Mitt syfte har sedan sommaren 2009 varit att glömma mitt förflutna. Men sanna låtar som dessa får en att minnas. Folk säger att det kan vara bra att minnas, och sådant man vill glömma går inte att glömma (för man glömmer allt annat som man inte vill glömma istället). Men just nu är det inte mörkret jag minns, det är min styrka om att vägra ge upp som jag minns. Mina ord kanske inte var de mest viljestarka och än mindre peppande för att fortsätta kämpa. Men de orden jag en gång tänkte varje dag fick mig att fortsätta vänta på morgondagen.

Reign of Fire
Kalla det vad ni vill, men jag älskar den där filmen. Så jag kunde inte låta bli att välja den till vår nuvarande uppgift i skolan (vi gör dvd omslag just nu).

Övergiven i drömmar om nuet.


Det finns inga ord vars mening är innehållsrik nog som kan beskriva känslan man får då allt som varit förlorat i veckor kommer tillbaka, det är helt enkelt underbart att plötsligt vakna till liv igen efter vad man skulle kunna tro varit en ändlös dröm.

Testade den nya appen... Vettefan om jag tycker den är värd att använda just nu... De bör fixa snarast så man kan välja vilken storlek man vill att bilden ska publiceras i, vilken kategori inlägget ska publiceras i och så man kan använda fet, kursiv och understruken text i själva inlägget. När det är fixat är den acceptabel att använda (ja, jag gick in på datorn och ändrade det här inlägget för att den skulle passa min egen smak och mitt eget tycke).

When the lights go out you will understandEfter att ha levt en ganska bortkastad helg har jag nu även klarat av ännu en måndag, vilket känns både bra och dåligt (nu är det ännu en dag närmare tills jag slutar skolan). Läxan som jag har tills imorgon är gjord och jag är redo för att bli förhörd på allt som har med PRO 900 att göra (spenderade för övrigt hela förmiddagen med den kraken och gjorde visitkort till en tjej som jag tror går i foto-trean, så då känner man sig extra säker och behöver inte plugga lika mycket).
   Så jag tänker låta den här kvällen gå till precis vad fan jag nu kan vilja göra eftersom läxan är klar. Mest troligt att rita, behöver göra det och är verkligen sugen på att dra igång lite fin musik gjord av Powell och rita tills bara mörkret existerar omkring mig.

Nästa hållplats, helvetet.


Nikon D60 + 50mm

"Nu ska vi ha prov och stora tester på exakt samma dag i bara tråkiga ämnen!", jag har tappat räkningen på hur mycket läxor jag har till nästa vecka. Det är mycket i alla fall, och majoriteten är tills på måndag. Så det är pga. det jag låter så negativ till allt just nu.
   Om man bortser ifrån att jag måste plugga skiten ur mig och jobba nu i helgen är det ändå ganska skönt med helg igen. Efter två veckors väntan på en försenad del av Naruto fick jag äntligen se den nu idag och även sitta och klaga över Tobis röst på den nyaste dubbade delen också (helt ärligt, de har valt totalt fel röst till honom... han lät så jävla tillgjord nu i den senaste delen (i de första delarna han var med lät han okey i alla fall) och jag tycker de har översatt Tobis och Deidaras snack helt jävla fel - vart tog alla "helvete", "fan" och "idiot" ivägen? Och framför allt, varför ta bort Deidaras fina kommentar "You piece of shit... I'll blast you to hell!!" och ändra den till "Tobi, you're dead!!"...?). Så jag är glad för att jag har fått sett de två delarna nu. Jag har även varit duktig och fått en film ifrån EOS 700 framkallad, så bilder på G ifrån honom nu och av vad jag har sett på negativen gillas många av bilderna mycket av mig.

Counting the daysiPad + Instagram


Jag väntar på att tiden ska stanna och att allt ska bli fint, precis så som jag vill att det ska va'. Men tiden tycks inte vilja som jag vill, inte heller tycks den tycka att det ska vara så som jag tycker.
   Det är min favorit årstid igen och jag känner behovet av att börja tända ljus i mörkret väckas till liv på nytt. Även om denna hösten inte är lika fin som den vi hade förra året så gillar jag denna ändå, kanske lite mindre regn är på beställning. Men regn är härligt när man har en bra bok och en stor kopp varm chocklad.

