Nejdå, det är inte barnsligt att vara fången i det förflutna.


Detta har då inte varit en vettig dag... Jag har så gott som bara sett två fina filmer ("Web of shadows" och "Home on the range"), läst andras bloggar, slappat en stund ute i solen, ritat lite, och städat lite... Tänk vad mycket finare det hade varit om jag hade hunnit med lite annat också... Men, men, nu är jag trött och orkar inte börja med något.

För att detta inte ska vara ett allt för onödigt inlägg kan vi säga att det bara är till för att visa att jag faktiskt inte drunknade i poolen hemma hos farföräldrarna och att jag inte blev förgiftad av bakelsen igår.

it all falls apart in the shadows of the past.

Jag hade önskat mig finare väder idag, solen är som försvunnen - i alla fall så gott som hela tiden - bakom grå moln som täcker himlen lika väl som mina gardiner täcker mitt fönster. Det är åtminstone varmt, så det är en tröst. Med lite tur kan jag nog ta ett dopp ändå hemma hos farföräldrarna när vi väl begett oss dit. Tyvärr lär jag väl inte kunna ta några vettiga bilder, men det kanske inte gör något med tanke på att jag har en del bilder på minneskortet i D60 som jag inte har lagt in på datorn än.

Hoppas ni får en trevlig dag, för jag tänker försöka ha en så trevlig dag som det går.

En Pikachu sitter i min säng...


iPad + PS Express


Ett stycke stökig säng, ett stycke trött människa och ett stycke söt Pikachu. Nu har jag fått bocka av en sak till på min "att göra"-lista, det känns väldigt fint. Det jag gjorde klart nu idag finns med på bilden ovan, men jag tror inte ni kan gissa vad. Jag passade även på att städa bakom sängen när jag ändå hade den utdragen.
   Nu ska jag lägga ned tyget i lådan igen, bädda sängen och sedan krypa ned i den för dagen. Imorgon går jag väl upp tidigt som vanligt för att jobba och sedan på eftermiddagen ska jag till farföräldrarna med resten av familjen. Förhoppningsvis blir det inget regn, så jag kan låna poolen i någon timma, och bästa vännerna får förhoppningsvis följa med också.

BouncyDet är kul att se videor som folk filmar medan de ritar. Visst, många gånger kanske man känner sig förbannat dålig då man ser sådana videor... Jag gör det ibland, i alla fall när det kommer till drakar. Men nu känner jag mig inte dålig, även fast personen som gjort videon ovan är så förbannat duktig på att rita. Nu känner jag mig bara väldigt inspirerad till att rita, vilket gillas mycket. Jag har länge velat testa att göra fjäll på Cour och Rayu (jag har fortfarande inte lyckas med det även fast jag har försökt x antal gånger), jag kanske kan testa att göra så där små fjäll som personen gjorde på Cynder och Spyro... Trots allt, jag är Spyro-nörd och vet att ingen av drakarna i spelen har överdrivet tydliga fjäll, och jag tyckte personen lyckades fint med fjällen (dock störde jag mig på en person som hade kommenterat något i stil med "Det är för mycket fjäll och de är för små", den personen kan aldrig ha sett en ödla).

Förr hade jag jätte många kategorier, nu har jag så gott som inga kvar, så jag tänkte att det kunde vara fint med en inspirations-kategori. Det är väldigt irriterande att blogg.se är halvdött också, störmoment till max kan tyckas.

Dag och kväll. Kall och varm.
Olyckligtvist verkar det som att det inte blir en lika fin dag idag... Det är en massa mörka moln som ser ut att vilja blöta ned världen i ett ändlöst regn på himlen. Så att bli av med bonnabrännan min får jag så lov att ta någon annan dag. Istället tänkte jag försöka ta och beta av åtminstone tre saker på sommarens "att göra"-lista nu idag, minst två. Det känns nämligen inte så bra att den fortfarande är så lång, så jag har bestämt mig för att fixa massa små snabba saker först så det känns som om jag kommer någonstans på den innan jag sedan fortsätter med stora saker.  Som t.ex. att sy upp gardinerna borde gå fort när jag väl fått ned dem (plus att det ger mig en anledning till att skura av lite i fönstret också när de inte är ivägen).

Ska i alla fall börja med att äta något, det är en fin start det. Sedan får jag se vad jag börjar med.

Röster viskar "ögon ser som inte skulle se".


iPad + Kamera + PS Express - Ja, jag överdrev lite med kontrasten för att det var kul.


