Don't let your anger turn into me.

Jag gillar att få hålla på med händerna på praktiken, att efterbehandla och sådant. Dock är det lite mindre kul när jag råkar skära mig på knivarna, haha. Fy fan vad vass den lilla "piller-göra-kniven" är! Det fick mitt vänstra pekfinger lära sig på den hårda vägen idag - två gånger. Men jag längtar otroligt mycket tills jag är klar med mina små saker som jag pillar på, för då ska jag få låna min bildlärares (oj, nu blev det fel. Min handledares arbetskamrat menar jag självklart... Vad dum jag är som har fått för mig att han är min bild- och fotolärare) delvis hemmagjorda studio som han har inne på lagret. (: Undrar om jag får testa hans studioblixtar också... Fan vad kul det skulle vara! :D Jag vill ju ha en egen studio, så då kan jag ju se nu vad för blixtar och så som han har till sin så jag vet lite bättre vad jag ska köpa i framtiden. (;

Just because I'm still silent.Hej, jag har faktiskt varit rätt så duktig även fast jag inte har bloggat. Jag var på fotomässan igår och införskaffade mig en ny kameraväska (bild kommer när jag har orkat försöka få ljuset att räcka till för att fotografera den). Dock sitter jag väl och latar mig just nu och njuter av att msn funkar igen (seriöst, det är inte bra att internet är dött då de enda jag snackar med bara kan kommas i kontakt med via msn då mina pengar på mobilen tar fort hur jävla fort som helst) och mina människor är online samtidigt. (:
Jag har spelat Wii för första gången i världshistorien idag, så stolt över detta, haha. Pappa har nämligen införskaffat ett Wii i present åt sig själv (fan att han ska fylla år så nära inpå julafton... det är inte bra för en fattig students inkomster att behöva tänka på presenter åt honom och julklappar åt honom och alla andra).

Kanske hörs något ifrån mig senare ikväll också, dock inget som är säkert, så jag tänker inte lova något.

Born in the light, but turned into the darkness itself.


Över en månad sedan, betydligt mycket längre tillbaka än en månad tillbaks i tiden.

Inte allt för långt efter skissen, den nittonde oktober ungefär.

Där jag är i nuläget... Vettefan om man kan säga att jag kan påstå att jag har gjort allt för mycket ifrån bilden innan egentligen...

Märker ni en sak för den delen? Internet lever igen! Men jag tänker inte ta några chanser, så jag tänker föra över x antal kronor redan nu just in case så jag har något på fotomässan imorgon. Om jag inte kommer hem med en ny kameraväska blir jag ledsen, haha. Men ja, jag ska försöka leta efter en kameraväska i alla fall, fy fan vad D60's väska är plågad just nu, speciellt då EOS 700 är i den också (den är bara till för ett kamerahus plus två ojektiv, jag har lite mer än så...). Dock är jag så jävla osäker på vad för storlek på väska jag ska köpa, om jag ska köpa en stor på en gång så jag kommer ha mycket plats nu i början och sedan få normal mycket i den med tidens gång, eller om jag ska köpa en som jag vet att jag kanske kan köra med under ett par månader innan jag skaffar fler objektiv/övriga saker... Vill inte beställa någon väska ifrån internet och ingen affär har haft de väskorna jag vill titta närmare, för jag vill gära se dem live innan jag bestämmer mig då jag är otroligt kräsen gällande väskor, de måste uppfylla majoriteten av mina krav för att jag ska acceptera dem...

Nu måste jag göra något emot min hals snart, så jävla ont den gör, om jag ändå kunde hålla ut och bli sjuk lagom till jul, jag vill inte missa något av praktiken, inte sista veckan innan lovet heller. Men först pengarna medan jag har internet fortfarande.


Fyra för framtiden

Woho, fyra för vinnaren. (: jag vann precis en auktion, så stolt. Dock är det svåra nu att kunna hålla kontakten med säljaren under helgen då vårt internet fortfarande inte funkar där hemma (gissa om jag uppskattar dator på praktiken).
Har så mycket att säga, men så lite tid. Ska fortsätta fotografera nu till mitt projekt innan jag ska börja fundera vilka bilder som hör till vilken vecka. 

All will change.

