Instaween


Häxhatt, film, varm choklad, godis, musik, mörker, DC och demoner, det är fina saker det - som tillsammans blir en lyckad Halloween.


Demonens döttrar - 1776

”Det finns saker som varken ord eller rop kan förklara, det finns saker som människan aldrig var menad till att veta… Det fanns en släkt vars döttrar aldrig var menade till att leva på Jordens yta, då demonens blod vilar i deras ådror och kallar på mörkret utan att de själva vet om det...” 

1776
Hennes blick var fäst på orden som hon sakta förde ned i boken, de perfekt raka bokstäverna radade prydligt upp sig sida upp och sida ned över bokens vagt gulfärgade sidor. Illustrationer i form av obeskrivliga varelser, som alla kallade henne galen och häxa på grund av, bröt av sidornas text med betänksamhet. Hon stannade upp efter den sista skrivna meningen för att tänka över vad det var mer som hade hänt i drömmen hon haft under förgående natten.
   Det var drömmar som boken var fylld av, alla drömmar hon någonsin drömt i hela sitt liv som snart skulle öka ännu en siffra så snart midnatten nådde den tysta, stora herrgården. Snart skulle den tretioförsta oktober gry och hon skulle firas på sin sjutton års dag av hela släkten och vänner runt om i byn. Ett vagt leende låg över hennes läppar då hon kom och tänka på det hela, men det försvann lika fort igen när hon återvände till att skriva ned de sista meningarna av sin dröm och skissa upp nattens varelse bredvid ena stycket.
   Så tyst som möjligt för att inte väcka de andra familjemedlemmarna reste hon sig upp och tog tag i stearinljusets gyllene hållare och gick ut ur rummet. Korridoren låg i mörker och endast lågan på det lilla ljuset kastade sig längst med golvet, det nådde inte ens upp till väggarna på vardera sida om henne.

Då hon väl låg i sin stora, kalla, mjuka säng igen och lyssnade till regnet som piskade emot den stora glasdörren som ledde ut till balkongen och emot fönstren som satt på vardera sida om den. För ett ögonblick undrade hon vad för dröm som hon skulle drömma här näst, var det ännu en där hon jagades av en av varelserna som hon kommit att bli så fascinerad av tills hon föll ihop på marken och blev fångad? Eller skulle det vara något helt nytt denna natt? Hon skrockade lätt åt sina egna spekulationer och slöt sakta ögonen som kändes tunga av sömn.

När hon nästa morgon kände solens vaga solstrålar duscha hennes ansikte och de lågt talande rösterna runt omkring henne slog hon sakta upp ögonen, men då hon väl såg sig omkring över de gräddvita väggarna och rosa detaljerna som stod på sina platser i hennes väldigt snålt möblerade rum insåg hon att det inte alls var någon annan där, som hon först hade trott. Smått snopet satte hon sig sakta upp och drog det rosa täcket åt sidan. Kylan i rummet slog emot hennes bara hud på armarna och benen då hon satte ned sina bara fötter på golvet. Gåshuden knottrade sig likt en löpeld sprider sig i en skog och hon huttrade till. Sakta gick hon fram till sin garderob och valde ut passande kläder för festligheterna som skulle ta plats i herrgårdens balsal från eftermiddagen till nattens gryning. Eftersom rosa var hennes favoritfärg så valde hon sin rosa sidenklänning och ett par rosa skor med ganska låg klack. Även smyckena som hon valde att ha fick bli i rosa ädelstenar och diamanter, likaså sidenbandet som hon använde för att hålla ihop en fläta som hon snabbt flätade med smidiga rörelser av sitt långa, lätt vågiga blonda hår.

