Mitt minne är inte vad det borde vara.

Karaktärerna på bilden är inte mina, båda tillhör Kazuki Takahashi. Noll credit till mig för deras original utseende och personlighet alltså, däremot är bilden ritad av mig och därav min.

Guess who...

Jag minns förr då jag satt och ritade manga och inget annat... Vart försvann de stunderna egentligen? Jag har helt ärligt inte ritat manga på flera år nu känns det som... För att inte tala om att jag har glömt vad konturer är (ja, jag skojar, jag vet vad det är, men jag kan fan inte göra sådant längre, det är fult på mina bilder). Okey, jag ritade väl några ytterst slarviga pytte små, ej seriösa manga saker på samhällskunskapen förra terminen när vi jobbade med lag och rätt (har jag för mig att det var...). Men innan dess minns jag inte vad det var för bild jag ritade som var manga...
   Och nu, när jag sitter där igen och ritar en bild som jag hoppas att jag får klassa som manga även fast den varken har konturer eller att jag har börjat med håret så som man oftast ritar håret på manga karaktärer... Är jag förundrad över hur jag kunde sluta med något som är så kul... Varför slutade jag egentligen? Var det för att jag plötsligt fick en kick och fastnade för drakar? Helt ärligt, jag minns inte...

Och nu är det dags att bege sig till drömmarnas värld, sista skoldagen på första veckan efter lovet imorgon... Underbart. Och när morgondagen är över har jag bara 19 skoldagar kvar till min sista skoldag innan jag har ett sommarlov som jag faktiskt inte vill ha. Inte lika underbart det.

You say it draws near, that this will be clear.Det enda jag kan säga som varit dåligt med den här dagen är att jag har något sår i halsen som gör skit ont, utöver det har allt varit kalas. Jag har till och med insett vad för frisyr jag vill ha när mitt hår har växt 5-10 cm mer (du som vet vem Jaden/Judai Yuki är, vet då vad för frisyr jag vill ha - ja, jag vet han är kille och jag är tjej, men big deal, hans frisyr är inget annat än bäst).

Det finns alltid en skillnad. Och jag kan bevisa det.


Översta bilden: lite seriös, men totalt fel ställe att fotografera på enligt mig. Nedersta bilden: totalt oseriös. - för att visa bror min att det blir skillnad och oftast bättre om man går ned till blommornas höjd istället för att titta ned på dem.

Jag har överlevt första skoldagen, och jag somnade bara på svenskan för att min lärare blev så tråkig. Däremot satt jag och skämdes som fan på samhällskunskapen. Vi började nämligen se en film, tror den heter "The planet" eller något sådant, jag satt och tänkte när han sa vad den hette så jag missade det (det känns som att det är något som har/går på Animal Planet eller Discovery är ett som är säkert). Den halvan vi hittills sett av den filmen har i mina ögon hittills varit bra... För den påverkade mig.
   Nu ska jag ägna kvällen åt att försöka få ihop fotografier med någon form av tema för att använda till min kalender som vi ska göra i skolan... Jag har noll idéer på det helt ärligt... Sedan måste jag även sitta och välja ut bilder som jag ska sätta in i mitt galleri... I can just say; good luck to me...

Dock har jag en gaaalet - förhoppningsvis - bra bild i hjärnan just nu som jag är så pepp på att sitta hela natten och rita... Och den bilden är väldigt olik vad jag brukar rita nu för tiden, kanske är likt det jag ritade förr, men inte det jag ritar nu för tiden, jag gör inte fanarts överdrivet ofta, speciellt inte ifrån animes eftersom jag inte ritar manga längre.

No pain, no game.


Nikon D60 + 55-200mm

Jag borde verkligen göra klart min bildläxa nu idag, annars ligger jag riktigt illa till... Men jag är verkligen inte pepp på att sitta inne och rita... Jag har varit så pepp på att gå ut och fotografera hela morgonen nu... För att inte tala om att jag är fasligt pepp på att stor städa hela sovrummet också... Det suger att man vill göra allt sista dagen på lovet. Varför kan jag inte få ha lov en vecka till? Jo, för att nu är det dags för alla lärare att börja ösa på en massa prov pga. att det bara är lite mer än en månad kvar tills sommarlovet (om jag inte missminner mig dvs, har för mig att i alla fall jag slutar i slutet av maj/början av juni).

Men jag kanske kan vara ute i åtminstone en timme, i med lite mat först och sedan ut i härliga solen... Fast jag känner mig själv och vet att när kameran är i handen så har det plötsligt gått tre timmar sedan jag gick ut...

Jag är varken konstnär eller författare. Jag är en drömmare.


WIP av "meeting a new friend" - ena halvan av mitt "projekt" på bilden i skolan, som jag gör hemma, haha.