Blir så irriterad. Internet har vart i stort sätt stendött där hemma skit mycket nu. Seriöst, det är som att man betalar för luft när man har combort (also known as comhem). Det enda positiva med dött internet är att jag blivit så uttråkad de senaste dagarna att jag har gått och lagt mig skit tidigt emot vad jag brukar (men jag är därmed tröttare än vanligt). Jag har även ritat mycket, jävligt mycket rent ut sagt. Det är dock väldigt synd att jag inte kan visa något av det, jag sitter ju inte vid min dator där hemma nu, utan vid "min" coola mac på tidtryck, så jag har inget att visa, en hel del foton finns också som jag skulle vilja lägga upp här, men ja. Varken det funkar.
Nu finns det för den delen tre systemkameror inom min familjs radhus fyra väggar... Känns lite så där "Är det verkligen nödvändigt?". Fick nämligen en Canon EOS 1000FN igår (självklart med ett 35-80mm objektiv på, haha, men den var nya versionen på den som vi köpte till EOS 700 för rätt många månader sedan). Men jag lär nog bara fotografera en tjugofyra bilders film på den, är allt för fäst vid EOS 700 för att vilja ersätta honom. Han är den Canon som är mig värdig och jag värdig honom.
Jag blir så jävla arg ifall combort förstör för mig, jag har inte kunnat lägga något bud inne på tradera pga. den, och auktionen är slut i morgon klockan ett ungefär... Om inte annat får jag lägga bud när jag är här i morgon ifall inte internet har börjat funka nu i kväll eller i morgon bitti (jag tvivlar i och för sig jävligt mycket på att det har börjat funka tills dess)...

Life will fight me to the end.


Canon EOS 700 + 35-80mm

Internet var dött från klockan 17:30 ungefär igår. Jätte kul - eller inte. Jag kunde varken lyssna på musik eller föra över pengar. Så jag vet egentligen inte vad jag gjorde igår ifrån 17:30 för att få tiden att gå... Jo, jag minns att jag garvade åt "Klart att jag kan spela **** åt dig ***, för jag är en snäll pojke" eller vad det nu var han bokstavligt sa, jag minns inte. Men jag garvade då i alla fall, speciellt åt biten "för jag är en snäll pojke". Fråga inte, jag har skit dålig humor. Denna gång tyckte jag den meningen kom ifrån fel person helt enkelt. Plus att jag började göra fjällen på en drake jag började rita för vad som känns som år sedan mörkare... Blev hel nice färg på honom, dock failade skuggningen på fjällen mitt på skallen, så jag måste blanda i mer mörkgrått där för att få det att se lika bra ut som jag fick till det ovanför hans högra öga. För att inte tala om att jag upptäckte en total katastrof med bilden, jag har bara gjort den i 72 dpi, jag brukar i vanliga fall rita bilderna med 300 dpi utifall att jag kan använda dem på någon lektion i skolan (mest troligt GK eller tryck)... Fan så fail det känns, och jag vägrar att ändra nu när jag har gjort såpass mycket och fått till vad jag anser är rätt avstånd emellan de båda ögonen och mellan nosen och ögonen. Dock är det djupet och formerna på honom som jag inte har ägnat mig åt än, men det kommer väl skulle jag tro. Om jag lägger till glöden i ögonen på honom så kanske jag borde kunna få fram lite mer former där.
Nu ska jag käka frukost och bege mig till bussen - som säkert inte kommer gå eftersom det blåser som fan här nu sedan igår när jag skulle gå till bussen inne i Uppsala.

Så ber vi till Mata Nui om att det inte blir snöstorm eller något sådant innan jag har lyckats tagit mig hem, eller jag ska egentligen inte ens hem då jag har slutat, tänker stanna kvar och vänta på att mamma kommer in, för jag vill nämligen besöka Media Markt och Siba idag, och mamma kommer inte åka in till Uppsala ifall det snöar. I need something new...

Lost within your shadow.


Jag behöver köpa julklappar och material att göra julklappar av, samt nya julgardiner till sovrummet... Men det blir inte av idag, glömde plånboken hemma dumt nog.
Jag ska köpa en ny sak till EOS 700... Men det blir inte heller av idag, för mamma ska jobba över pga. möte, så då kommer vi inte kunna åka och kolla på antingen Media Markt eller Siba... Säkert blir det inte av i morgon heller, vilket i och för sig inte gör allt för mycket, då jag lika gärna kan börja handla julklappar då och vara kvar här inne i Uppsala i några fler timmar än vad jag egentligen borde (lär nämligen ta en jävla tid att hitta allt).
På fredag tänker jag handla igen... Men vad säger jag inte, då jag säkert inte vinner auktionen (jag+tradera=funkar inte ihop), och jag vill inte ta ut segern mer i förskott än vad jag redan har gjort (jag kommer seriöst att bryta ihop pga. att jag har planerat så mycket då det gäller den saken jag ska köpa)...
Tänkte läsa lite nu medan jag väntar på att min handledare ska komma tillbaka, så spännande i sista boken av "Den svarta kristallen" att ord ej beskriver hur jävla mycket jag älskar den serien... (':