Grattis på födelsedagen, Sara! Nu får du se till att vara riktigt barnslig sista året du är barn, för om ett år är du vuxen!

Jag skulle rita den, jag började på något annat...Jag skulle rita klart Arice's högra vinge, men det hände något när jag startade photoshop, jag började på något nytt som vanligt. Bara för att jag är riktigt sugen på att lära mig hur fan det var man ritade manga just nu... Imorgon så, då ska jag försöka hålla mig till "Wai"... Hoppas jag. För jag måste verkligen skärpa mig och rita klart allt så jag kan börja på något nytt och bara ha en-tre bilder "igång" samtidigt. Tio är för mycket.

Blyerts porträtt från 2009

Ursäkta för blänket i delarna på bilden med mest blyerts, dåligt ljus = spotlight riktat på bilden... Kanske dags att ta sig tid att lära sig scannern där nere istället för att fotografera bilderna i dåligt ljus...?


När jag städade klädkammaren tidigare idag hittade jag mitt fullproppade ritblock som jag haft kvar där inne sedan jag målade klart [ Twins of darkness ] och som vanligt kunde jag inte låta bli att bläddra lite i den. Förutom att jag stod och glodde på en del manga saker i den så fastnade jag på denna... Och kom på att jag faktiskt aldrig visat den för någon annan än några släktingar...
   Jag gjorde denna när jag hade min största "Davy är bäst"-period under 2009. Den här bilden är första och sista gången som jag ritat honom, för att inte tala om att denna var det första porträttet som jag någonsin ritat. Dock har majoriteten av all blyerts på de mörkaste delarna fastnat på baksidan av pappret som är innan denna i ritblocket (funderar på om jag ska piffa till den lite med tanke på att det saknas så otroligt mycket på sina håll), så den har inte lika stor kontrast mellan de mörka och ljusa delarna som den en gång hade. Men jag är gillar den fortfarande väldigt mycket även fast den blivit lite förstörd. För att inte tala om att jag fortfarande gillar Davy lika mycket nu som jag gillade honom då.

I'll wait here for you.
Så här på höstens unga timma är det dags för mig att skriva en ny version av min "att göra"-lista som jag hade på dörren hela sommaren. Det är även dags att börja inse att verkligheten har pågått i en månad när morgondagen gryr. Frågan är bara om man hunnit anpassa sig efter den eller om man fortfarande är ovan? Av någon anledning har jag svårt att avgöra det.
   Jag har en hel del saker som jag måste och som jag vill göra den här helgen, så imorgon kommer jag försöka hålla full rulle istället för att sitta och skratta i timma efter timma åt saker som Jonas säger i radion. Fast mitt rum är ganska städat just nu, så det känns väldigt fint. Det var väldigt skönt att bara släppa taget om nuet och spela Guitar Hero i flera timmar för att sedan fortsätta slappet med en återförening med The nightmare before christmas och Treasure planet.

kladd (vänster bild) vs konst (höger bild).


iPad + Sketchbook - av mig / iPad + Draw free - av bror

Jag var snäll igår, bror min fick låna Howl och pennan av mig för att testa att rita på den (jag gissar på att han vill ha antingen en ritplatta som man ser datorskämen i, en dator med touch-skärm eller en iPad nu, haha). Jag förstår inte hur människan kan rita skepp så jävla bra... Det är fan det svåraste som finns att rita, notera att detta kommer ifrån en människa som faktiskt har försökt att rita skepp x antal gånger. Visst äger bror min på att rita skepp och visst tycker ni att han helt klart borde skaffa photoshop och en ritplatta (eller dylikt) för att börja rita dem digitalt också? Och sedan att jag "tvingar" honom att skaffa en blogg eller dA så han kan visa världen sina konstverk? ;D

Eftersom jag var hos tandläkaren igår för att slipa lite på några tänder och för att göra former så de kan göra en ny bettskena åt mig satt jag och ritade i väntrummet... Dock kan jag inte påstå att jag brydde mig så överdrivet mycket om skuggningen, än mindre proportionerna (ansiktet är totalt misslyckat, haha). Målet för mig just nu är att lära mig hur man gör konturer, jag tar proportioner och sådant sedan.
Helt ärligt... Jag tycker min sak ser helt misslyckad ut där bredvid brors båt, haha... Även fast hans bara är en helt otrolig skiss...

