Far away, long ago.

Här sitter jag. Illamående som få, och hoppas på att jag får se på "det okända" om mindre än en timma. Vilket jag inte kommer att få, med tanke på att TVn är upptagen av ett ishockey och fotbollsberoende freak där nere.

I had a past and once a future; it seems like I have lost my way.


Originalet är på 210x148mm (in other words; ett liggande A5), så ursäkta att det kanske blev lite mupp i kvaliten då jag förminskade den (som att man t.ex. inte ser hans öga allt för bra, .

Känns lite idiotiskt att detta var allt jag hann åstakomma innan "No ordinary family" började och nu efter petade jag bara lite grann på hans öga och lite på vingarna... Kom fram till att jag ansåg att vinkeln jag fick till honom i då jag gjorde denna i skolan på GK lektionen med datormusen sög, så jag raderade det och började om ifrån början (det enda som är kvar ifrån det jag gjorde i skolan är "I haz written" - vilket inte är mycket)... Och nu är han nästan så som jag hade tänkt mig ifrån början (eller... nu ska vi inte vara för självkritiska, hitills är han så som jag ville ha honom). För den delen så har jag nog ändrat mig med mitt tycke med skuggorna som jag börjat smeta runt där på vingarna (tyckte de var skitfula då jag började med att smeta ut dem)... Jag gillar nästan att det ser slarvigt ut och att man ser hur dåligt jag har smetat det hela (jag + större bilder än 1000x1500px = dåligt).
Sedan tog det överdrivet lång tid också eftersom jag var tvungen att installera om min ritplatta då den inte funkade som den skulle längre - det är inte trevligt när sakerna slutar att funka rätt som det är.

Av någon anledning känns det för den delen som att Cour har växt när jag ser på den här bilden... Han känns så mycket mindre på mina övriga skisser och t.ex. [denna]...

Hitills är det nog ganska precis två timmar som jag har lagt ned på denna, och det lär mest troligt bli åtminstone två timmar till på den, en timme om jag har tur.

Look in my face, step in my soul.
Det känns som att jag borde skärpa mig och ta tag i allt så snart som möjligt. Även denna helg är snart över. Tiden går för fort helt enkelt, jag hinner inte med.

Afraid they'll hear me, they don't fear me.
Jag borde göra de fyra läxorna jag har nu över helgen (foto, samhäll och mediekommunikation), men jag är tydligen för trött för att orka göra dem... Däremot har jag ett fasligt sug till att skriva just nu... Antar att jag är fången i en annan värld igen, lovely.

When the world's crashing down, when I'm falling I finally hit the ground.
Se vad du vill.

Min bild som jag arbetade med förra torsdagen efter lunchen i allt ifrån 2 ½ timma till mer än så hade tydligen inte sparats, så jag var tvungen att rita om allt det nu idag. Jätte kul [observera min ironi]... Nu har jag i och för sig inte mycket kvar att göra på den, så jag behöver inte gnälla mer om det.
Jag tänker därmot gnälla över att jag anser att det suger att det inte går att lägga upp klipp ifrån youtube här på bloggen längre pga. att de bytt till iframe, vilket tydligen inte går ihop med blogg.se idiotiskt nog. Så jag kan inte lägga upp låten jag vill lägga upp i det här inlägget.
Jag har just nu även för mycket foton, så jag kan inte välja vilka jag ska lägga upp... Det är fan nästan bättre när jag antingen inte har några för då tvingar jag mig till att rita för att ha något att visa, eller att jag har max fem foton som jag kan visa innan jag skaffar nya... Nu har jag nog närmare tjugo stycken och det kommer bli fler då jag har gjort fotoläxan som jag tänkte göra några olika versioner av eftersom jag har många idéer och inte vet vilken jag gillar bäst. Så imorgon när det börjat skymma ska jag se ifall jag måste gå ca. åtta kilometer till kyrkogården eller om någon är snäll och kör mig dit, eller åtminstone halvvägs så jag kan göra en av dem. Sedan tänkte jag att jag kunde köra något ifrån Gredelbyhagar också... Och sedan har vi även Uppsala - som jag hade kunnat göra imorgon istället för de andra två om det inte hade varit för att vi ska åka skridskor på idrotten och jag inte vill ta med D60 av den anledningen...