Poeten

Tystnades tårar i en tid så ljuv, om det ändå funnits ljus…” hon harklade sig efter att ha läst den sista raden av dikten ifrån den gamla diktsamlingen hon hittat i en av bibliotekets dammiga hyllor.
   Hon bläddrade igenom dess sidor på nytt. Det knakade i pärmen på den gamla boken vars omslag var grått av åldern så man inte längre kunde urskilja poetens namn. Hon lutade sig tillbaka emot fönsterkarmen där hon satt i fönstret som släppte in det varma ljuset från solen utanför och lät hennes kropp bada i det.
   ”Milu, jag går ned till centrum och handlar något som vi kan äta till middag!” ropade hennes mamma ifrån bottenvåningen.
   Hon svarade inte. Det behövdes aldrig. Hennes mamma väntade aldrig på svar innan hon försvann iväg. Mycket riktigt, hon hörde dörren stängas med ett gällt gnisslande. Hon suckade lätt och hoppade ned från fönstret. Sakta gick hon fram emot bokhyllan där hon hittat boken och satte försiktigt tillbaka den på sin plats.
   Hennes mamma hade köpt huset då hennes föräldrar skiljt sig. Än förstod hon inte vad hennes mamma såg hos det gamla rucklet. Förfallet, unket, instängt, obehagligt, var bara några av orden hon fann som beskrev huset. Trädgården var det enda hon än så länge funnit som fångat hennes intresse. Hon älskade naturen och därmed var hon mycket för att sköta om växter och hon såg många möjligheter i den stora trädgården som sträckte sig ned till sjön. En örtträdgård, platser att odla potatis, vitlök, vindruvor, dill, gräslök, och mycket annat, var det första hon ville fixa i trädgården. Hon gick sakta ut ur biblioteket.
   Golvet knakade under hennes fötter. Hennes älskade svarta converse som hon hade på sig hade blivit aningen dammiga av att vara inne i huset, lika så hennes vita leggings. Hon visste inte vart hon skulle gå. Huset var fortfarande främmande för henne. Det var en obehaglig känsla som förföljde henne då hon strosade omkring där inne.
   Sakta gick hon igenom korridoren som sträckte sig från ena gaveln av huset till den motsatta. Huset var stort, och hon förstod inte vad hennes mamma skulle ha alla rum som fanns i det till. Hon kom snart fram till rummet där hon bestämt att hennes sovrum skulle vara.
   Hennes blå ögon for över det stora rymliga rummet. Det var precis i den storleken som deras vardagsrum i lägenheten hade varit. Hon skulle få en egen stor garderob som man kunde gå in i, som hon skulle kunna ha sina kläder i, och som hon skulle kunna fortsätta fylla med sina egendesignade kläder allt eftersom hon gjorde klart dem.
   ”Det är så mycket plats att jag inte vet vad jag ska ha här inne…” sa hon till sig själv och gick bort till fönstret som vätte ut emot baksidan av huset.
   Sjön glittrade vackert bakom den lilla skogsdungen. Hon såg på vattnet som vågade sig då svanarna kom simmande över ytan med sina ungar efter sig.
   Efter en stund vände hon sig bort ifrån fönstret och öppnade dörrarna till garderoben och gick in. Hon öppnade lådorna till en byrå som stod där inne för att se ifall den tidigare ägaren av huset hade lämnat något kvar, men hon hittade inget annat än ett par gamla trasiga strumpor.
   Hon ställde sig på tå och trevade med handen över hyllorna över krokarna och stängerna där man skulle hänga kläderna. Hennes hand stötte snart på en låda. Försiktigt tog hon tag i den och fick ned lådan på golvet. Hon drog bort sin svarta tunika ifrån knäna och sjönk ned på golvet framför den. Hennes blick svepte över det vackra mönstret som någon täljt ut i träet. Det föreställde små fåglar som flög omkring i en skog med en massa blad träd och några enstaka buskar. Hon fick snart upp det tröga locket.
   Ett dammoln steg ur lådan. Hon hostade till och försökte vifta bort den instängda doften som steg upp i luften efter att dammet lagt sig. Försiktigt tog hon upp läderboken som låg på botten i lådan.
   Sakta bläddrade hon igenom sidorna i den. De var fulla av dikter, den ena efter den andra. Hon kände igen vissa av dem. Det var blandat dikter ifrån boken hon läst i biblioteket med dikter hon aldrig läst tidigare. Hon läste dem inte noggrant, hon ögnade igenom vissa av dem och hoppade över andra.