Klockan på väggen i det stora biblioteket hade precis passerat halv tolv då hon kom in efter att ha vinkat av de sista gästerna. Det ekade fortfarande av liv och rörelse i herrgårdens alla hörn ifrån övriga familjemedlemmar och tjänstefolk, ty än fanns det en hel del kvar som var viktigt att städa upp efter festligheterna.
   Hon slog sig sakta ned på sin plats vid sin bänk och slog upp en ny sida i sin bok. Då hon tagit upp pennan och satt ned den emot det gulnande pappret blev hon alldeles tom inombords. Känslan kom som ett slag emot henne, samma morgon som hon vaknat hade hon inte tänkt på att hon inte hade haft någon dröm under natten som varit, det slog henne nu. Sakta lät hon ändå pennan röra sig över pappret och skrev med bokstäver som tycktes se nedstämda och förtvivlade ut jämfört med allt som hon tidigare skrivit i boken.
   ”Tretioförsta oktober, 1776. – Har varelserna som jag en gång höll kärt i mitt sinne och drömde om varje natt övergivit mig? Detta är min dag. Jag, Elizabeth Drakhaoul, är nu sjutton år och för första gången i hela mitt liv har jag inte drömt om dem. Varför just idag?”
   Pennan landade hjälplöst på bordet då hon släppte taget om den och vände sig om eftersom hon hörde något i rummets bortre ände. Hon for upp på fötterna och stirrade på den svarta skepnaden som stod mitt framför glasdörren som ledde ut på balkongen, trots att hon aldrig sett något liknande då hon var vaken blev hon inte rädd. Personen som började ta ljudlösa steg fram emot henne var för henne inte en främling, de hade setts förr, i en av alla hennes drömmar.
   Då personen bara var ett par steg ifrån henne kom stanken av förruttnelse emot henne, det var nästan som om doften av ruttnande kött, blod och inälvor fräste sönder hennes innandöme i näsan på sin väg till hennes luktsinne. Utan att tänka sig för drog hon sig tillbaka och slog in i bordet så hennes kopp med pennor i föll i golvet med en ljudlig krasch som skar sig emot tystnaden som låg inne i biblioteket.
   Röster i korridoren kom närmare, likaså gjorde deras klampande fotsteg, men hon fick aldrig se sin familjs ansikte igen. Hon fann sig själv i nästa stund intryckt emot personens bröstkorg som blottades bakom de svarta tyg slamsorna som hängde omkring hans kropp. Hennes ögon brände till och tårades av den ruttnande doften som kom ifrån personens kropp och hon kände hur hon fick svårt att andas då luften omkring honom smakade död, precis som alla djuren hon vägrat att äta kött ifrån under hela sitt liv.
   ”Det är dags för oss att ge sig av här ifrån, Eleizitha. Det är dags för oss att bege oss hem…” trots kylan och skorvligheten i rösten så kände hon sig inte rädd, snarare tryggare än vad hon gjort på väldigt länge. Trots att namnet han tilltalat henne med var för henne främmande, kändes det inte fel. Det enda svar hon klarade av att ge var en vag nick och i stunden där på slocknade det fladdrande skenet ifrån ljuset som stod på bordet bakom henne.


Notera att detta endast är första året av historien, det är en omskriven och ganska rejält omgjord version av en novell jag skrev under december 2008 till februari 2009 (men den har fortfarande samma handling som då och majoriteten av personerna i den är fortfarande de samma som de var förr).


En känsla likt ingen annan som sprudlar och exploderar utan betydelse. Orden att beskriva finns helt enkelt inte.
Det är när man förlorar sitt sinne i en tid som sedan länge är borta, lämnad i det förflutna, och att tänka på sådant som inte finns men som man önskar fanns, som är det bästa av allt.

Så i morgon är det årets finaste dag, imorgon är det Halloween.


Se den i 720p för bästa kvalité.


För att inte döda er imorgon med cirka fem inlägg så lägger jag upp denna idag.
   Detta är början på en av mina absoluta favoritfilmer och låten är en av mina absoluta favoriter. Personen som gjort den här låten går under namnet Danny Elfman och han är i mina ögon en av de tre bästa personerna på att göra musik till filmer.
   I övrigt så tänker jag låta musiken och videon tala för sig själva.

SAIGodkväll, tänkte att jag kunde slänga upp den här lilla tjuvtitten när jag ändå inte kommit så överdrivet långt än med bilden... Med tanke på att jag tänkte försöka få den att bli en bild som inte är "se-vänlig-för-känsliga-tittare". Jag har ju inte kommit till de delarna som inte är så hemska än, så därför tänkte jag att jag inte behövde varna någon nu. Kul ska det bli att göra denna i alla fall eftersom jag tänker måla den på ett lite annat sätt emot hur jag brukar (förhoppningsvis i alla fall) plus att jag faktiskt har tagit mig tid till att bestämma att jag ska göra klart den i SAI.

Vi hörs, gissa om jag är pepp på Halloween just nu, har en del inlägg på lager tills på måndag, så det känns kalas bra och jag blir bara ännu mer pepp på Halloween när jag har bra idéer och saker på G. (:

Tough decision

Miyu Yühi tillhör inte mig, hon tillhör min vän Dorentina.