Då det gäller skolan för den delen... Min lista över alla bilder jag behöver rita till GK och trycklektionerna har blivit löjligt lång... Det är 34 bilder i nuläget... Och så kommer det att bli 35... Plus CB omslagsfaderullanrej också (vilket blir folder - fram och bak - och baksida - fram och bak - så det blir plus fyra bilder till). Lovely. Utöver det så har jag även tio "privata" bilder jag vill rita och håller på med...
Sedan visste jag inte att man kunde ha MVG+ i betyg, för det har jag tydligen i webdesignen... Och sedan har jag dragit på mig IG i idrotten även fast jag bara har missat en idrottslektion sedan tvåan började, så jag har IG pga den lilla missade lektionen - vilket jag tycker är taskigt eftersom jag sliter som ett vilddjur till min max-gräns på alla idrottlektionerna jag är med på.

Nu vill jag ha en till lussebulle... Och ursäkta för detta ointressanta babblet. Vill skriva och jag tappade tråden i mörkrets härskare för några minuter sedan... Måste hitta den igen... Det var fränt att Vazchu blev en människa igen...


Det fanns ingen början och inget slut.

[klicka på fotot för att se den större - anledning, den är min första panorama]

Gårdagen började som vilken dag som helst. Men sedan gick den åt helvetet under fotolektionen... Mina hörlurar gick sönder... Så nu har jag ett par röd-svarta istället för blå-svarta.
Jag längtar tills jag får komma hem nu... Men det är ca. åtta timmar kvar tills jag kanske står innanför ytterdörren där hemma om jag har tur (det kan bli senare med tanke på att det har snöat igen och tågen blir inställda eller försenade så snart en snöflinga landar på spåret.

There we go, racing towards the sun.Bästa Turid. (: (och för den delen; jag + porträtt = väldigt sällan, så jag är världens nybörjare på det)

Du hade alltid mer än jag, men ändå inget fanns till ditt behag.


Nikon D60 + 50mm (detta är för den delen ena uppgiften till min fotoläxa, upptäckte i sista minuten att jag missat en uppgift)

Jag är verkligen inte pepp på att bege mig till skolan... Visst, fotolektionen funkar väl. Men de andra fem lektionerna är jag inte sugen på (speciellt inte 90 minuter samhällskunskap och 90 minuter mediekommunikation)... Men det är väl bara att bita ihop och le antar jag...
Det blir för den delen en sen dag för mig idag... Om jag ska ta mig hem själv så är jag hemma någonstans mellan 18:15-18:30 beroende på tåg och bussar, och om vi skulle handla idag så lär det bli ännu senare än så. Jag kommer vara helt död när jag kommer hem och gå till sängs på en gång (det säger jag nu, men det blir nog film istället för att kunna hålla mig vaken).

I'm never alone.Översta; Nikon D60 + 50mm Nedre; Nikon D60 + 55-200mm - Bror + Canon EOS 1000FN på båda, inte fotograferade vid samma tillfälle, ena är fotograferad nu idag, den andra är fotograferad den åttonde.

Solen skiner, så perfekt dag för det! Passade på att gå ut och göra fotoläxan, plus att jag fick bror min att komma ut med EOS 1000FN också (ännu ett plus på det är att han fick låna mitt tele som jag köpte till EOS 700 i december förra året).
Ska fixa till fotografierna nu lite snabbt, min lärare vill ha alla olika uppgifterna fördelade på A4 pappe... Sedan får jag hoppas och be till Mata Nui om att min fotolärare nöjer sig med mina fotografier... Det blev typ ett snö-tema på dem... Sedan när jag kom in fick jag och bror kom in igen fick vi höra att bi blivit väldigt uttittad av våra grannar (som jag egentligen tycker borde börja lära sig att jag är kamera kär med tanke på att jag ofta "springer" omkring med antingen D60 över axeln eller EOS 700 eller båda).