   Hon kom snart till mitten av boken och där låg ett gyllene smycke. Den liknade en svan, med smaragder röda som blod till ögon och i näbben hade den en fjäder av glas. Försiktigt tog hon upp den i dess sköra, tunna gyllene kedja. Sakta drog hon pekfingret över det kalla guldet.
   ”Vad vacker… Precis som svanarna i sjön…” sa hon och knäppte upp kedjan och satte den runt sin hals där hon redan hade ett silversmycke i form av en el-gitarr. Hon återgick till boken och ögnade igenom den sista biten av boken. Dikterna var sorgsna, men på samma gång arga och fulla med hat.
   Då hon lagt tillbaka läderboken i lådan for fönstret upp med en smäll. En kyla följde med luften som for in i rummet. Hon reste sig upp och vände blicken emot fönstret. Himlen utanför var mörk och solen hade försvunnit. Tjocka stormoln tog över himlens sista blå yta. Hon gick fram till fönstret och stängde det igen.
   Efter att ha stängt fönstret begav hon sig ut ur rummet. Hon hade blivit sugen på något varmt att dricka av vädrets plötsliga vändning. Då hon kom ut i korridoren var kylan ännu mer ihållande och den obehagliga känslan var tillbaka värre än någonsin. Hon stannade då hon såg hur någon trädde ut ur rummet intill trappan framför henne.
   ”Mamma? När kom du tillbaka? Jag hörde inte när du kom…” sa hon och började undra hur länge hon suttit i sitt rum och läst i läderboken.
   Då hon kom närmare personen upptäckte hon att det inte var hennes mamma. Skepnaden var mörk. Ett par tomma gråa ögon såg på henne. Sakta närmade den sig henne. Hon tvärstannade och försökte komma på vad hon skulle göra, hur hon skulle reagera. Hon slängde en blick på trappan bredvid sig och beslöt sig att det var bäst att ta sig ut ifall det var en tjuv.
   Så snabbt hon kunde sprang hon ned för trappan. Då hon kom ned, tvärstannade hon igen. Personen stod framför dörren i motsatta änden av rummet och blockerade hennes väg.
   ”Vad vill du?” frågade hon och backade då personen närmade sig henne. ”Vad är du?”
   Personen svarade inte, utan fortsatte att närma sig. Hon fortsatte ned för trappan till källaren.
   Det var mörkt. Hon såg inget, men hon vågade inte stanna. Hon fortsatte springa igenom korridorerna där nere. För sent märkte hon att källaren var lik en labyrint, med ödsliga korridorer som hon fort tappade bort sig i. Hon snubblade på något på marken, trevade hjälplöst med händerna i luften framför sig. Snart fick hon fatt i väggen och lyckades dra sig upp igen. Hon vände blicken och fick syn på personen igen. Det var mörkt, men personens kropp sken i mörkret, likt månljus. Snabbt vände hon  bort blicken och fortsatte framåt. Hon försökte intala sig själv att det var en dröm, en mardröm. Hon försökte nypa sig själv i överarmarna för att vakna, men hon var fortfarande kvar i mörkret.
   Rätt som det var slog hon i huvudet i något. Hon rasade ihop på marken. Försiktigt la hon handen emot huvudet och kände den varma vätskan som rann ifrån ett jack i pannan på henne. Allt snurrade omkring henne. I ögonvrån såg hon ljuset komma närmare henne.
   ”Tystnadens tårar i en tid så ljuv, om det ändå funnits ljus…” rösten kom ekande med en ihållande kyla igenom mörkret.
   Hon kände igen meningen, det var sista raden på en dikt i diktboken. Hon kände hur någon drog isär kedjan till svanens halsband.
   ”Tack, Milu… För att du befriade mig…” det var samma röst som innan som talade igen. ”Men nu när du har sett mig, kan jag inte låta dig leva…”
   Hon drog hastigt efter andan. Hon försökte resa sig upp, men hennes huvud snurrade för mycket för att hon skulle kunna ta sig upp. Så hon sjönk ihop på golvet igen och la kinden emot dess kyliga kala yta. Hon hörde hur någon gick på våningen ovanför.
   ”Milu?” hennes mammas röst var avlägsen.
   Tårarna började rinna ned för hennes kinder. Hennes mamma skulle aldrig hitta henne. Hon kände hur en kall hand lades emot hennes ansikte, hon slöt ögonen då kylan kröp igenom hennes kropp. Sakta, smärtsamt, somnade hon in, med tårar på de kalla kinderna.
   Tystnades tårar i en tid så ljuv, om det ändå funnits ljus…


Då man är helt ensam.