Nu kanske ni förstår (förhoppningsvis) varför jag så gärna vill (och har velat i nog ett halvår nu) att bror min ska rita någon söt liten båt som ser ut som om den är med i POTC som jag kan få färglägga digitalt för att träna på att rita vettiga bakgrunder.


I will not fail, I will survive.Nikon D60 + 50mm

Här sitter jag och har det gött vid mitt skrivbord. Lyssnar på fin musik som jag fann i en fin amv idag (jag älskar att hitta nya bra band). Jag gör två läxor på samma gång - muntliga framträdandet till svenskan som jag har på fredag och planerar en idrottslektion som jag ska hålla i om några veckor med lite tur.
   Det känns konstigt att jag är inställd på att inte misslyckas i något ämne mer än vad jag redan gjort. Jag ska inte ha något mer G i mitt betyg, det räcker med att jag misslyckades att bevisa mina kunskaper i matte och fick G även fast jag låg precis under VG, och att jag totalt misslyckades på att försöka nå upp till ett VG i samhällskunskapen även fast jag låg på VG- där med. Men nog är det alltid positivt att vara inställd så. För vem vill misslyckas här i livet? Inte jag.

Och nu ska jag återgå till skrivhäftet, alla papper och mina kartonger som stödorden till talet ska ha hamnat på innan jag går till sängs - förhoppningsvis. Dock måste jag få ned talet till 3-5 minuter långt först (mitt är för nuvarande 13 minuter långt och då har jag tränat två gånger, så med lite till träning får jag nog ned det till 11 minuter när allt "ja", "mm", och "kort sagt" har försvunnit ur det).

Vart försvann det jag en gång hade?


Nikon D60 + 50mm

Jag minns inte exakt när, jag minns inte varför och jag minns inte hur jag började se på nytt.
  
Det hände i alla fall för nog ett år sedan eller något liknande, kanske ännu längre tillbaka i tiden. Mitt sinne bestämde sig för att det inte längre fanns något för mig att fotografera här i trakterna, det påstod att jag "hade fotograferat allt som går att fotografera". Jag minns att jag bara helt plötsligt tappade motivationen och inspirationen till att fotografera en gång i tiden pga. att jag ansåg att det inte fanns något att fotografera här omkring längre. En stoppkloss sattes ut framför mig helt enkelt.
   Nu tänker jag vara ärlig, jag har fotograferat jätte lite den senaste månaden... Det känns väldigt hemskt, speciellt med tanke på att den där stoppklossen jag en gång blev av med är tillbaka... Visst kan jag fortfarande traska ut i hagen och njuta av naturen... För den är fortfarande lika vacker som första gången jag besökte den för många år sedan. Men de senaste gångerna som jag har varit ut där så har jag inte kunnat fotografera så som jag gjorde förr... Varje gång jag nu ser något som mitt öga faller för, säger mitt undermedvetna alltid ifrån "Nej, du har redan fotograferat det där, gå till något annat istället..." och mitt undermedvetna har nog börjat ställa förbannat höga krav på allt jag gör. Bara för att man tar ett steg upp för trappan till att bli bättre så har den bestämt att man måste fortsätta ta ett steg högre upp varje gång man gör något (det är förbjudet att ta ett steg tillbaka eller att stå kvar på samma trappsteg som man redan står på). Vilket känns förjävligt rent ut sagt, jag vill inte känna så... Jag har pratat med andra som känner exakt samma krav med allt de gör, och jag har alltid intalat mig själv att jag aldrig ska fastna där - att jag skapar för att det är vad jag vill göra och vad jag älskar att göra, inte för någon annan dum anledning. Självklart vill jag bli bättre, men inte på det sättet, det ska ta sin tid och helt enkelt inte vara något krav som mitt undermedvetna nu bestämt att det är.
   Visst finner jag fina inspirationskällor då och då (som t.ex. lövet på bilden ovan, den kraken släpade jag med mig på slottet vid mitt senaste besök där och den medverkade i många bilder som jag tog), men det är fortfarande inte som förr.

