Du är så välkommen & önskad hemma hos oss då du står utanför vår dörr


Tycker denna dörrmatta är stört skön, och nu ligger den utanför vår dörr! ;D I och för sig, undrar allt hur länge den kommer ligga kvar innan någon som tycker den är lika skön som jag och familjen gör snor den...


Det kommer att bli vår undergång.Lite kreativitet så här på morgonen för min del pga. att jag är förbannad.


   Tidlösa ögonblick, tysta ord i ett mörker svartare än svartast.
Vi tog allt som det kom, väntade aldrig på ett svar, det var bara en tom viskande känsla som fanns kvar. Det var ett öde förutspått sedan så många år.
   Tidlösa ögonblick, tysta ord i ett mörker svartare än svartast. I stunder om livet i sig, fanns det inget mer än klivet till platsen, där du var fanns bara du och inget jag. Det är vår plikt att se hur det går.
   Tidlösa ögonblick, tysta ord i ett mörker svartare än svartast. Det var vi som väntade och såg, trots att vi såg dem som låg, vi ledde det längre än vad vi borde ha gjort. Det är vår enighet att se vad vi får och inte får.
   Tidlösa ögonblick, tysta ord i ett mörker svartare än svartast. Vi kommer inte att se allt förens det är för sent, då vårt försök kommer vara allt för klent, förlorade. Det kommer att bli vår undergång.


Visa fotografer sade gång på gång..."Fotografera det i motsatt håll emot vad man i vanliga fall ser saken, detta gör bilden mer intresseväckande"

Och jag håller med, dock är det inte så bekvämt att försöka sig på det.

Länge sedan jag känt mig så levande.D60+Gredelbyhagar+vacker kväll får en alltid att känna sig mer levande än vad man gjort på länge. Gredelbyhagar är så fridfull, så ljuv.
Jag blir alltid helt sprallig då jag beger mig dit på kvällarna, man får spring i benen av platsen och springer över dem öppna slätterna trots att man redan är trött.
Jag kommer alltid älska gredelbyhagar.

Lata människa, lär dig att livet inte bara handlar om att ha kul.Vi har varit i Uppsala sedan någon gång vid 15:30 tror jag... Det spöregnar ute och är trist helt enkelt. Man blir sömnig då man tittar ut igenom fönstret och vill bara gå och lägga sig.
Har köpt en ny hylla ifrån Ikea (samma sort som den jag har ovanför TV:n, fast storleken större - dvs 190 cm lång). Den ska upp ovanför sängen är det tänkt. Akvariumen är rena (bara toffsalgerna på gräset och ena trögväxta växten i 16 L akvariumet som jag inte tagit bort, då mina räkor gillar dem), och Kardinaltetrorna har flyttat upp i 105 L akvariumet - dem var snabbare än vad jag trodde, så det tog tid att fånga in alla tio. Så nu har jag bara mina tre räkor (damerna har för den delen ägg igen, jätte sött, dock vet jag inte om jag är i kapabel till att föda upp räkor då det tydligen är väldigt avancerat) och fyra snigelätande sniglar. Inte så värst många, funderar på att köpa tio Neontetror och sätta ned hos dem...
Jag är trött, tog mig två timmar att fixa klart i 105 L akvariumet, då jag bytte plasten på täckglaset också. Och så hade jag en timmes rast för lunch innan jag började i 16 L akvariumet som också tog två timmar att fixa, hade inte tagit så lång tid om det inte hade varit för mina envisa Kardinaltetror (men dem är söta, så jag är inte arg på dem). Jag orkar inte ställa mig och göra rent mitt 54 L akvarium nu idag, är jag rädd...
Just nu vill jag bara ha middag. Sedan tänker jag släpa upp symaskinen igen och fortsätta sy resten av kvällen (lär dock inte bli så värst många timmar, då middagen nog inte är överstökad förens vid 19:00...

Även om jag syr i tre timmar idag, kommer jag nog inte bli klar ändå... Tidigast imorgon ifall jag syr något då också, men skulle inte förvåna mig ifall något kommer emellan så jag inte blir klar på flera dagar...

För mycket tankar och för trött...