Jag suger på att göra bakgrunder och jag fattar inte varför det ska vara så förbannat svårt... Fast jag måste erkänna att det blev otroligt mycket roligare att göra det med airbrushar istället (jag kan erkänna att jag tidigare aldrig har ritat en bild rakt av med bara airbrush:ar, har alltid blandat vanliga och dem), för då känns det som att det inte gör något att man ser penseldragen... För den delen så känns det mycket finare då och inte så... Tjaa... "Plastigt och blankt" som det blir när man smetar ut färgen...
Vi får väl se hur detta slutar... Storyn är inte överdrivet avancerad, men jag orkar verkligen inte dra den långa storyn... Inte nu i alla fall. Kanske i framtiden.

Hade egentligen tänkt framkalla filmen ifrån EOS 700 i söndags efter min underbara fotodag jag hade då... Men självklart så dör batteriet innan jag hann fotografera de sista sju bilderna på den filmen... Och här hade jag tänkt skaffa lite vårkänsla här på bloggen med lite färgglada foton... Väldigt tråkigt. Får väl visa någon av bilderna på den håriga lilla krabaten på ca. 2,5 cm med åtta ben som jag hittade på framsidan för några dagar sedan.

Två delar... Blir en?

Det är som om allting stannar upp ett ögonblick. Man ser sig omkring, som om man just vaknat upp ifrån en underlig dröm, med en handling så osammanhängande att man blir förvirrad. Hur man än försöker kan man inte slå huvudet på spiken, man sitter bara där rätt upp och ned, förundrad över vad man håller på med. Förvirrat stirrar man på platsen och undrar: ”Är detta verkligen vart jag var innan?”
   Inga svar finns, bara en för jävla tomhet i själen som varken vet ut eller in, upp eller ned. I slutändan blir man kvar och önskar att något ska ske.
   ”Vem är jag? Var är jag?” är allt som snurrar i ens huvud, man känner inte igen sig själv, platsen med de små tecknen av vad man är för person, vad man gillar, vad man gör i sin ensamhet då ingen ser, de gör inte något som helst för att hjälpa till. Man reagerar helt enkelt inte ens på de små tingen, för man känner sig inte fäst till något, inte ens till livet sig självt. Det är som om man inte känner sig själv och inte längre känner världen man lever i, som om man kommit ifrån en annan plats.
   En vag rysning kryper längst med ens sinne.
   ”Tänk om jag har varit besatt av något främmande?” den idiotiska tanken får en att vagt darra då det slår en att man inte känner igen sig alls. ”Tänk om detta är mitt sanna jag som lyckats bryta igenom, men som inte känner igen något?”
   Ett behov av att skrika stiger till ytan av ens sinne, men ändå kniper man käft, rädd för att verka sjuk i huvudet inför de andra som befinner sig i närheten. Man sluter ögonen för att försöka samla in allt omkring sig och för att försöka skapa någon logik i allt, men inget funkar, man blir stående med samma frågor och samma svarta tomhet.
   ”Är jag den enda som upplever detta? Eller har någon annan upplevt samma sak också?” man ser sig omkring, men eftersom ingen är i samma rum som en själv skyndar man ut igenom dörren och letar tills man hittar någon annan.
   ”Har det hänt något?” är allt personen frågar, som om man kände varandra väldigt bra, med tanke på det vänliga leendet och den vaga oron bakom orden.
   ”Nej, jag bara… Ehum… Jag bara kollade vart du var, eftersom du har varit så tyst.” något annat tog med ens över och hasplade ur sig orden och vände tvärt på klacken.
   Med ens kunde man inte göra något, alla försök till att röra på sin kropp så som man själv ville misslyckades, det var något annat som styrde igen. Ganska snart ger man upp och sjunker tillbaka. Allt blir vagt svartare och svartare tills allt man känner är närvaron som tar över till fullo på nytt. Mörker och tystnad tar över ens sinne, man orkar inte ens försöka stoppa den som tar över. Kanske var det till och med en själv som försökte ta över någon annan? Det är för svårt för att avgöra, så man låter allt vara, i väntan på nästa ögonblick att få stiga till ytan igen.


Efterlängtade lov, kom nu, tack.

Billy Talent for the winners, underbart punk-inspirerat band det, otroligt vackra låtar.

Det är inte många timmar kvar tills den här sista skoldagen innan lovet är slut för min del, vilket känns underbart. Jag behöver lite lov nu. Visserligen måste jag stanna kvar längre i skolan och söka upp min bildlärare innan jag kan bege mig hem... Ligger nämligen efter som få bara för att jag är som en snigel när jag arbetar och är för petig. Vi har redovisning på tisdag av våra arbeten (skulptur och serie) - efter lovet det vill säga... Så hon ville att jag skulle komma och sitta med på hennes lektion idag, men idiotiskt nog börjar den 10:30 när jag är på idrotten, men jag borde hinna dit på slutet... Tänker försöka övertala henne om att få jobba hemma med den, att jag får ta med den hem och får med mig lera, färg och pensel så jag kan fixa den lite snabbt... Det är inte överdrivet mycket kvar, har svansen och hornen kvar som ska göras i lera...
Det är kul att skulptera... Och onaturligt nog känns det som att jag faktiskt nästan är bra på det... Jag överväger nästan om att börja göra det där hemma... Men det känns som att allt man behöver kommer kosta skjortan och jag är fattig... Sorglig värld vi lever i...