Har även börjat göra den jävla samhällskunskap läxan (jag hatar samhällskunskap mer än något annat och det blir bara värre när min lärare suger eftersom jag var bortskämd med den bästa SO läraren i högstadiet) och mediekommunikations läxan gjorde jag klart igår kväll. Utöver det har jag svenska läxan att fixa också och bild läxan tänker jag vänta med, kommer inte hinna med annars, den är inte tills imorgon. Och GK läxan har jag gett mig själv eftersom jag inte hinner med på lektionerna med att rita alla bilder, dock vet jag inte om jag hinner med att ens göra klart bilden på Cour som jag började med i skolan... Fiskarna går före den "läxan"...

Aja nog snackat och mera jobba nu. När jag är klar med fotografierna käkar jag lite snabbt och försöker göra klart samhällskunskaps läxan...

Låt mig passera.


Nikon D60 + 50mm

Blockerade väg, låt mig komma fram.
Blockerade väg, låt mig se horisontens rand.
Blockerade väg, måste jag klättra upp till stjärnornas famn?
Blockerade väg, måste jag ge dig en kram?
Blockerade väg, du rispar min hand.
Blockerade väg, sluta viska mitt namn.
Låt mig passera.

You act so convinced.


Nikon D60 + 50mm

Just nu känns det som att denna helgen kommer gå åt till att göra en jävla massa läxor, städa åt fiskarna och att städa rummet... Jag hade velat rita klart åtminstone åtta bilder nu under helgen så jag bara har tjugofyra kvar att rita innan abc-boken ska vara klar... Det enda problemet är att utöver de tre bilderna jag tänker göra på Cour är det bara en drake till som jag har en liten idé på hur jag ska göra (fick en snilleblixt på en mediekommunikations lektion förra terminen då jag kom på grunden till den draken, det behövs bara finslipas på den kraken)... Men utöver de två har jag inte en aning om hur jag ska göra någon av drakarna... Jag måste sätta mig ifrån början och hitta på deras karaktärer helt ifrån grunden (hade tänkt att göra den på fan arts av drakarna på DC som folk redan har hittat på så jag bara behöver rita min egen version av dem, men det blir för långsökt om jag ska sitta och maila närmare 100 personer och fråga om det är okey ifall jag ritar av deras drake och använder den i min abc-bok, jag lär för den delen få en hel del "nej" till svar också).

Aja, jag får se hur denna helg blir och ta allt som det kommer istället för att planera innan. Mina pennor har kommit hem nu (dock är en av dem mobbad av de andra, den är annorlunda emot dem även fast den är samma sort) för den delen också. Är jätte glad över det.
Tänkte försöka gå upp så tidigt som möjligt imorgon för att sköta jobbet så jag har det undanröjt.

Skilda vägar

De tidlösa stegen ekade över stadens tomma gator. De tonlösa andetagen hördes ifrån en varelse som alla fruktade. Fönstren i byn var förbommade med brädor och stora spikar, men det hindrade inte den själslösa individ som vandrade över gatorna.
   De blodröda ögonen svepte i jakt på ett intet ont anande offer. Dess bleka hud skar sig emot alla mörka färger som täckte den kyliga natten. Snön låg tunn på marken och glimrade i månens sken.
   En svart katt flydde sin kos när varelsen kom gående förbi den. Lågmälda röster hördes inne ifrån några av husen från de livrädda invånarna i den lilla byn på Island. Vissa kikade ut igenom springorna mellan plankorna. Den kalla natten fick det att ånga ur munnen på varelsen där den gick.

Något ramlade längre bort i byn. Varelsen stannade och skärpte hörseln. Dess svarta mantel fladdrade i en förbipasserande blåst. Snabbt ökade den takten på sina steg och försvann igenom staden emot platsen som ljudet kommit ifrån. När den väl nått fram till platsen, fanns ingen där. En stor tunna låg vält på marken och krabborna som legat i den låg spridda över marken. Varelsen vände på huvudet och såg upp emot hustaken omkring sig. Den hade hört något, eller rättare sagt, den hörde något.
   En svart skugga svepte förbi i ögonvrån på den. Snabbt vände den blicken ditåt, men skuggan var som bortblåst. De blodröda ögonen såg sig ännu en gång omkring sig.

