De dödas land - Inledningen/Minnet

De gröna slätterna nådde ögonen så långt man kunde se innan dem bröts av emot horisonten av ståtliga berg som sträckte sig efter solens värmande strålar. Det hördes skratt ifrån lekande barn såväl som vuxna vart man än vände sig. Skogar låg här och var och såg på de gröna slätterna med mystiska blickar, som om de alla gömde något i sitt hjärta. Här och var låg stugorna och vilade sig i solen antingen intill någon av de hemlighetsfulla skogarna eller mitt på den öppna slätten. Havet låg glittrande bortom de höga bergen, det visste hon, för hon hade varit där. Likaså kände hon till de kristallklara åarna som rann ned ifrån bergens rena källor likt tårar. De små åarna rann vart man än gick, man behövde inte gå länge innan man fann en av bergets kristallklara tårar. Det var så man kallade dem, åarna, alla kände dem som bergens tårar. Alla levde dem lyckliga och utan några som helst bekymmer. När någon behövde hjälp eller hade bekymmer med något var det alltid tio andra som sträckte fram en hjälpande hand. De kanske var olika familjer, olika släkter, men det hade ingen som helst betydelse för någon av dem, i deras ögon fanns inga gränser; alla var en enda stor familj.
   Hon var nyligen fyllda nitton år och hade levt själv i ett hus intill en av de hemlighetsfulla skogarna med en av bergens åar av tårar intill husknuten i många år. Det var när hennes föräldrar övergivit henne då hon bara var tio år, nästan elva, som hon tvingades lära sig att leva för egen kraft. Ingen annan fanns där som hon kunde ta sig till, för hon hade ingen annan släkting. Men hon brydde sig inte. Deras samhälle var hennes familj. Alla hade hjälpt henne att klara sig och hon var inte sen att förstå alla jobb som låg bakom att leva själv.
   Det var för år sedan som hon hade varit ute och vandrat i bergen som hon hittat tingen, de liknade stenar men var varma och kändes levande. Hennes första tanke hade varit att ta hem dem och ha dem i sin bokhylla bland det fåtalet böcker som hon ägde, så hon tvekade inte en sekund att ta med dem hem i sin stora läderryggsäck som hon bar på ryggen. Men de vackra, lätt rundade och lite ovalformade stenarna var långt ifrån stenar. De kläcktes och fram ur skalskärvorna kröp små fjällbeklädda varelser fram. Hon hade inte en aning om vad förena varelser det var hon funnit i bergen, men de fångade hennes hjärta bara genom att möta hennes blick. Deras ursprung var för henne okänt, hon hade inte sett något levande i bergen på många års tid. De växte och blev allt större och större. Hon talade med dem via tanken för det var det enda sättet hon funnit som hon kunde tala med dem på. De ödleliknande varelserna som hon kom att kalla drakar blev hennes nya familj. Många i samhället hade först blivit rädda för både henne och drakarna då de blev för stora för att bo inne i hennes lilla stuga. Men det var bara en tidsfråga innan de alla insåg att varelserna inte var där för att skada dem. Många hjälpte henne att bygga ett betydligt större hus en bit ifrån hennes stuga där dem fick bo.
   Av de sju hon funnit som ägg, var det bara tre som valde att stanna då dem blivit stora nog att ta hand om sig själva. Hon såg aldrig de andra fyra igen, men hon var ändå stolt över dem. Det dröjde inte länge innan två av de tre som valt att stanna fått en ny kull med ägg, hon hade anat sedan dem var små att de båda var väldigt fästa vid varandra.
   Efter att de äggen också kläckts och börjat växa var hon inte längre den unga kvinnan som folk klassade som samhällets föräldrar lösa barn, alla kom att nämna henne vid hennes namn och ordet som lättast stämde in på henne. Candace, drakuppfödaren.


Lata dagar, soliga hagar.