Jag har fixat jobbet. Jag har hunnit in till Uppsala och tillbaka för att köpa transfer papper. Jag har städat. Jag har plockat ut saker i klädkammaren som ska ned till prylboden så snart som möjligt. Jag har ätit och känt mig mer än död.
Nu längtar jag bara till sängen...
Olyckligtvist gjorde jag min städning för grundlig mitt "jag ska bara dammsuga, damma lite, vattna blommorna, och bädda rent i sängen" blev snarare dammsuga, blöt torka TV:n, några hyllor, damma hyllor, städa på skrivbordet, möblera om på sakerna på hyllorna inne i klädkammaren, sortera ut serietidiningar som jag inte vill ha, sitta och planera morgondagen (för ingående), och allmänt sega mig totalt med städningen. Inte så lyckat, då det gjorde att det enda jag hann göra med fiskarna var att mata dem och skrubba bort lite alger på bakgrunden i 105 L akvariumet. För den delen har jag inte hunnit sy ett skit heller (symaskinen blev kidnappad då jag var borta)...

Mina planer för morgondagen är följande:
1. Fiskarna
2. Rengöra akvarium+tillbehör till det, rengöra hamsterburar+tillbehör till det.
3. Kolla igenom allt onödigt lego som jag spart på även fast jag slutade gilla det för närmare tre-fyra år sedan.
4. Fotografera akvarium+tillbehör, hamsterburar+tillbehör, allt gammalt lego.
5. Försöka till att börja med få upp akvariumet och hamsterburarna på blocket.
6. Sy ifall tiden räcker till.

Tack för mig och jag ska nog gå och lägga mig nu, med tanke på hur jävla trött jag är nu.

Jag syr i ett rum med konstigt ljusDet är hel konstigt ljus inne i klädkammaren. Det är ett mörkt ljus, men på samma gång gult... Vet inte riktigt hur man ska beskriva ljuset. Hur som helst, ska försöka skaffa någon lampa att ha ovanför bänken så jag får bättre ljus som inte är mörkt och som inte är gult. Det enda ljuset som är vettigt inne i klädkammaren är symaskinens ljus, det är vitt.

Har bara foten kvar och övre lilla biten att sy dit på sista benet nu. Imorgon ska jag kolla med hjälp av trasiga tyger ifall jag tänkt rätt med huvudet och hornen, så då ska jag sy huvudet ifall jag tänkt rätt (vilket jag hoppas och tror jag har gjort till större del). Dock kanske jag inte hinner sy "det riktiga huvudet" ifall jag syr test huvudet, för jag ska nämligen fixa jobbet, göra rent åt fiskarna, städa lite (typ dammsuga golvet, bädda rent i sängen, och så, inte så mycket egentligen, har varit ovanligt renlig av mig sedan jag städade sist), och sist, men inte minst, hade jag planer på att sticka in till Uppsala lite snabbt och köpa transfer papper och leta efter någon brun aktig tråd som funkar att brodera med (dvs som är tjockare än vanlig sytråd. Om inte annat får jag försöka trycka de detaljerna som jag hade tänkt brodera med transfer papper istället). Så, vi får se hur mycket som hinns med... I värsta fall får jag vänta helt och hållet med att sy imorgon... För affärerna har inte öppet (i alla fall inte lagom länge för att jag ska hinna med, och dem jag ska till har nog inte ens öppet då) på söndagar, så då ser jag hällre att jag har transper papper här hemma redo att skrivas ut med då jag ritat ögonen så jag kan trycka dem på honom (fast då måste jag hitta en lagom bra bild på hans ögon någon stanns så jag får dem så lika orginalet som möjligt). För jag kommer inte kunna sy klart huvudet om ögonen saknas, för det blir nog inte så värst bra ifall jag stryker på dem efter att jag sytt ihop huvudet...

Men nu drar jag till sängs, tänkte gå upp rätt tidigt imorgon så jag kanske hinner med allt som ska göras... Hoppas att vädret är på min sida, vill verkligen inte att det ska regna... Men med tanke på vädret idag, kan jag vänta mig regn imorgon också.

With me the darkness come


Ni kanske undrar vad det är för ringar där till höger om min signatur? Läs rubriken, då har ni läst vad som står där.

Detta är teckningen jag jobbade med den sjätte i sjätte. Är helt okey nöjd med den. Första gången jag ritade henne så detaljerat. Förra gången jag ritade henne var för ca. 6 år sedan, och då ritade jag henne som en boll med armar och ben (yes, jag var värsta konstnären då jag var yngre, hehe).
Bakgrunden kan jag erkänna att jag failade med, jag suger på att göra bakgrunder, men det var henne jag hade som huvud objekt i bilden, därav skiter jag i bakgrunden (men för att anstränga mig lite med den ritade jag dit symbolen som är där ovanför hennes huvud, och för er som inte vet det, står den för enighet, plikt och öde).