Hennes hjärta bankade hårt innanför revbenen, hennes blonda hår var blött och dröp av vatten, liksom hennes svarta kläder gjorde efter att hon fallit ned på isen som brustit under hennes vikt så hon hamnat i vattnet. Hon var kall och hade lust att huttra, men vågade inte. Han var där nere, letade efter henne eftersom hon vält tunnan för bara några minuter sedan. Det var inga tvivel om att han inte längre var den personen han hade varit för bara några månader sedan. Hon lät försiktigt sin gröna blick svepa ned emot gränden där han stod.

Varelsen skärpte hörseln åter igen. Slagen ekade in igenom hörselgångarna på varelsen. Med tysta rörelser försvann varelsen in i skuggorna längst med husen. Utan ett ljud tog han sig upp på hustaket. Skuggan av en person som satt ihopkrupen bakom skorstenen på ett av husen mötte hans blick när han väl stod uppe på det snötäckta taket. Det dröjde inte länge förens varelsen nått fram till personen.

Hon kände plötsligt hur någon tog tag i hennes kappa och drog upp henne på fötterna. Det dröjde inte många sekunder innan hon fann sig själv stirra in i de blodröda ögonen.

Varelsen släppte taget om kragen på hennes kappa och drog sig tillbaka.
   ”Du...” väste han och snavade på ena takplattan som måste ha legat löst under snötäcket. ”Du borde vara död...”
   ”Du måste anstränga dig lite till om du vill bli kvitt mig...” sade den unga flickan med ett snett leende.
   Varelsen reste sig upp och tog sig ned ifrån taket. Snart hade varelsen försvunnit in bland skuggorna längst med gatorna.

Hon såg efter honom då han försvann iväg igenom byn. Han försvann snabbt iväg över slätterna som sträckte sig emot skogarna som låg strax innan horisontens ende. Då han nått fram till skogsbrynet stannade han och vände sina blodröda ögon emot byn. Hon gick ut emot hustakets kant och såg på honom. Då han fått syn på henne vände han sig snabbt bort ifrån byn igen och försvann in i skogen samtidigt som snön började dala ned ifrån himlen.
   ”Jag väntar här på dig... Då du återvänder igen... Jag tillåter inte att du skadar de andra i byn...” sade hon och såg upp emot månen. ”Jag väntar här på dig...”


Through the fire and flames of old.


Tog max tjugo minuter att göra, så det är inget speciellt. Det ska föreställa en drake...

Nu ska vi hoppas på bra väder i eftermiddag, för jag ska träffa Turid efter skolan. Och jag vill gärna komma hem med en drös foton som räcker tills på fredag - jag börjar få dåligt på foton nu, hehe. Utan något att visa eller säga, så tystnar jag och då tystnar bloggen, och det är trevligt att skriva även om jag ibland skriver för mycket och ibland för lite här på bloggen... Detta är ett vackert sätt att skriva av sig på.

Nu ska jag packa och göra mig klar för att åka till skolan i alla fall. Jag skulle behöva släpa med mig ritplattan till GK lektionen, men jag orkar inte, får rita med datormusen idag (hoppas bara ingen tar "min" datormus i skolan, om någon gjort det så kan jag inte rita för fem öre)... 

Ignoring the noise...


Canon EOS 700 + 70-300mm

Jag hade tisdag idag... Vette fan hur det gick till. Jag var inställd på att ha bild efter lunchen och inte 90 minuter samhällskunskap. Så jag satt och ritade Cour på samhällslektionen idag - så intresserad var jag av människor som begår brott och hamnar i fängelse.
Har även rätt nyligen beställt hem pennor. Är så pepp på att testa dem när de kommer! (;
Lyckades även hinna med att se på Det okända idag, skulle gå ned för att hämta mamma har jag för mig, och så fastnade jag i vardagsrummet med resten av familjen... Ibland glömmer jag hur besatt jag egentligen är av det paranomala, men jag minns det lika bra varje gång jag ser Det okända... Dock tänker jag inte försöka mig på att göra ännu ett försök till att följa det... Misslyckades förra gången eftersom TVn alltid var upptagen så fort jag skulle se den serien. Det räcker att jag sitter som en zombie varje söndag klockan åtta och ser på No ordinary family som jag makalöst nog fastnat för.

