ett andetag i mörkret

Det känns som om det kommer vara ganska tomt och tyst för min del vad gäller vettiga saker här... Med lite tur hinner det kanske komma upp två-tre illustrationer innan jul, men jag har en del bilder och en hel del saker som jag har planerat att göra inför jul och ge bort i julklappar. Så de sakerna kommer jag självklart därav inte publicera här eller någon annan stans även om jag gör klart dem innan jul, de kommer i så fall upp efter jul. Och de bilderna kommer jag prioritera i första hand.
Jag är ytterst peppad på att sätta mig och slå in julklappar redan nu, det är trots allt det bästa jag vet med julen. För att inte tala om att jag älskar de två nya julklappspapprena som jag övertalade mamma att köpa förra veckan, de är jätte fina och jätte inspirerande för mig.
Det kanske är på tiden att redan nu ta med de julklapparna jag har klara hem och slå in så jag kan hålla mig...?

We're the breakdown, I will break ground, on original sin.

Det enda som funnits här på vad vi kallar "blogg", har varit en tystnad, kanske ett eko på sin höjd. Jag har varit uppslukad i tankar och i den finaste, för att inte tala om bästa, fanfiction som jag någonsin läst (och jag har läst mycket fanfiction i mitt förflutna). Mitt liv har helt enkelt haft ett enda syfte sedan i söndags eftermiddag, att läsa.
Under de senaste veckorna har jag blivit den som tröttnat på allt som heter "skola", kanske för att jag bara har missat en dag av skolan än så länge. Men jag lutar snarare åt att anledningen till att jag tröttnat på den orsakas av alla läxor och prov som lärare älskar att slänga på en. Jag är mest troligt inte ensam om att ha tröttnat på skolan, så gott som ingen i min klass gör läxorna längre, jag antar att vi alla har insett att tiden inte räcker till och att det därav inte ens är värt att försöka uppnå resultat.
   Men ändå kan jag inte tycka illa om skolan så mycket som jag egentligen vill, för det är en av de få platserna här på vår Jord som jag faktiskt trivs på.

Första advent är förbi, men jag har ännu inte fått upp min stjärna i fönstret som står mörkt i novembers sista mörker. Jag längtar efter att få sitta och slå in julklappar på alla de sätt min hjärna kan komma på att prova. Mitt behov för second hand saker har ökat efter att jag nu gått i skorna jag fick av min mormor i en vecka och en dag. Nu sitter jag dränkt i tankar om nutet, härnäst och morgondagen - jag måste skärpa mig och sluta tänka så mycket.

Pixlarnas härskare kallas för PaintJag blev ovän med både mitt käraste Photoshop och Paint Tool SAI tidigare idag, vilket kändes hemskt eftersom jag verkligen ville få något gjort... Så då kom jag på att jag faktiskt haft min nuvarande avatar sedan den tjugofjärde februari 2010, men det är väl antagligen bra att jag har haft samma så pass länge, för då håller folk koll på att det är jag. Därav kom jag fram till att det var dags att göra en ny, lite nogrannare denna gång... Käraste Paint kom till räddningen efter tio år utan att ens se åt dess håll efter att jag hade velat mellan de två skisserna jag haft liggande för att göra en ny avatar av sedan i våras... Den på tjugotvå minuters kladdande var vinnaren och får bli den nya, dock får vi se hur det går med den biten ändå... Jag är inte så insatt i att göra pixel bilder...

Fasornas lakejer [inledningen]