Här sitter jag och njuter av vacker musik och slappar som en latmask. Ganska trevligt om jag ska säga som det är, dock gillar jag inte att känna mig lat... Så jag måste ta mig i nackskinnet så snart som möjligt och få lite ordning och reda på min vardag. Men inte idag, en dag borde jag få vara en total latmask och inte göra något vettigt alls. Ska på bio i kväll och se POTC 4 (på tiden, tänk att nörden - jag - är bland dem sista som ser den...), vilket ska bli intressant.

Bli by the way inte orolig ifall min blogg är låst någon gång under de närmsta dagarna, det är bara jag som sitter och spökar med den då... (;

Ur arkivet, ur minnet. Två år för fan.

Jag känner mig korkad och taskig, men jag kan nog erkänna att jag till majoriteten av all tid de senaste två veckorna bara haft skolan i skallen (och möjligtvist anime... Men det låssas vi inte om, okay?). I tisdags var det den tjugofjärde maj. Med andra ord, dagen då D60 fyllde två år. Det känns overkligt att det bara var två år sedan som jag ivrigt öppnade kartongerna för att hålla honom i mina händer för första gången, nu är det en del av mig att ha honom med mig... Men så var det inte då... Så naiv jag var förr att det inte är sant. Jag har suttit och tittat i mina tidigaste mappar med fotografier som endast består av bilder exponerade med auto på allt (eller ja, det inkluderar de första 15 ½ mapparna). Fy vad jag känner mig korkad som tyckte de bilderna var fina, haha. Dock finns det undantag för vissa som kanske är lite mysiga... Och än mer korkad känner jag mig då jag tänker på att jag helt ärligt trodde att jag skulle bli fotograf dagen efter jag fick D60.
   Det var tider det... Och nu är nu. Så låt oss fortsätta framåt sida vid sida precis som det varit de senaste två åren, min käraste vän.

Väldiga skills på fotografierna för den delen också, vilken "fotograf" jag var på den tiden, hehe. De är ifrån första sommaren med D60.

I en skinande sol och i ett piskande spöregn.
Nikon D60 + 55-200mm

Och då har man överlevt den värsta dagen den här veckan... Även fast det är långt ifrån över, men det kan inte hjälpas. Det är som det är och får bli som det blir. And that's it. Jag total älskar vädret varit idag (och fortfarande är), plus att jag har sedan igår ändrat mig vad gäller sommarlov, nu känns det som om det inte kan komma tidigt nog.
   Så nu ska jag mata fiskarna mina innan jag går ned och ritar klart Slifer (oh my devil, jag ritar för hand och är hyfsat seriös för första gången på cirka ett år! Detta är en nyhet! Och lätt att jag tänker införskaffa egna sådana pennor som jag har använt, så underbara att det inte är sant)... Sedan måste jag plocka ihop några till fotografier på mitt USB minne och se till att göra bakgrunder till min CD så jag har något annat än fodral att trycka imorgon och i övermorgon.

Ja, jag borde egentligen plugga och inte blogga, för att inte tala om så borde jag ge fan i att se på anime också, men det kan inte hjälpas, jag är beroende av drakar... 

I can feel, I can feel it in my mind.Tjena, det var ett tag sedan sist. Nu börjar det dra ihop sig och uppgifterna måste in, så jag lär nog vara död vad gäller bloggen i drygt en vecka till. Men sedan ska jag väl försöka få det till en ändrig.
Ska stanna till på fuji och lämna in senaste filmen ifrån EOS 700 - som jag fotograferade slut på igår, wiho för det, är väldigt nyfiken på mina fotografier som jag riktigt lekte som en dåre med  - så snart som möjligt, det lär troligtvist bli på onsdag. Så det blir passande att få dem lagom till nästa helg så bloggen blir lite återuppstår igen.

Min nya vän är för den delen jätte söt...

På tok för många bollar i luften kanske...?