Vad jag har blivit produktiv vad gäller att rita nu på senaste tiden, synd bara att det inte har hunnit bli Halloween-inspirerade bilder än... Två bilder på fyra dagar plus läxor, inte illa. Dock är bilden jag ritade klart innan denna en bild som ni aldrig kommer få se. Ni kanske känner igen bilden ifrån tidigare, då är jag inte förvånad. Trots allt så visade jag [ denna ] för en tid sedan, men jag började göra om den igår och blev klar nu för en kvart sedan.
   Jag är förvånad över att bakgrunden blev som jag ville ha den, det vill säga utöver att jag blev lat som fan och inte orkade med att rita den eftersom det inte är bakgrunder jag tränar på att rita just nu (för att inte tala om att jag har noll koll på hur man ritar bakgrunder när man ritar manga för tillfället), det är manga och människor som ska tränas för stunden. Känner mig faktiskt duktig som har övat på att rita manga så gott som varje dag de senaste två veckorna.

Uppskattar det jätte mycket ifall någon som kan rita manga eller människor kan ge mig tips, samt kritik, på vad jag kan göra bättre tills nästa gång, konturerna och händerna vet jag redan att jag måste bli bättre på.

Ännu lite eld.


Eftersom jag endast visade en [ skärmdump förra gången ] så tyckte jag att jag även kunde visa några instagram bilder på dvd-omslaget i sin "prakt" eftersom jag ändå fixade klart det sista igår på lektionen.

Burning light, I'm the one with the warrior inside.
På ett mörkt himlavalv utanför mitt fönster glittrar stjärnorna ned emot den mörka värld vi lever i när jag nu sitter och begrunnar ifall jag ska åka in tidigare till Uppsala imorgon för att ta en fotopromenad. Jag har läxor att göra, men självklart är sådant inte av intresse, så jag lyssnar på fin musik samtidigt som jag funderar på att leka fram en bild jag haft i mitt huvud i ett par veckor i mitt nyaste program. Men tiden är knapp och måndag betyder att det är enda dagen på veckan som jag sätter mig för att planerat se på TVn.

Grattis på artonårsdagen Turid! Jag önskar att jag också var ett oktoberbarn eftersom det är den finaste månaden på året, men jag får så lov att nöja mig med att föralltid vara januaribarnet.

Bergsbestigaren

Karaktären tillhör Lego


Uräskta om kvalitén inte är så underbar, jag är dålig på att lära mig nya saker fort, så det kommer ta mig ett tag innan jag lyckas lära mig scannern.
   Detta är något som jag satt och kladdade ihop idag för att jag fick sådant behov att bruka mina Promarkers lite grann. Första gången som jag testade att göra en bakgrund med dem, och jag kan väl inte påstå att jag är bra på bakgrunder än... Måste träna mer. Kul var det i alla fall att göra denna även fast jag inte vet om jag är nöjd med hur jag ritade ponken... Fel känns den inte och lik originalen planerade jag inte att den skulle bli. Tur att jag har två bilder till som jag planerar att göra med samma karaktär, så då kanske jag kan jobba vidare lite på den då.

Kommer lägga upp en lite större version av den på min dA, dock är jag lat denna mörka kväll och orkar inte länka till den eftersom jag inte har lagt upp den där än.

When they cryNär det inte finns någon vettig skjorta på tjejavdelningen är det självskrivet att man går och hämtar en fin skjorta ifrån killavdelningen... När den fina piano appen hänger sig totalt så man inte kan sitta och spela någon av alla sina låtar på den är det självskrivet att man sätter sig vid datorn och ser klart på animen man ser på för tillfället... När animen är slut är det självskrivet att man lägger undan ritplattan igen och tar fram färgerna på nytt.

stillLåten som för tillfället är bland de vackraste och lugnaste jag vet, lyssna och njut.


I en värld av kyla sitter jag, det är åtminstone så det känns. Jag fryser som få och har fått en irriterande hosta, vilket inte känns bra (jag börjar tro att jag har varit små sjuk en längre tid nu). Det är den tjugonde idag, alltså bara elva dagar kvar på årets finaste månad och min mormor fyller år.
   Jag drunknar i läxor som fisken på land och jag känner att tiden inte räcker till - den vill mig inte ens väl. Egentligen borde jag antingen ha målat eller pluggat inför "förhöret" (läs: "provet") som jag har imorgon under de två timmarna som passerat sedan jag såg på klockan sist. Men det har inte blivit av... Eftersom jag av någon anledning startade om att se den enda animen som någonsin fått mig att nästan spy. Fråga mig inte varför, för det vet jag inte själv, kanske tror jag att jag har blivit tålig på senaste tiden eftersom jag plötsligt börjat klara av att se det mesta.

Nu behöver jag en riktigt stor kopp varm dryck, frågan är vad. Choklad eller te, vad är det jag vill ha?

i färger vi ler, i färger vi ser.
Det må så vara att färger skapar leende och skratt, att det är i färg vi ser. Men det är inte i höstens färger nu. Regnet det bara öser ned och min pensel blöter pappret med min färg och torkar om vart annat. Mina fingrar är täckta av färg, men jag är inte ledsen för det, jag känner mig bara konstnärlig och hemma. Godkväll gott folk.