Jag börjar nog bli som min ena granne nu. Hon brukar gå runt i jeans shorts och bikiniöverdel hela sommaren. Jag går runt i gamla fotbolls shorts, bikiniöverdel och en stor t-shirt nu. Roade mig med att ligga ute och gotta mig så gott det gick i solen för dryga en och en halv timma sedan, men nu är det enorma moln på himlen, så jag tröttnade på att försöka bli av med min bonnabränna. Överväger om att gräva fram ett par gamla jeans och klippa av för att göra ett par jeans shorts av jag med... Men jag vet inte, det känns inte så mycket mig vad gäller den biten.

Just nu är jag i övrigt förbannat sugen på glass... Och jordgubbar. Fy vad gött det skulle vara.

Hej, jag är beroende av mina söta grabbar.

Tobi tillhör inte mig, han tillhör Masashi Kishimoto.


Tänk att jag är så besatt och beroende att jag frivilligt kan sitta och rita på iPaden utan att bry mig ett skit om vad klockan egentligen är. Fy fan vad svårt det är att rita på den, men det är kul som få. Ville inte göra Tobi's öga - jag vill nämligen inte spoila för någon som inte sett alla delar som hitills kommit ut (vilket jag har).
   Tobi är så bra i alla fall så det inte är sant. (: Roligare än roligast och bättre än bäst. Den grabben gillas mycket av mig. Punkt slut. Nu ska jag i säng.

Ifrån mörkret.Fy vad jag har ritat de senaste två dagarna på denna. Men jag är fortfarande långt ifrån klar... För att inte tala om att jag ångrar att jag lät bilden ha så pass många ljuskällor som den har... Jag har haft så förbannat svårt att välja hur jag ska göra ljuset på hans fjäll... Men, men, man lär sig av misstag och jag kommer aldrig ha så många ljuskällor igen.

Klädkammaren - Nu


Nikon D60 + 55-200mm - Före bilderna finns [här]


Som jag nämnt tidigare är ljuset i klädkammaren inte det trevligaste och inte heller det lättaste att fotografera i, så ursäkta att det är olika färger på bilderna... Men detta är i alla fall hur det ser ut i min klädkammare nu för tiden.

Det jag gjort;
- Spacklat igen skruvhål och skarvarna i gipset på väggarna.
- Målat väggarna vita och målat ett egengjort mönster i svart.
- Satt upp hyllor till tavelramarna som jag fyllt med fotografier (lustigt nog är det bara en bild som är fotograferad med D60 - den i A4-format - resten är fotograferade antingen förra året med EOS 700 och vissa är ifrån min tid då jag var 12 år och precis hade börjat fotografera).
- Lagt klick-golv (hade det innan ja, men då hade jag bara lagt in det lite hiffs som haffs, nu är det ordentligt gjort)
- Satt dit nya golvlister
- Satt upp en lampa under hyllan ovanför min arbetsbänk (den är inte med på bilderna, men man kan se sladden hänga ned ifrån den)
- Bytt lampknapp

Kvar att göra;
- Antingen sy ett nytt överdrag till gröna kudden på pallen eller köpa en ny kudde.
- Måla om pallen - den ser förjävlig ut, haha.
- Fixa upp alla sladdar lite finare så de inte hänger ivägen.
- Göra anslagstavlor till väggen längst in (dvs ovanför arbetsbänken).
- Skaffa förvaring till saxar, pennor, linjaler, och liknande.
- Göra plats för min kamerautrustning på någon av alla hyllorna så det slipper stå på golvet framför fönstret här i sovrummet.

Jag har sagt det förr, men säger det igen; Jag trivs jätte bra där inne nu, dock vet jag inte om det är för mina egna fotografier som står på hyllorna eller om det är för att jag blev så jäkla nöjd med mitt mönster som jag hittade på. Det är lite lustigt hur jag kom på det... Jag satt och gjorde lite rankor och så på ett papper, lite små inpirerad av det jag brukar använda på GK och tryck lektionerna i skolan, och så råkade jag snudda med pennan där det inte skulle vara något, så blev det de där "prickarna" som jag gjorde lite "omringade" av rankorna... Och nu ser jag drakar när jag ser på dem, vilket jag inte har något emot. (:
   För övrigt så behöver jag inte skaffa en bärbardator till klädkammaren längre för att kunna lyssna på annan musik än det jag har på CD, min iPad passar ju in ganska fint där inne nu. Haha, fodralet till den är ju lila så det passar ihop med mammas symaskin även fast det är olika nyanser av lila. Synd bara att jag inte har lila bakgrundsbild på den, men det kan inte hjälpa. Akatsuki är bland det bästa jag vet just nu, väldigt fina människor det som jag gillar väldigt mycket - även fast vissa gillas mer än andra.

Nu blev det här ett ganska långt inlägg, så jag ska fortsätta rita nu så ni slipper höra mig babbla om vilka jag gillar bäst ifrån Akatsuki, hehe. Vi hörs.