Nikon D60 + 55-200mm

Det är nästan så man känner för att ge upp. Uppsats att skriva om "medier och krig", cirka tre fotouppgifter (yrkesporträtt, komposition, och repotage), uppsats att skriva om näringsläran (som jag lyckas glömma bort hela tiden...), fyra bilduppgifter (tre porträtt, tre kroppar, serie och valfria sista uppgiften), miljö-arbetet på samhällskunskapen, få klart de sista frågorna av språkhistorian, tre saker på GKn att fixa klart (cd-omslaget, abc-boken och almanackan - som jag egentligen inte behöver göra klart nu i år) och på trycklektionerna i sig vet jag inte vad jag har kvar att göra, jag vet att jag inte har gjort film affischerna än och att vi ska ha prov på torsdag nästa vecka... Hur mycket blev det som jag ska göra...? 16 saker eller räknar jag helt fel?
   Med en jävla tur lyckas jag nog hinna klart med allt, om jag ger fan i att roa mig med egna saker som jag vill hålla på med på min fritid. Eller nej, jag kommer inte hinna klart med allt. Jag kommer inte att bli klar med min abc-bok nu innan lovet...

Jag längtar efter åska och spöregn i en månads tid nu... Så det blir kallt och skönt igen så jag orkar med att göra något då jag snubblar in över tröskeln och hamnar inom dessa fyra väggar. Rain, rain, come again. Come again every day. All the world is waiting for the rain. (jag fick bara lite lust att göra om refrängen till låten "Rain" av Breaking Benjamin)

Wasurenai yo hajimete no yume

Precious Time, Glory Days. (Rubriken = "don't forget your first dream ever")
Här har det ekat och stått tomt i flera dagar nu... Tyvärr... Jag ska väl försöka ta och ändra på det så snart som möjligt, förhoppningsvis. Har fått nytt batteri till EOS 700 av mamma, så jag tänker fotografera de där sista bilderna på filmen och få dem framkallade fortast möjligast (förhoppningsvis innan sommarlovet börjar). Det känns nästan hemskt att det är bara den här veckan och två veckor till kvar (minus en månad) kvar av det här skolåret... Jag känner inte för att ha lov just nu, men jag får väl så lov att finna mig i det... Och nu ska jag bege mig till bibblan för att ha min håltimme till klockan tio över elva. För nu är fotolektionen slut och det är en klass som ska in här efter oss, så jag kan inte sitta kvar här.
När jag kommer hem måste jag installera om min ritplatta igen - den har typ avinstallerat sig själv igen - och så ska jag väl försöka rita klart någon bild eller bara fortsätta på någon bild som är långt ifrån klar. Dock är det så jävla varmt där hemma att jag inte kommer orka något, knappt orka vara i mitt eget sovrum rent ut sagt.

Det är sådana som du som behövs.

 
Nikon D60 + 55-200mm

Snart var även denna vecka slut och sommarlovet rusar än närmare. Det är två dagar och tre veckor kvar innan det är slut på det "roliga". Jag velar fram och tillbaka på vad jag ska ta vägen vad gäller mitt repotage som jag ska göra som slutprojekt på fotolektionerna (för att inte tala om att jag måste försöka kolla upp vilka uppgifter det är jag inte har hunnit göra, den enda jag har stenkoll på att jag inte har gjort är yrkesproträttet)... Kanske Gredelbyhagar är det enda vettiga trots allt? Jag velar även fram och tillbaka vad gäller sista uppgiften på bilden, vi får välja själva vad vi vill arbeta med och vad det ska vara på bilden (plus att jag fortfarande måste göra klart människo-uppgiften och göra klart det sista på senaste uppgiften). Men jag överväger om att kanske köra på Cyber end dragon med oljefärger... Eller något liknande, kanske akvarell.
   Det kommer vara ett helvete helt enkelt vad gäller alla uppgifter och prov i skolan... Vettefan hur jag ska orka med allt eftersom jag inte är överdrivet kry pga. allt pollen (och även fast jag inte egentligen vill erkänna det så har jag nog gått med feber de senaste dagarna också). Det är knappt att jag orkar sitta och titta på anime då jag kommer hem ifrån skolan.

Imorgon är det en lång dag för mig... Detta är nog första gången sedan jag började i skolan det här läsåret som jag inte längtar efter en torsdag... Lär nog inte vara hemma förens efter 21:00... Vilket blir skit kul (observera min ironi).©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day