Mörkrets uppvaknande
Över det öde och tomma landskapet på en kontinent som för omvärlden varit osynlig och förlorad i århundraden kastade sig det varma solljuset så skuggorna sträckte sig långa bakom sina skyddande höga klippor. Ur den enorma kratern tillhörande kontinentens vulkan bolmade sig röken upp emot skyn i ett svart ondskefullt moln. Vulkanen som aldrig sov och som aldrig skulle somna hade sin lava glödande het med sitt röda sken dag och natt, det var nästan som om man skulle kalla den det enda levande på den fördärvade kontinenten. Det svarta slottet ett tiotal mil ifrån vulkanen låg lika öde och ensam som vulkanen var, precis som den gjort sedan dess härskare fängslat för så länge sedan.
   Ljuden som en människa endast trott sig höra i nattens mörkaste mardrömmar steg ifrån håligheterna som fanns i kontinentens inre. Varelsernas skrin fördärvade himlens blåa oskyldiga färg och dämpades inte då varelsernas skrin blandades med skratten som kunde få eldar att frysa.
   ”Efter så många år…” rösten ekade i de underjordiska gångarna som lystes upp av de varma floderna som bestod av glödande lava. ”… Efter så många år kan jag knappt bärga mig till dess att jag får döda igen…”
   Rösten som talat var hes och skorvlig, trots det påminde den ändå om en kvinnas röst.
   ”Vi har inte tid för det…” den som yttrat sig först var inte ensam i det mörka rummet djupt in bland alla gångarna i Jordens inre. En annan röst med en kyla i sig som hade kunnat få blodet i ådrorna att frysa till is tog till orda. ”… Vi har annat att ta itu med…”
   ”De utvalda och draken ska få betala dyrt för det förflutna…” stegen ekade vagt i grottan vars mitt lystes upp av en damm med grönt glödande vatten. Det var ännu en ny röst som talat, en röst med en ovanligt lugn och olycksbådande grov stämma.
   ”… På vilket sätt är det tänkt att vi ska göra det…?” en fjärde röst steg ifrån mörkret, med en stämma som var rosslig och torr. ”… Vi kan inte döda dem på en gång…”
   ”Människor har en fallenhet för att hålla sina närmaste väldigt kärt… Vi kan utnyttja det…” orden kom ifrån en femte röst som eftertänksamt tagit till orda, en röst som var tom på känslor.
  ”Hur vet vi vilka människor som ska vara vårt mål om vi inte vet vem det är vi är efter…?” den vagt kvinnliga rösten lät smått ivrig.
   En tystnad uppstod i grottan och endast skrien ifrån varelserna som vistades långt ifrån deras grotta hördes under en lång stund. Vattnet i dammen började puttra och fräsa i ett tonläge som man skulle klassa som högljutt bara för att det var så tyst i övrigt. De vagt släpande stegen närmade sig ifrån fem olika håll i grottans mörker, men ingen av dem trädde ut i det gröna skenet ifrån dammen.
   ”Så vår herre vet vem en av dem är…” den kvinnliga rösten lät förtjust då vattnet i dammen sakta men säkert lugnade ned sig och en människas silhuett trädde fram.
   ”En liten tös…?” rösten som var ovanligt lugn var den första som yttrade sig då bilden blev tydlig av den unga kvinnan med de isblåa ögonen. ”… Så oväntat… Jag hade väntat mig män som det alltid varit innan…”
   ”Vem bryr sig vad det är för något? Huvudsaken är att vi vet vem det är vi ska döda…” den kvinnliga rösten lät än mer ivrig och skorvligheten i hennes röst hade nästan försvunnit helt då den tycktes vant sig att tala igen efter så många tusentals år.
   ”Hennes ögon…” den kyliga rösten lät vagt bekymrad.
   ”… Hennes ögon är dömda till att dränkas i hennes patetiska tårar till sista dagen i hennes onödiga liv…” rösten som var tom på känslor tog vid där den förgående misslyckats att fortsätta tala.
   ”Hon ska få känna smärta likt ingen annan…” rösten som var rosslig och torr skrattade lågt. ”… När hon förlorar de som betyder mest för henne…”
   ”Hon ska få lida i sina förfäders ställe…” den lugna rösten yttrade sig som på given signal även fast ingen signal givits.
   ”Yuna… Delgado…” som en person yttrade de alla hennes namn i en vagt väsande viskning som försvann ned emot dammens gröna vattenyta som återspeglade hennes yttre där hon satt ihopsjunken på marken in under ett träd med ögonen fästa på löven högt ovanför hennes huvud som fortfarande var gröna trots att höstens dagar snart var där.

Nostalgi melodierJag tittar inte på melodifestivalen nu för tiden, det har gått ifrån det bästa som fanns till det sämsta som finns. Det finns så många låtar som jag gillade förr i tiden men som jag har tappat intresset för nu på senare år (antagligen för att min musiksmak ändrats ganska rejält), men det finns fortfarande många låtar som jag tycker är jätte fina (Pontare och Nordman är bland annat några som jag aldrig kommer tröttna på).
   Med lite tur har jag lagt upp dem i nästan rätt ordning, från tvåtusen till tvåtusenåtta.

AloneDet finns egentligen mycket som jag bör göra innan morgondagen gryr, men ändå sitter jag här och tänker, planerar och lyssnar istället. Man kanske skulle kunna säga att jag laddar för att köra igång och börja leva igen, jag känner mig redo för det. Efter att jag ritade klart bilden på Cora igår kväll var det något som vaknade inom mig och jag har insett hur förbannat lat och oduglig jag har varit de senaste veckorna.
   Jag har en massa bilder i kameran som jag inte laddat över till datorn än, drygt en halv film och nästan en hel till film kvar att fotografera klart innan december (som det är tänkt). Det känns som om det är på tiden att börja bli lite mer fäst vid att fotografera igen och inte bara otroligt fäst vid att rita (helt ärligt så tror jag att mitt intresse för att rita har växt om mitt intresse för att fotografera, vilket inte känns bra, jag vill ha de båda på delad första plats).