Jag gillar att vara ensam, men nu är det nästan hemskt... Jag är på en plats som fortfarande är främmande för mig, helt ensam. D60 är hemma, samma sak med EOS 700, så nu sitter jag här, vid en jävligt cool mac (det är typ en stenålders version av iMac, men den är fett cool ändå och minst lika snabb som den nyaste versionen av iMac) och lyssnar på bandit (woho, jag slipper techno-skiten som min handledare och hans kamrat lyssnar på så fort de lyssnar på radion - vilket är varje dag på jobbet)...
Min ena tryck lärare har varit här på besök, jag blev väldigt förvånad. Kommentaren jag fick var "Så du driver Tidtryck själv nu?"
Jag har i alla fall varit duktig trots att jag har varit helt ensam här, har gjort klart dekalerna och påbörjat layouten på originalet till mitt projekt (fan vad jag velar med layouten och allt som har med mitt projekt att göra! Vet varken ut eller in då det gäller den...), nu har jag precis käkat klart min lunch och tog mig friheten till att läsa lite bloggar som jag gjort under varje lunchrast sedan APUn började - jag läser bloggar istället för aftonbladet på min lunch, heh... Men nu ska jag inte dra ut på det här mer, det är dags att börja arbeta igen och hoppas på att min handledare kommer tillbaka snart, jag kommer helt ärligt få panik här annars... Det är skit många som har sökt honom och hans kamrat... Och svara i telefonen vågar jag inte göra, haha. Vet inte ens om jag får det eftersom jag bara är praktikant...
Vi får väl höras, tänkte slänga upp åtminstone en av novellerna när jag kommer hem, men jag tänkte faktiskt fotografera saken jag skrivit den utifrån först. (; Så istället för "Skriv & Rita" blir det "Skriv & Fotografera"... (;

Flitig som få.


Canon EOS 700 + 35-80mm

Min tanke var "Städa rummet", men den tanken utvecklades till "Rensa sakerna och släng skiten som inte används", så jag har snart gått igenom allt på skrivbordet nu, fan vad med saker jag har rensat. Har slängt massa skit löjliga noveller ifrån många år tillbaka i tiden som suger, men valde att spara en av dem då den är max två år gammal som var helt okey, en massa jävla dikter ifrån många år tillbaka i tiden som jag inte ens minns att jag har skrivit är kvar som ska gås igenom. Har satt in mina låt texter och noter till egna låtar och andra låtar i en mapp nu, har hittat lite skrap saker som jag faktiskt vill skaffa nytt av då det är så fantastiskt kul att hålla på med den. Har hittat ett helt oanvänt block som jag inte kommer att använda. Ja, jag kan babbla på. Det börjar kort och gott faktiskt se normalt ut här på mitt skrivbord... Har visserligen tre lådor till att gå igenom och alla mina CD-skivor också... Men sedan kommer jag faktiskt anse att jag kan ge fan i att rensa här på mitt skrivbord de kommande året och bara städa det.

Någon som är pepp på att läsa noveller jag skrivit? (: Längden på dem varierar enormt mycket, en är lite mer än en A4 lång, två stycken blir en A4 tillsammans och en är nästan tre A4, och sedan minns jag inte längden på den sista... Jag har nämligen en hel del noveller som jag faktiskt aldrig har publicerat förr som ligger och väntar på sitt ögonblick att få synas... Anledningen till att jag inte publicerat dem är att majoriteten av dem ingår i mitt fördjupningsarbete som jag gjorde i svenska A i ettan... Men det var över ett halvår sedan jag gjorde klart det, så jag tycker att jag borde ha rätt att publicera dem nu eftersom jag redan fått betyget på mitt arbete (som jag fortfarande har svårt att greppa, haha, även fast min dåvarande svenskalärare redan satt betyget på det)...

Nu ska jag väl göra det sista här på skrivbordet lite snabbt. (:

We remember the time that was before today; and we will remember our future, with a smile.