Nu ska jag fortsätta sy, om ni har tur kommer ett till inlägg någon gång kring tio...

This moment is indestructible
Jag har ett gäng bilder som jag skulle behöva lägga in på datorn, men båda batterien är stendöda, så ja, det blir lite svårt att lägga in dem, och jag kan inte ens fotografera nya bilder nu när D60 inte har mer än två batterier och båda är urladdade... Men ja, allt är mitt fel då jag inte tänkte på att ladda det ena då jag hade den andra i (trodde den var laddad nämligen), får försöka tänka på att ladda dem i framtiden.

Då det batteriet som sitter i laddaren nu är färdigt att använda, lägger jag in bilderna så får ni se bilden jag höll på och ritade då det var EFIT den sjätte, för nu har jag nämligen kommit ihåg att fotografera den.

Nu ska jag i alla fall gå och käka mellanmål och sedan fortsätta sy, dvs om inte strömmen går, det ser ut som ett åskväder är på väg in över oss igen, det har redan vart ett här och blixten var ca. 500 m ifrån vårat hus (den var över skogen här bredvid). Det är nästan tur att jag är döv på vänsterörat idag, för den smällen lät illa med bara ett öra, den hade nog gjort jävligt ont i örona med två fungerande öron.

Ahlgrens sura bilar+symaskin+banankaka = nice kvällJa, hade egentligen tänkt gå och lägga mig med tanke på den lilla mängden sömn jag fått. Men jag ville bara skryta och säga att det har gått skit bra för mig nu under kvällen att sy! Så jävla glá för det. ^^ En sådan skön känsla då det går bra och man till och med vågar springa in i brors sovrum och skryta för honom och mamma, även fast man vet att ingen av dem gillar Spyro. ^^
Dock kommer den "roliga" biten imorgon, då man ska försöka göra en exakt kopia (fast spegelvänd) av hans bakben som jag blev klar med idag... /:

För den delen, då jag inte har något att filma med, och har en hjärna som gillar att tänka, fantisera och måla upp saker framför näthinnorna på mig, så vill jag köpa en videokamera... Har någon några tips? Allt jag kräver att det ska vara hyffsat bra kvalite på bilden, men största kravet är att det ska bli bra ljud med den (jag har stora planer...), och gärna någon som inte är i den dyraste prisklassen då jag bara är en fattig student som inte har någon inkomst nu i sommar annat än att sälja akvarium, hamsterburar, en i stort sätt oanvänd vinterjacka och kanske en bunt foto tidiningar som kanske hamnar i "ej-intressant"/"berör inte mig/funkar inte för mig" samlingen + andra gamla serietidningar som jag bara läst en gg vardera, kanske max tio st av dem två ggr. Samt mitt helg jobb då, men det blir inte mycket där ifrån iofs och jag är ledig där ifrån vecka 27 och 28...

Men jaja, vi får se hur det blir med att införskaffa en videokamera, tänker köpa ett macro objektiv i första hand, plus att jag tänker införskaffa ett polariseringsfilter och ett eller två andra filter (har inte bestämt vilken av dem jag behöver mest, därav tänker jag inte nämna dem förens jag har bestämt mig, har några jag velar emellan). Kanske inte blir förens närmare jul som jag har råd att köpa en videokamera...

Please kill the pain.Känns som att jag borde ha lagt upp dessa bilder + de jag inte lagt upp än ifrån samma dag för närmare en vecka sedan...

Jag har nu varit vaken i en timma och tjugo minuter, ungefär. Men egentligen är det längre än så, gick och la mig vid halv ett tror jag, men jag somnade inte förens halv tre, sov som en stock fram tills fyra då jag vaknade igen, sedan dess har jag halvsovit fram till fem över sju ungefär. Då jag gick upp.
Anledningen till min sömnbrist? Jo, jag mår jävligt illa och har skit ont i magen. Vette fan vad som är fel... Mår illa i alla fall...
Trots att jag sovit så lite i natt, känner jag mig väldigt pigg i alla fall, inte ett dugg trött om jag ska vara ärlig. Men ja, det kan vara för att jag sovit så pass mycket de senaste dagarna (vad ska man annars göra? då jag sover är enda gången jag inte har haft tråkigt nu under lovet, jag vill ha något att göra, men jag har för mycket fritid nu och inte ro att finna något att göra, vill ha en ny cykel, så jag och D60 kan cykla ut på landet, för jag vägrar cykla på min cykel jag har nu, jag hatar min nuvarande jävla cykel, den är trasig, men ingen fattar att man får damp av at cykla på skiten, den ska till återvinnings centralen nästa gång någon ska dit, och om den inte får åka med i bilen, släpar jag med mig den dit själv)...
Tror jag tänker ta en ipren nu så det slutar göra ont i magen i alla fall, får testa att lägga mig ute på altanen i friska luften (som för tillfället är fylld av min grannes jävla cigarr rök.... Idioter som inte respekterar oss med astma och inte fattar att vi får andnöd då de håller på och kortar ned sitt liv med sina jävla cigarrer...) och försöka få pli på magen där ute... Fram med kudde, en bra bok och solkräm, det är sol ute idag, så jag funderar på att vara ute mycket eller sitta och sy mycket, både och vore något...