Bara för att mitt movie maker lever och min screen capture är halv död.


Efter två och ett halvt år ungefär utan att kunna använda movie maker är det väldigt mupp att igen använda det även fast allt jag gjorde var att klippa ihop några små snuttar som jag filmade medan jag gjorde denna... Haha, jag kommer knappt ihåg hur man använder det. Och idiotiskt nog dog screen capture när jag precis skulle börja med dammet och några stora stjärnor. Så Irriterad jag blev när jag upptäckte det...

Jag la inte in någon musik i bakgrunden på den eftersom jag ansåg att ni som vill se den kan starta egen musik i t.ex. spotify om ni vill titta på den. Och nej, den är inte till för att lära andra hur man gör stjärnor, men om någon är intresserad kan jag väl sätta mig någon annan helg och göra en där jag visar lite mer exakt hur man gör.

Lika död som dödslinjen. Lika jobbig som jobbvirret.


Jag är stolt kan jag med gott samvete säga, för jag blev klar med bokomslaget till Frankenstein nu idag. Anledningen till att jag är extra stolt för det är eftersom jag hann klart långt innan deadlinen, vilken är på måndag. För att inte tala om att jag faktiskt blev nöjd med mitt resultat. Jag har nämligen haft en bild i skallen på hur jag ville ha den sedan vi fick veta att vi skulle göra boksomslag, och jag lyckades nästan få samma resultat som jag hade i huvudet. Visserligen har jag inte ens lagt upp resultatet på dA än, har inte orkat sitta och översätta all text till min inte överdrivet bra engelska än. Men den kommer väl upp där till helgen skulle jag tro.

I övrigt har jag suttit och letat både helg och sommarjobb nu både idag och igår. Så jag har hunnit söka på ett till ställe, sitter och försöker få ihop något till ett annat ställe, men jag vågar egentligen inte hoppas på något eftersom jag aldrig har sommarjobbat förr och det enda helgjobbet jag har haft (och som jag fortfarande har) är SDR, men det jobbet vill jag inte mer än att bli av med så snart som möjligt och skaffa något riktigt jobb istället.

Ja, detta blev kanske inte det mest värdefulla inlägget, men ibland behöver man skriva...

Star, star, shine, shine.


Inget seriöst, knappt femton minuter har jag offrat till den. Gjorde den bara för att se efter ifall mitt Photoshop lever igen efter att det ominstallerades totalt. Och just nu verkar den göra det.
   Däremot har jag inte tittat efter om ritplattan fungerar som den ska igen... För den är nämligen också ominstallerad igen... Men jag tänkte ta reda på det antingen nu på en gång eller imorgonbitti.

Underbart med ett fungerande Photoshop igen, det är ett som är säkert. Man kände sig handikappad då i stort sätt allt hade slutat att funka i det...

TjugotvåEn viss person ansåg att jag skulle rita något på tio minuter. Så jag tänkte "visst, jag kan väl prova det". Jag gjorde ändå en ny lista på Spotify för några dagar sedan som är på ganska precis tio minuter. Så jag körde "när den är slut släpper jag pennan", men det blev två gånger som den listan spelades plus reklamen på två minuter ungefär... Så tjugotvå minuter. Tänker väl färglägga den i framtiden också och ha den på sista sidan i min abc-bok.

Mitt Photoshop är döende. Min ritplatta är halvdöd. Mitt internet lever - förhoppningsvis - på Telia nu istället för sämsta Combort från och med idag. Mitt musik beroende har inte minskat för fem öre - snarare ökat eftersom jag fick ett vackert tips ifrån youtube om att jag borde lyssna på Skillet, och det gjorde jag, förbannat bra människor säger jag bara.

Jag har varit lite halv dålig sedan i onsdags förra veckan då det började med illamående, som nu gått över till att frysa och svettas om vart annat och att ha så förbannat ont i halsen. Så därför har jag sett om de första sju avsnitten av TLOTS och så såg jag på en film kallad "Sucker Punch". Den kommer egentligen inte till Sverige förens den åttonde, men jag orkade inte vänta för att gå och se den på bio (visst, jag överväger om att se den på bio också eftersom det är bättre kvalité där), så jag letade reda på den och såg den online istället eftersom den släpptes redan den tjugofemte mars i vissa andra länder. Och bara för att jag suger på att berätta vad något handlar om utan att berätta allt så får ni själva se trailern [här], om ni vill veta vad den handlar om.©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day