Canon EOS 700 + 35-80mm

Tre sprojtans filmer till EOS 700 införskaffade nu, så det är dags att låta min vän börja bruka dem också. (; Har nämligen inte allt för många bilder kvar av värde och intresse att visa ifrån senaste rullen. Man undrar ifall vi hinner fotografera klart en film innan jul? Är det möjligt mån tro? Jag sitter nämligen inte och tar sjuttiofyratusen likadana bilder med EOS 700 som jag gör med D60 (okej, jag överdrev med siffran, men många av samma motiv tar jag, det är ett som är säkert och inget jag skäms över), jag tar nämligen bara en bild på varje sak jag fotograferar och hoppas den blir bra... Det har varit två gånger sedan jag dammade av EOS 700 och tog ned honom ifrån hyllan igen som jag har fotograferat två bilder på ett och samma motiv... Ena pga att jag märkte redan då jag tog bilden att fokusen missade det jag ville ha i fokus, så därav tog jag en till på samma motiv med fokusen på rätt ställe och sedan råkade jag knäppa två kort på en gång på vår palm precis då jag precis hade tagit ned honom ifrån hyllan och satt och testade power-zoom objektivet (kit objektivet som följde med till EOS 700 då man köpte den för tjugo år sedan) för att avgöra hur illa där an det var (och det är illa där an, tyvärr, inget mig emot egentligen då den bara har autofokus och jag kör hellre manuellt för att ha mer kontroll över vad som är i fokus, och EOS 700 har bara en fokus punkt, självklart är den mitt i bilden, vilket inte gillas)...

Överväger just nu om att dra mig till sängs, det blev äckligt sent igår, men jag har sådan jävla lust att skriva klart "kapitel" sex av På Flykt samtidigt som jag vill göra ett nytt försök med att få Photoshop att sammarbeta med mig...

Finn mina ord.


Love this...

Finner det ytterst... Onormalt... Att jag blir som då jag läser när jag sitter och skriver på den biten jag håller på och skriver av På flykt... Jag är en sådan människa som nämligen är hyffsat duktig på att kunna leva mig in i det jag läser... För att inte tala om att jag är en sådan människa som sitter och skrattar åt sådant jag tycker är kul i boken jag läser, och fnittar då jag kommer fram till något i stil med "Nu gjorde h*n bort sig..." och liknande. Sedan är jag expert på att bli hyper över saker jag gillar då jag läser böcker och kan få tillfällen då jag är ungefär "Åååh, hihihihi :D", ett vackert exempel på ett sådant tillfälle är Kira och Stigfinn ifrån Den svarta kristallen, av någon anledning lyckas de två karaktärerna beröra mig så pass mycket att jag sitter och fnissar åt att jag tycker de är så söta ihop... To tha point of this all... Jag har kommit på mig själv att ha gjort majoriteten av de sakerna som jag nu nämnt då jag suttit och skrivit själv... Det har aldrig hänt förr... Vilket förundrar mig att det händer nu... Är det bra eller dåligt? Betyder det att jag har bättrat mig med det jag skriver och lyckas nå fram bättre till den som läser, eller är det bara jag själv som blir så pga. att jag ser allt hända framför mig och bara skriver ned historiens gång efter det jag ser?

I found my way.


Oh, otroligt, en bild som är rak!

Det finns en sak som suger, och den saken är att jag inte orkar göra något på fyra timmar när jag kommer hem efter dagen... Vilket med andra ord betyder att jag inte börjar få tillbaka orken förens vid 21:00 ungefär (och då är det inte ens mycket jag orkar med att göra, bara sitta rakt upp och ned på en stol... Helt ärligt, jag trodde att jag inte skulle vara så utmattad av att ha APU, och inte blir det nog bättre då jag sitter uppe till halv tolv-tolv pga att jag vill hinna med att göra lite nytta då jag fått tillbaka lite av orken...

Undrar hur död jag kommer att vara i morgon när jag kommer hem?

Gredelbyhagar i ett nötskal.
Forget it, it's not our life.
Jag trodde att man inte skulle bli så trött som jag har blivit av att ha APU... Aja, det är bättre än skolan i alla fall. (: Saknar inte lektionerna är ett som är säkert. Men jag hade önskat att jag inte var så trött då jag kommer hem, för jag vill verkligen orka att göra alla läxor och allt annat på dagarna då jag väl är hemma... "Sov mera" kommer jag säkert få höra, men det hjälper inte, jag blir bara tröttare om jag gör det.

Let it be as it should have been.Let us make this real, let us make this indestrucible.