Jag gör något... Men det går sakta.
Lägger upp denna bara för att ni ska se att jag faktiskt gör något och att det faktiskt har hänt något med bilden sedan senaste gången jag lade upp något i stil med en "in progress" bild här på bloggen (som för den delen kan hittas [här] om någon vill se hur "mycket" skillnad det är på den). Och ja, fjällen mitt uppe på min ponkes skalle är mörkare för att de övriga ska bli i samma nyans, men jag skiftar med att göra olika saker i bilden för att inte tröttna, i ena stunden jobbar jag uppe på skallen med fjällen, i nästa på vingen eller med hornen, osv.

Och ja, jag vet. Jag har bytt plats på hela alltet efter senaste in progress bilderna, det kallas att jag var för lat för att orka med hela hans ansikte, för jag förstod redan för månader sedan att detta skulle ta tid då han är första draken jag ägnat så här pass mycket tid åt fjällen (detta är för den delen bara fjärde draken som jag gjort fjäll på)...

Dock tror jag att huvudet blev lite kvadratiskt om jag får säga min sak... I alla fall kinden blev lite kvadratisk tror jag...

You had to have it all. You never had enough, you always wanted more.
Jag är så seg på att göra klart saker att det inte är sant... Jag är i stort sätt bara halvvägs klar med mod(master of darkness), det är så fasligt med pillergöra då det gäller Ecarith's fjäll, och ändå är majoriteten av hans fjäll stora så det borde bli lätt... /:

Tonight we are free. Free like the thunderstorm, free far away from reality.Jag skojade inte då jag nämnde tidigare att jag lekte med långa slutartider på senaste filmen ifrån EOS 700

Jag blir helt ärligt arg på mig själv om jag inte blir klar med mod(master of darkness) ikväll. Om det är en sak som jag verkligen måste lära mig nu under 2011 så är det att jobba emot en deadline, jag måste kunna klara av det om jag ska jobba på något tryckeri. Och då kan jag inte sitta och dalta som jag gör nu med allt jag gör... Skärpning kan tyckas.

Don't talk about moonshine, 'cause I'm a double nature.
Fear for darkness, huh? I play with it.
Jag känner mig taskig emot D60... Har börjat titta på en ny kamera i lite dyrare prisklass än vad han är/var i (den prisklassen på ca. 13000 kr - ni som har koll på vad Nikons kameror ligger på för priser kanske då förstår att jag syftar på en D300s)... Vilken tur EOS 700 har då det gäller den biten... Kommer nog mest troligt aldrig köpa en ny Canon då han är den enda Canon för mig...
Överväger starkt om att skaffa ett helgjobb (ja, jag vet, jag har redan ett, men jag menar ett med fasta tider och lite bättre betalt, det jag har nu är för motionen och inte pengar)... Kanske fredag eftermiddagar (eftersom jag slutar 11:30 ändå), lördag och ev. söndag vore något... För att inte tala om att jag måste sätta mig och skriva brev till posten eftersom det är nu i januari de tydligen vill ha in ansökningar till sommarjobb. För jag vägrar gå en sommar till utan sommarjobb... Now or never...

Jag har sådana jävla bra idéer just nu för den delen, då det gäller bilder till min sk. "ABC-bok" till GKn alltså. (: Jag har värsta söta bilden på Cour i skallen som jag ska ha på andra sidan i den och på framsidan tänkte jag "skämta" till det med en bild på honom där han har en pensel och har skrivit något i stil med "I has written..." (med lite felvända bokstäver och så). (; Dock vet jag väl inte exakt hur han ska vara på framsidan utöver det, men bilden till andra sidan har jag värsta söta sättet som jag vill rita honom på. (;©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day