Nu är det dags att sluta drunkna i tankar och ta sig upp på fötterna för att börja leva, tiden stannar inte även fast kroppen och sinnet gör det.

det vi älskar mest är kladd som blir fint.

Cora tillhör mig, men Naruto i sig tillhör Masashi Kishimoto.

Klicka på bilden eller [ här ] för att se en större version av bilden (rekommenderas).

Detta är nog första gången i världshistorien som jag har två inlägg på rad med samma bild i, en WIP med skissen och detta med det färdiga resultatet i. Jag har haft så kul idag och skiftat mellan att lyssna på fin musik, sett på bleach och ritat, så jag har fått vad jag skulle klassa som skavsår eller ärr på mitt ringfinger för att jag varit så fokuserad.
   Ännu bättre blir det när den förvånade känslan att bilden blev bättre än vad man trodde att den skulle bli får en att bli förbannat pepp på att rita sönder fingret ännu mer.

Synd att jag blir bara mer och mer pepp på att rita Cora efter varje gång jag gör det, trots allt så har jag en massa andra bilder som fortfarande ligger... För att inte tala om en massa andra idéer som jag ska göra i första hand.

CoraNågot som jag suttit och kladdat på de senaste två timmarna... Visserligen har jag inte en aning om hur jag ska kunna ta mig vidare med den nu, eftersom jag inte kan göra konuter och de blir hur dåliga som helst oavsett vad jag gör...

Antagligen får kyla mig att tala.

Jag har ägnat den här veckans promenader till tåget eller bussen med att förtrollas av frosten som glittrar på marken. De mörka eftermiddagarna på vägen hem ifrån skolan ägnar jag till att beundra mysiga solnedgångar och drömma mig bort med blicken fäst på den mörka himlen där stjärnorna (som jag trodde att jag hade glömt bort) tittar ned emot mig.
   Imorgon är det första dagen det här skolåret som jag ska kliva upp utan att bege mig norrut emot skolan, imorgon beger jag mig istället söderut för att precis som förra året besöka fotomässan. Den enda skillnaden är att jag åkte in på lördagen då och tar fredagen i år.Idag har kylan svävat tung i luften och det som jag nästan vill kalla is har legat som ett täcke över marken, vilket nästintill gjort det omöjligt för mig som inte äger några vinterskor att gå. Jag överlevde det tredje nationella provet i svenska efter att ha suttit och slitit med det i fyra timmar och dryga tio minuter, men ändå kändes det hemskt att gå där ifrån (jag har aldrig varit med om ett värre nationellt prov tidigare, jag är inte journalist och har aldrig skrivit något annat än krönikor förr).
   Sedan jag kom hem har jag klagat i mitt stilla sinne om hur ont det gör i nacken efter att ha suttit på en stol vid ett bord som inte är anpassade att sitta längre än en timma vid och sett på Bleach. Efter det har jag även hunnit med att äta middag, gå ned till centrum och stanna till hos min mormor som jag fick ett par kängor av.

Där har ni min vecka, min morgondag och idag. Som för ovanlighetens skull faktiskt inte går lika mycket i ett längre.

tre personer.

Bild ett ska föreställa Ulquiorra. Bild två ska föreställa Ichigo och Naruto. Ingen av karaktärerna tillhör mig och det var första gången för mig att försöka rita alla tre.
I brist på inspiration under gårdagen ägnade jag mig åt att kladda runt lite för att försöka få någon som helst inspiration... Tyvärr misslyckades det och jag har lika lite inspiration idag. Inte ens fin musik (ovan) har lyckats väcka min inspiration, så jag ska försöka väcka den genom att rita Ulquiorra på iPaden istället... Lite färger kanske väcker något till liv...
Ursäkta bristen på inlägg för övrigt... Hade tänkt att jag skulle skriva det här inlägget igår när jag kom hem ifrån skolan, men mitt internet var dött.

Dikten utan namn.