I min dröm.Godkväll mina vänner, jag och D60 har bara varit inne i dryga 40 minutrarna efter en fin promenad ute i fint ljus. Jag har suttit på en sten cirka fem meter ifrån mina vänner i hagen (korna med andra ord), vilket var väldigt mysigt - jag pratade om allt och inget med dem. Efter att vi hade vandrat ut ifrån hagen igen och gick på gångvägen stötte vi på en massa grodor. Fy så söta det var, och jag kunde verkligen inte låta bli att hälsa på dem. Deras skinn (eller säger man fjäll?) var lika lent som pälsen på en hund. Dock var den lilla blöt eftersom den uppenbarligen precis kom ifrån ett bad i "ån", men man dör inte av lite vatten. (:

I opened the door to your soul.


iPad + Ttv basic


Det är varmt och sista dagen på jobbet var som sagt idag. Vilket känns ganska skönt, även fast jag verkligen har kommit in i rytmen att gå till sängs vid 22:00 och gå upp 05:40 på morgonen, det har varit ganska trevligt att leva så de här tre veckorna så jag tror jag ska fortsätta leva så resten av sommarlovet. Jag har även gått och undrat vart åskan som man blev lovad tog vägen? Det är strålande solsken nu nämligen och har varit så sedan tolv. Så jag tänkte faktiskt vara vettig och gå ut i hagen för att hälsa på korna (fan vad glatt det känns att de är där nu i år! jag saknade dem så mycket förra året!).

Jag måste även försöka städa i sovrummet i kväll, plus att jag gärna vill rita klart "mod" också... Men jag lär nog inte hinna båda eftersom jag tänkte rensa en massa papper och så här på skrivbordet för att få plats med min nya scanner.

I've no place to hide.Sista dagen på jobbet imorgon, vilket känns ganska skönt. Är väldigt pepp på att försöka få orken tillbaka så fort som möjligt så jag kan fortsätta göra klart saker på sommarens "att-göra-lista". Den är fortfarande för lång, säkert för lång för att jag ens ska hinna med hälften som är kvar på den innan skolan börjar igen.
   Jag har handlat lite idag, utöver att ha hämtat ena min film ifrån Fuji så har jag besökt Kjell & company och köpt en scanner till EOS 700 och Trip 35 (det var rea, så vad gör man när man behöver en? Det blir betydligt billigare att betala en engångs summa på 299 kr istället för att betala 89 kr extra varje gång för att få in fotografierna på en cd). Dock glömde jag totalt bort att jag hade behövt besöka mediamarkt också, så det får väl bli en annan gång det.

Imorgon kommer tydligen åskan om man ska tro på det, känns inte så motiverande att jobba sista dagen i det. Men, men, jag hoppas på att det här vädret just nu bara är tillfälligt så sommaren kan komma tillbaka igen - jag vill ägna långa fina dagar åt att fotografera nu, det behövs verkligen, plus att jag behöver nog ägna ett par dagar i solen så jag kan få bli av med bonnabrännan jag fått nu när jag jobbat.

Can you hear me?


iPad + apparna "Kamera" och "PS Express"


Det är fyra dagar kvar att jobba nu och det börjar kännas i kroppen. Fast egentligen är det fem dagar kvar, jag är inte ledig på lördag som jag varit de senaste två helgerna. Jag är trött just nu, så jag vet inte om jag orkar göra så mycket mer idag... Det är varmt som fan här i rummet och jag får inte ha dörren öppen för bror, så jag tänker gå ned och äta något för att se om jag blir pigg nog att rita klart "mod".

The closer you get to something, the tougher it is to see it.


iPad + Ttv camera basic


Klädkammaren behöver bara dammsugas innan den är renare än renast, däremot är det en annan historia med sovrummet... Jag har gömt iPaden nu (ja, jag var tvungen att göra det, jag fastnade med att rita på den och se på anime, haha). Dock är det för jävligt varmt här idag, jag skulle ha städat igår och suttit ute i solen med iPaden idag istället... Men, men, är hjärnan dum får kroppen lida - som man brukar säga.
   Tänkte bara gå ned och käka lite snabbt nu och ta med dammsugaren upp så jag kan börja städa efter det - och idag är det inga men, läxan är hyfsat klar nu och jag har laddat hem en del av apparna som skolan ville att man skulle ha.

Det var en tid som inte hörde hit.
Jag har inte vart så överdrivet intresserad av min iPad fram tills idag... Fy fan vad jag älskar den nu, haha. Dock vill jag veta hur man högerklickar på bilder på hemsidor som man kan låna bakgrundsbilder ifrån (någon som vet hur man gör? Jag fick upp "spara bild" av misstag då jag läste en blogg förr förra veckan, men har inte fått upp den efter det).
   Det känns visserligen lite sorgligt vad gäller biten med instagram, jag hade gärna velat testa den... Men jag är osäker på om jag vågar ladda ned den appen, eftersom den är under listan med appar för iPhone även fast det står att den ska funka ihop med iPad under requirements (jag förstår inte varför jag inte kan det svenska ordet även fast jag vet vad det betyder! Blir så irriterad på mitt ordförråd)... Är det någon som vet ifall den funkar på iPad eller måste jag vänta och se ifall de gör en app till iPad också?