Idag kom jag och tänka på att jag nog haft mitt 50mm objektiv i lite mer än ett år nu, och det kan mycket väl stämma att det var den som hjälpte mig en hel del att komma bort ifrån min inställning till att jag redan har fotograferat allt här i trakterna som går att fotografera... Det objektivet öppnade en helt ny värld av möjligheter för mig på fler än ett sätt... Så jag börjar undra om det är dags att köpa ett nytt objektiv igen, och se ifall en ny värld av möjligheter kan öppnas på nytt för mig igen. Trots allt så är jag fortfarande i behov av ett nytt objektiv... Eftersom jag är nere på två objektiv sedan i vintras då mitt kitobjektiv dog när jag blev inknuffad i tåget.
   Jag vill verkligen komma bort ifrån den där gropen av elände och kunna njuta av att fotografera allt jag ser utan att känna att jag redan gjort det.

underbara låtar och helt fantastiskt gjorda videos.

Du bör inte se på någon av videosarna i det här inlägget om du planerar att se Naruto Shippuuden eller om du inte kommit så överdrivet långt in i serien än.
Tänk vad jag älskar när man sitter och kollar på videos där folk lagt upp original låtarna + tillhörande animationer inne på youtube så hittar man någon helt fantastiskt duktig människa som har sjukt bra musiksmak och som är sjukt duktig på att göra amvs.
   Ibland undrar jag om jag borde gå tillbaka till att göra amvs jag med... Det är faktiskt riktigt kul även om det tar förbannat lång tid (i alla fall i movie maker). Enda problemet är att jag inte orkar sitta och leta efter någon anime i HD och sedan bra låtar i HD och ladda ned (haha, det blir seriöst inte fint när man gör grejor skit bra men har as dålig kvalité på bilden och ljudet). Och jag var nog aldrig bra på att göra amvs där för flera år sedan när jag ägnade mig åt det. Men man blir aldrig bra om man inte tränar.

Och ja, jag är så jävla mycket nörd av Naruto som man kan bli för tillfället, hehe. Den har nog helt ärligt blivit min nya favorit anime. (:

Och vi har en vinnare...


iPad + Sketchbook

Jag nämnde för några dagar sedan att jag ska försöka vara med i en tävling. Så jag drog upp paddan på tåget idag och satt med den i högsta hugg helt insjunken i tankar från det att jag satte mig ned och väntade på att tåget skulle avgå tills dess att den stannade i Knivsta. Jag var inte säker på om jag gillade den förra draken jag gjorde, men jag gillade min idé med lysgrejorna på huvudet (är ganska så säker på att det finns en väldigt frän djuphavsfisk med något liknande), så jag behöll det på denna också, men den fick en stor lysgrej på svanstippen också. Men denna är jag säker på, jag gillar den och denna är vad jag tänker rita till tävlingen.
   Enda problemet nu är att välja passande färger (färgerna på bilden är tillfälliga och egentligen bara till för att man ska se vad som är fjäll, vad som är fenor och vad som är lysgrejorna) och komma på någon fin bild... Men först har jag tre bilder minst som jag tänker rita klart innan jag börjar med denna.

NAMNLÖSA ORD - Tidens ord

Att leva i nuet och se det som en gång varit. Det som en gång fanns kommer aldrig att återfås av livet nu, det är för alltid svunnet och förlorat i minnet – i orden av tiden som ingen må vara. Allt som en gång var idag kommer aldrig att bli imorgon.