Canon EOS 700 + 35-80mm

Jag är död.
Vill sova, men jag tänker inte gå och lägga mig nu, för jag vill skriva. Min nervositet är borta. D60 följde med mig som stöd idag. Vi gick nästan en mil totalt tillsammans, inte illa. Jag blev dyblöt och dröp likt ett vattenfall, men jag sket i det. Traskade muntert (otroligt att jag kunde hålla mitt lugn och min lilla gnutta glädje trots att mannen som körde elvan vägrade låta mig stiga på den och trots att jag missade 84:an så jag valde att gå till centrum istället för att stå stilla i regnet i tretio minuter och vänta på nästa 84:a) in på Fujifoto och hämtade ut min senaste rulle med foton ifrån EOS 700 (men lyckat nog glömde jag köpa nya, men jag funderar ändå på att köpa ifrån Tradera, finns några fina där, plus att jag funderar på att köpa något litet mellanting mellan system och kompaktkamera som är analogt så jag kan få testa att dubbelexponera). Blev ännu gladare trots regnet över det mycket trevliga priset (149 kr) som vad många hundralappar billigare än förra framkallningen. Så hej, Fujifoto har fått tre(jag+D60+EOS 700) nya kunder från och med nu.
Har träffat alla människor som jobbar på Tidtryck samt snubben som inte jobbar på Tidtryck men som arbetar i samma lokal som jag är på APU i (snyft att han röker, det gör inte saken bättre för mig). Har lagat sushi till lunch imorgon och någon dag till (fan vad jag överdrev med wazabin idag, det tåras i ögonen, haha, så lyckat). Jag har fått pass och kan gå nästan hur fan jag vill i "mentalsjukhuset". Jag har ifrågasatt min samhällskunskapslärares beslut om att slänga på oss en jävla läxa där man ska sitta och fråga ut en arbetstagare och en arbetsgivare på sin APU, seriöst, man hinner inte med det på min, det kom in drygt femton nya jobb under förmiddagen, och vi hade redan händerna fulla då. Så jag säger klart och tydligt bara att han kan drömma på om att jag kommer hinna att fixa hans läxa, det finns ju knappt tid så jag hinner med mitt projekt som jag ska få göra under min APU, och jag fixar hellre mitt projekt än hans läxa.

I want to make a memory.Nikon D60 + 50mm (översta)/55-200mm(understa)

Jag är så jävla nervös och rädd att ord ej finns. Men det lustiga är att jag inte är det på grund av att de kommande veckorna ska jag ägna ihop med främmande människor som jag aldrig talat med förr. Av någon anledning har jag inga problem att möta främmande människor och umgås med dem (kanske tack vare alla forumträffar jag varit på och alla människor jag mött som jag bara talat med på internet i övrigt)... Jag är inte nervös över allt jag kommer få göra på APUn, visst, jag kommer säkert lyckas göra något fel eller så, men jag är ändå inte nervös över det.
I stora drag är det platsen i sig som jag är nervös och rädd för. Det stället är enormt! Jag är rädd och nervös för platsen nog mest pga. att den bevakas tjugofyra timmar per dygn och inte vem som helst får komma in där. Det är fan ett under att jag fick komma in där på besök i torsdags... Frågan är bara om jag lyckas övertala vakterna att få komma in imorgonbitti (mitt pass gällde tydligen bara i torsdags och i fredags även fast min lärare bad om att jag skulle få ett pass som gällde även vecka 46 så min handledare hann skaffa ett nytt åt mig)... Det är nog det jag är mest nervös över... Sedan är det väl mina resor till och från stället som jag gruvar mig över... Man skulle få biljetter som gällde på stadsbussarna ifall stället man skulle vara på låg längre bort än två kilometer ifrån stationen/platsen man bor på, och jag har omkring tre kilometer fågelvägen till min APU ifrån stationen, och det blir nog genast närmare fem kilometer när man går eftersom man inte kan gå längstmed fågelvägen... Så ja...

Hej benmuskler kanske man får lov att säga redan nu... Och hej död människa när man kommer hem efter APUn...

Ta det som det var, önska inget annat än det du har.

Som sagt, EFIT igår, men jag var för trött då för att lägga upp allt, så det kommer nu, enjoy.