Nu känner jag att jag inte har varit så duktig idag även fast jag suttit och lärt mig min iPad ganska väl (i alla fall så bra som man kan lära sig den på knappt en dag)... Jag har inte städat mitt rum än, för jag har varit som fastklistrad vid min iPad... Så jag måste nog gömma den resten av kvällen i klädkammaren så jag kan städa rummet i fred, haha.

Fotografierna är exponerade med min iPad, med någon fin fotoapp som tydligen ska försöka efterlikna bland annat polaroidkameror och andra fina gamla analoga kameror.

Läxa mitt under ett sommarlov.Det är fint när man sitter med datorn igång och kör parallellt på den samtidigt som man kör på sin iPad som man har i knät. Och visst är jag duktig som gör läxor på ett sommarlov? Jag känner mig duktig i alla fall. När jag är klar med den ska jag städa rummet, jippi vilken fin dag detta blir!

Klädkammaren - Förr


Nikon D60 + 50mm

Som jag nämnde i slutet av juni så har jag renoverat om lite grann i min klädkammare (genomförde det under den tjugofemte och tjugosjätte juni). Så jag bjuder på de tre fotografierna ovan ifrån hur det såg ut innan jag påbörjade "projektet", stökigt och fint, väldigt hemtrevligt - säger vi som.  Jag har dock inte några bilder på hyllorna, men eftersom det inte skedde så mycket förändring på den fronten så gör det nog inget.
   Kort och gott så gillar jag i alla fall min klädkammare ännu mer nu. Den känns mera hemma och mer som mig även fast den varit fylld med mina saker sedan jag flyttade in där. Om det är fint väder imorgon så jag kan släppa in så mycket ljus som möjligt i hallen ska jag försöka ta bilder på hur det ser ut nu, jag tänker visserligen inte lova något (det är nämligen för jävla svårt att fotografera i en väldigt liten klädkammare, speciellt när man inte längre har tillgång till ett objektiv med lite vidvinkel och ljuset ifrån taklampan är mer gul-brun än vad det är vitt).

Do you remember the time, when our tears fell down from the sky?


Canon EOS 700 + 70-300mm

Denna dag har jag nog hittat en till plats här i Sverige som är av mitt intresse... Ett naturreservat. Jag vet dock inte vad platsen heter, och jag hade inte så mycket tid att se mig omkring eftersom jag jobbade. Så ännu ett mål för mig att hinna med innan den här sommaren är slut är att utforska den platsen mer grundligt. Det är bara synd att det är så långt dit, så jag tror inte att jag klarar av än att cykla hela vägen.
   Det har varit en ganska fin dag idag, jag har varit ganska pigg, visserligen lite trött för det var någon jävel som väckte mig ungefär en timma innan jag skulle gå upp (självklart låg jag kvar och sov den timman ut så jag blev ännu tröttare). Jag har visserligen inte gjort så mycket sedan jag kom hem, det har varit anime så gott som hela tiden för min del, tyvärr. Men jag kunde inte hjälpa det, så förbannat spännande...

Just nu längtar jag efter regn, folk har sagt att det ska komma imorgon... Jag hoppas bara på att det är sanning och inte lögn - för jag vill hålla mitt ord.
   Åh, juste, en sak till innan jag går till sängs; jag roade mig med att skaffa twitter igår kväll, haha. Har vart nyfiken på den ett tag och ville testa, dock kan jag inte påstå att jag är imponerad än, men det är kul att bara skriva en massa skit för en gångs skull.


MOD


Jag fick ett ryck efter min tupplur ute på altanen. Eller "ryck" kanske är fel ordval, snarare att jag helt plötsligt var väldigt pepp på att rita lite på denna. På tiden om jag ska säga mitt... När började jag egentligen med den? I oktober någon gång förra året om inte minnet sviker mig. Men jag har bara haft mina perioder då jag ritat något på den, och sedan jag visade [den senaste in progress-bilden] har jag inte rört den, bara tittat på den då och då.

Fortfarande långt ifrån klar med honom... Jag kan nog inte ens säga att jag är halvvägs. Valde att göra om hans öga, eftersom jag tyckte det var kul att göra ögon så som jag gjorde [Shatsha's] ögon.


Jag lever idag, jag lever för imorgon.
Jag längtar efter orken att göra något. Det vore fint att få den tillbaka, jag behöver den verkligen så snart som möjligt - jag ligger efter på min lista.©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day