Orden som inpräntats på näthinnorna och i ett av minnets alla fack är fortfarande kvar, de kommer aldrig att glömmas och aldrig att gömmas. Även om innebörden förblivit en gåta för mina näthinnors alla sinnens vett, förblir de alltid av värde och sanning in i allra minsta etikett. De är likt den sträva, knapriga, och torra ytan hos brödet jag glömde i ugnen, deras smak är för alltid ihågkommen i stavelser och känsla för innebörden.
   Strävan efter att förstå det som vi aldrig var menade att veta kommer att framstå som vansinne i en galen individs minne. Det är likt regnets isande nålar som föll ifrån himlen likt ålar denna morgon. Man är menad till att känna dess sting och kyla, blåsten som får dess vattniga konsistens att korsas i alla håll och några där till. I näthinnas gömma skall minnen alltid finnas, med prakt och högmod för vad som varit och drömmar vi aldrig funnit.
   Multnande pappersark med ord vars mening en gång betydde allt och ryggar som klena ligger i ens hand. Det sträva materialet som skär sig emot den känsliga huden, är en känsla av hopp och av sunt förnuft. Vem försöker de lura?
   Det är i de ändlösa orden ifrån en svunnen tid, ifrån tidens ord, som fantasin hålls vid liv. Varken med eller utan, varken ensam eller enad. De finns ingenstans att finna, det finns ingenstans som de inte finns.


Dark of the Moon

Bästa filmen på länge som jag sett. Ettan är super bra. Tvåan är inte helt fel den heller. Men trean, fy fan vad bra. Som en i min klass sade och jag kan inte göra annat än att hålla med; "I ettan och tvåan är det stora robotar som slåss emot varandra, i trean är det stora robotar som har krig."
Jag har gillat transformers sedan jag var liten och såg den tecknade serien, började gilla det ännu mer när filmerna kom. Sättet de animerat allt som är animerat i filmerna är så coolt... Jag önskar att jag kunde lära mig rita på ett liknande sätt i framtiden, det vore jätte kul... Det är jätte inspirerande att se på filmerna och bara drömma sig iväg om att kunna rita så (plus att det inte är helt fel att sitta och önska att de borde finnas på riktigt).
Dock har jag inte fått se de sista ca. fyra-tio minutrarna av sista filmen än, men det ska jag se till att göra och så fort den släpps på dvd tänker jag köpa den och de två första filmerna. Men det är sorgligt att två av mina fyra favoriter dog under den tiden av filmen som jag sett... Och jag hoppas att de två sista favoriterna inte dör också, för då blir jag mer ledsen än vad jag redan är över det. Men för att inte sabba för någon som inte sett filmen tänker jag inte säga vilka fyra som är mina favoriter.
Se den, säger jag bara. Den är as bra.

I see it in your eyes that you're listenin'Snälla skit i Idol medan du fortfarande kan Moa, låt inte deras skitkontrakt ta din fina röst. Du kan ju fan bli känd här och nu i mina ögon. Ett som är säkert är att jag skulle droga sönder dina låtar!

jag ser idag, jag ser inatt.


iPad + instagram / iPad + Sketchbook

Jag blev väldigt förtjust i den lilla skrivaren Pebble inne på tryckeriet idag. Den var ganska söt (ja, det kanske låter konstigt att säga så om en skrivare, men ändå, den var söt) och jag förstod mig faktiskt på hur man använde den. Undrar om jag kan få göra något eget på den någon gång i framtiden, det vore kul.
   När jag satt och väntade på tåget för att jag kom åtta minuter efter att 16:13 tåget hade gått så satte jag mig rakt upp och ned för att kladda lite på paddan medan jag väntade på 16:43 tåget. Jag har nämligen så gott som lovat en vän till mig inne på DC att jag ska vara med i hennes tävling där man ska hitta på en sk. "deep sea dragon". Man har helt fria händer och den ska vara klar någon gång i oktober (nu kommer jag inte ihåg exakt datum, men jag tror att det var den femtonde)... Så ja, jag skummade lite där när jag satt och väntade på tåget. Dock vet jag inte om jag gillar det jag kladdade ihop, men, men, jag har några veckor på mig att skumma fram massor innan jag försöker hinna klart med en bild. Det blir första rit-tävlingen för min del. Borde jag vara nervös för att majoriteten av alla andra som ska vara med har ritat drakar betydligt mycket längre än mig och är mycket bättre på att rita än vad jag är?©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day