Så var man klar med originalet till en dvd.

Och då var det bara att trycka den kvar. Synd bara att bilden kommer bli as pixlig pga den ynka upplösningen på 92 dpi. Ur fokus ska den vara, men inte pixlig. Skulle kanske ha bemödigat mig med att måla en egen i 300 dpi, men då hade jag aldrig blivit klar med den.

du lever i mitt sinneCanon EOS 700 + 70-300mm

Regnet har varit här sedan tolvtiden idag. Så därför tröstar jag mig med att mörkret har fallit och endast lampornas sken blickar ned över den våta marken utanför mitt fönster, och att min musik stänger dropparnas ljud ute ur mitt sinne. Mitt paraply gick sönder och min fina, nya, sköna jacka blev blöt.
   Detta är inte höstväder för mig, höstväder är ett färgfyrverkeri i ett mysigt solsken som gör dagarna korta och nätterna långa. Där ljuset bara varar några få timmar varje dag och mörkret regerar. En vag kyla ska börja krypa närmare inpå husknuten och mössa, halsduk, jacka och lite rejälare skor är vad man bör ha på sig, även ett par vantar vore något, men sådant äger jag inte så därför uteblir det för min del. Man går till skolan (eller jobbet) i mörker som flyr och kommer hem med mörker som gryr.
   Det är höst för mig.

Akvarell.Bara för att min lilla krake som varit död sedan i onsdags förra veckan förhoppningsvis lever igen så får ni se någon liten halvtaskig bild på min akvarell-kines. Kommer nog visserligen inte hinna göra klart den innan onsdag, för jag ska hålla i idrottslektionen då och jag måste hitta på en plan-b och lära mig den också utantill...

åttonde november tvåtusenelva.Jag säger kom nu, snälla, jag vill höra mer fin musik. Jag tycker för övrigt deras omslag på deras album är jätte fina och jätte inspirerande för mig som så gott som slutat rita demoner... Kanske ska sätta mig och råglo på alla deras omslagsbilder någon dag för att bli riktigt pepp på att börja rita demoner igen, "The infection" fick mig ju faktiskt att komma på en bild som jag vill testa att rita... Dock ska jag nog vara duktig och fråga om lov först ifall jag får låna deras snygga karaktär till den bilden, hehe.

Mitt färgfyrverkeri i mitt mörker är allt jag behöver ha.

Jag tar tillbaka det jag förlorat när mörkret kryper närmare inpå. Det är med mörkret jag stiger som en stjärna i mörkaste natt och med mörkret som jag återföds på nytt.
Några timmars lycka i mitt oktobermörker.
Tiden går så fort, det kändes som om det var igår de släppte sitt nyaste album och att jag skrev igår [ att jag ville ha den ]. Men det är mer än ett år sedan och idag har jag lagt till den i min (lilla) skivsamling. Inte bara det, jag fick den sista "limited edition" som Mediamarkt hade, och här har jag trott sedan de härliga grabbarna gick ut med att de skulle göra en sådan att jag aldrig skulle få tag på den. Men nu är det bekymmret ur världen, den är min nu... Och jag har redan hunnit lyssna igenom skivan tre gånger - är inne på fjärde i skrivandets stund.
   Jag har även kommit fram till att jag ska försöka sluta säga: "Jag klassar alla band jag lyssnar på som mina favoriter." - för just nu känns det (och har nog känts i nog över ett år nu) att Disturbed faktiskt är min favorit av mina favoriter.
   Däremot kommer jag nog aldrig sluta säga: "Jag lyssnar bara på bra musik."

Staden kallad Uppsala.Nikon D60 + 50mm

En målning på morgonkvisten, en promenad på Uppsalas gator efter en trist föreläsning i ett väder som jag trodde skulle vara kallt, en kväll med att läsa och komma på lite fina namn som jag ska använda till en sak i framtiden. Dock hade den här dagen gillats mer om det inte hade vairt pga. en våg av smärta och illamående, jag håller nog på att bli sjuk, tur att det snart är helg.

vi jagar ljuset med lie och river väggarna i sinnets djupaste vrå.Det är tur att det finns saker om mig som folk aldrig kommer se, för att det är sådant som inte är värt att nämna än mindre saker som folk vill veta. Tystnaden är vad som är det enda rätta i majoriteten av alla stunder som existerar. Mitt undermedvetna har något emot mig själv.©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day