Kl. 08:50 - EOS 700 hälsar godmorgon och att han önskar sig en välförtjänt rengöring av objektivet + kamerahuset i förtidig julklapp. (:


Kl. 09:50 - Jag leker författare. Nej men, jag skojade bara lite nu. Jag skrev en hel del på min novell På flykt som jag skrev första versionen av under tre veckors tid på sommarlovet 2007, och nu är det fjärde gången jag sitter och skriver om den. De där 41 sidorna består av brödtext med fonten Georgia på tolv punkter och enstaka rubriker med fonten Arial på tolv punkter, plus normalt radavstånd... Och jag är inte ens en fjärdedel in i historien än, haha. Version tre bestod av ungefär 201 sidor (1,5 i radavståndet), denna version är redan fem sidor längre än tredje versionen och den skillnaden kommer troligtvist att ändras ännu mer med tidens gång. Ja, jag vet, jag får nog inte kalla mina fin fina historier som jag gillar väldigt mycket för "novell", men jag gör det ändå, trots allt, jag är inte författare. Så detta är mina noveller. (:

Kl. 10:50 - Tyvärr ingen bild hit, stod och lyssnade på musik samtidigt som jag bladade och glömde bort tiden.


Kl. 11:50 - På väg ut, med mina hela, fina och sköna vinterskor... (: Wannabes for the win, at least this time.


Kl. 12:50 - Den där snön bestämde sig verkligen för att stanna "länge"... Och det är så här det ser ut nu för tiden här hos mig på vinterhalvåret. Det är väldigt sällan vi får en riktig vinter som varar under flera månaders tid.


Kl. 13:50 - Snöklump som smälter i en vattenpöl utanför vårt radhus...


Kl. 15: 10 - Blev lite försenad med bilden pga. att jag satt inne på DC...


Kl. 15:50 - Min kines som jag ritade på svenskan istället för att anteckna för veckor sedan...Satt och var sugen på att slutföra min idé med kraken. Men det blev att jag följde med föräldrarna in till Uppsala och handlade. Lät denna vara svart-vit för att det syntes lite bättre då...


Kl. 17:20 - Ännu en försenad bild, men den här gången inte för att jag glömde bort tiden, snarare för att jag följde det jag lärt mig på fotolektionerna i skolan "Inte fotografera inne i affärer eller köpcentrum". Kan tilläggas att det inte är kul att köra mörkerfotografering utan stativ då man vill ha skarpa bilder... Det är väl en sak när jag leker med min drake... Usch för hög ISO...


Kl. 17:55 - Hemma igen och min ena fantom ville vara en jätte snäll modell åt mig. (': Dock var jag tvungen att använda blixt även fast jag har nytt lysrör i akvariumet... Men polariseringsfiltret är rena guden i sådana stunder. (; Om ni undrar vad den gröna bollen i högra sidan av bilden är, så kan jag meddela att det är mina räkors mossboll.


Kl. 18:59 - Tråkigt efter en middag bestående av taccos.

De kommande tre bilderna kommer bli bilder som man skulle kunna klassa som "steg-för-steg" hur jag går tillväga då jag håller på med akvarell...


Kl. 19:50 - Börjat rita min kines i mitt akvarellblock... Är rätt glad att den inte blev en exakt kopia av den jag ritade på svenskan... Gjorde om hans huvud lite plus att han i akvarellblocket ser arg ut till skillnad emot den i mitt ritblock som ser glad ut.


Kl. 20:50 - Bakgrunden börjar ta plats i färg...


Kl. 21:50 - Vatten, vatten, vatten, färg, färg, färg. Dock känner jag mig inte nöjd med bakgrunden... Men ja, det kommer jag nog aldrig göra då det gäller någon bakgrund, för jag kan varken rita eller måla bakgrunder... Det finns bara en bakgrund som jag anser är lyckad, och det är denna.

Det var det jag hade denna gång, var vaken längre än så, men jag orkade inte avbryta mitt i filmen bara för att fotografera...

[o]Misslyckad dagKort och gott är denna dag både misslyckad och lyckad på samma gång. Eftersom det har varit EFIT idag så lär jag försöka få upp bilderna så snart som möjligt, dock inte i nu i kväll (orkar verkligen inte sitta och fixa med det idag, trots allt så tar det nästan en timma för mig att få till ett EFIT-inlägg... Så jag kanske har orkat fixa upp det tills imorgonbitti. (:

Just nu velar jag mellan att titta på film och att ägna mig åt lite webdesign för omväxlingens skull... Kan inte riktigt bestämma mig, så det slutar nog med en eller två delar ifrån någon anime och sedan lite webdesign senare i kväll (som den nattugglan jag är ibland blir det att jag ibland jobbar bättre sent på kvällarna).©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day