I mitt ögonblick av tystnad finns inget att vara, i mitt ögonblick av lugn finns allt i denna stund.
Det är mitt minne som fängslat alla känslor som jag hållit inne.
I ett ögonblick av smärtans kvävda skri, i ett andetags sista riv.
Dess skugga som vunnit alla strider.
I mitt ögonblick av önskan, i mitt sista steg mot slutet.
Där finns inget som kallas fruktan, inget som kallas hat.

himlens eldAlltid när något vackert ser ned på vår mörka värld, har man alla kameror förutom den i iPaden hemma och när man väl har alla eller en av kamerorna med sig finns det inget annat än mörkret att skåda. Det är dags för mig att bli personen jag en gång var - den personen som alltid hade kameran vart jag än gick, i syftet att kunna bevara ögonblicket, känslan och minnet.

my anime list

Det är något med mig och att se många saker samtidigt. Jag varvar med fina filmer och när jag sett klart någon serie måste jag ersätta den med någon ny. Igår kväll såg jag klart de sista delarna av femte säsongen av TMNT och där tar TMNT stopp för mig (de andra som kommer efter det är skit rent ut sagt, totalt förstört allt som TMNT en gång var), så idag när jag väl var hemma ifrån skolan igen fick jag tråkigt och orkade inte göra något.
   Eftersom jag redan fattat tycke för några låtar som spelas i bakgrunden av Bleach kom jag fram till att det kanske var dags att se den... Alla tjatar så mycket om den och hur bra den är (för att inte tala om att folk grälar om vilken som är bäst av Naruto och Bleach). De elva första delarna är sedda, och jag kan inte säga emot, den serien var inte helt fel - jag gillar övernaturliga saker och man smälter av den fina bakgrundsmusiken.


Dessa ser jag just nu, dock väldigt sällan på nummer ett och fyra, men jag ska väl se klart dem är det tänkt så de kan strykas ifrån den delen av min lista.

För det finaste jag vet...


Tvivel är en undanflykt som gömmer "att inte våga"Snart är mitt sista höstlov slut, jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen över det. Under de senaste åren har höstlovet varit min favorit av alla lov man har under skoltiden - även fast det är så kort. Det är på hösten, som är min favorit av årstiderna. Även fast årets färgfyrverkeri nått sitt slut och snön med sin kyla börjat inväntas, så är det ändå runtom höstlovet som färgfyrverkeriet varar. De sista färgerna innan mörker och kyla knackar på vår dörr under vintern som oftast känns som om den varar i flera år - men som alltid känns för kort då de första vårblommorna knoppar sig.
   Även om hösten i år har varit precis som jag ville ha den känns den ganska fin och lyckad nog att lämna bakom sig nu när november är ung. Nu hoppas jag bara att snön kommer i stora mängder den här vintern också, för det är ingen vinter om det inte är snö. Jag önskar mig att få se min regnbågssnö igen, jag har inte sett den på år nu.

Nästa hållplats är kyrkogården för min del, ska försöka fotografera lite mysiga bilder och tända ljus hos morfar.

Manga in progress


Jag måste lära mig att rita snabbare än vad jag gör... För att inte tala om att bli bättre på att göra konutrer...

det är inte poeten som skapar orden, det är orden som skapar poeten.
Med skuggorna i rummet sitter jag med en varm kopp te för att bota halsen och begrunna nuet. Först trodde jag att jag hade blandat mitt te fel, men nu när det svalnat en aning och går att dricka insåg jag att det bara var min tunga som brändes vid då jag tyckte det smakade skit. Te är faktiskt väldigt gott, speciellt på kvällen och morgonen.
   Som vanligt har jag mycket att göra och för lite tid, men så går det när man tänker för mycket för sitt eget bästa. Lite har jag däremot fått gjort idag, även fast det bara var en och en halv av sakerna som stod på min "att göra innan lovet är slut-lista". Just nu önskar jag bara att lovet var längre så jag kan hinna få feber och ligga sjuk i ett par dagar utan att bli arg på mig själv för att jag missar skolan.

Bortglömda dagar


I mina drömmar finns platser som aldrig funnits.
I mitt minne finns stunder som aldrig skett.
I blickfånget finns personer som aldrig funnits.
I mina tankar finns det mest av sådant som aldrig skett.


Disturbed infectionKlicka på bilden eller [ här ] för att komma till bilden om intresset skulle finnas.

Känsliga tittare varnas, bilden kanske inte är så trevlig att se på om man inte råkar tycka att dödvingar är söta när de äter upp någon ifrån insidan och ut.
   Bilden är inspirerad ifrån låten som är in under bilden. Karaktären tillhör bandet Disturbed och låten är gjord av dem också och går under namnet "The infection".

Tillägg gjort andra november tvåtusenelva klockan 16:23;
Glömde att säga igår att man måste vara inloggad på dA för att kunna se den här bilden, eftersom knappen för att visa bilden inte kommer upp då man inte är inloggad där.

Ursäkta att det här inlägget blev sent, denna skulle egentligen ha kommit upp igår kväll här på bloggen, men det blev inte så pga. att jag blev förbannat trött redan vid halv tolv.
©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day