Fate... Fate is so unkind... Why... Why am I standing in this line..?


Detta är min vän, h*n har jag träffat många gånger då jag varit ute. H*n är bara en liten unge, jag vet, h*n kanske ser ut att vara vuxen på bilden, men h*n var liten och jätte söt. ^^ Krabaten var helt täckt av pollen och h*n älskar pappas löjtnadshjärtan. ^^


Detta är låten jag drogar för tillfället mest av alla låtar jag lyssnar på. Kärlek på den. Jag ryser av den, så jävla awesome. Overburdened by Disturbed.

Fate... Fate is so unkind... Now I should have known...
Blind leading the blind... Reaping what I've sown...
If it all amounts to nothing... Why, why am I standing in this line..?

Hell is still overburdened, I must stand and wait in line
I may never know for certain when will be my time
How was I considered evil? Pleasures taken in this life?
Someone granted me reprieval, decades spent in strife
Led to nothing, repeated in my mind
Led to nothing, if only I was born another time

Hell is still overburdened, I must stand and wait in line
Hell is still overburdened, how have I been so determined malign?

It's the closing of the curtain, in the play that was my life
Countless chapters left unopened, tragedies inside
I was fighting for a reason, holy blessed homicide
Seems I have committed treason, all I've sacrificed
Led to nothing, repeated in my mind
Led to nothing, if only I was born another time

Hell is still overburdened, I must stand and wait in line
Hell is still overburdened, how have I been so determined malign?
Hell is still overburdened, I must stand and wait in line
Hell is still overburdened, how have I been so determined malign?

Fate is so unkind, now I should have known
Blind leading the blind, reaping what I've sown
If it all amounts to nothing, why then am I standing in this line?

Hell is still overburdened, I must stand and wait in line
Hell is still overburdened, how have I been so determined malign?
Hell is still overburdened, I must stand and wait in line
Hell is still overburdened, how have I been so determined malign?

Tjena Tjaba Hallu


Ek i motljus
Här sitter jag, har tråkigt. Sitter och dregglar över några Guitar Hero spel inne på cdon som jag vill ha då jag lessnat på mitt "Legends of Rock" som jag redan klarat fler gånger än vad jag kan räkna till. Det känns som det är dags att införskaffa något nytt spel till min gitarr... Är jävligt sugen på "Guitar Hero - Greatest hits", då "Through the fire and flames" är med på den (men även många andra låtar som jag tycker om att spela), men är även jävligt sugen på "Guitar Hero - Metallica", då jag tycker Metallica är jävligt bra, plus att jag älskar att spela deras låt "One". Men sedan vore "Guitar Hero 5" också något, bara för att det kan vara trevligt att ha många spel då man har tråkigt. Och även fast det kaske inte finns någon låt som jag direkt lyssnar på, brukar jag alltid lyckas hitta en låt som jag börjar gilla med någon och då börjar jag lyssna på dem, så det är en av de sakerna jag älskar med Guitar Hero. Att man hela tiden kan hitta nya band man kan komma att börja gilla. (:

Ska nog i gå ut en stund jag. Sedan ska jag nog dra undan akvariumet ifrån ingången till klädkammaren och sätta mig och sy, eller så sätter jag mig och ritar klart min bild som jag började rita igår, vi får se vilken det blir.

You know there's someone watching you unknown.Är detta allt du kan se...?
Vi är överallt du ser...
Titta, varje sinne blir äkta...
Vi håller dig fången i en dröm.

Hade tänkt att vara duktig och lägga upp en bild jag ritat nu idag... Men jag är lat och är inte klar med den... Så det är ju jätte lyckat. Vi får se om den kommer upp imorgon.


Is this just a dream, or is it true?I'm caught up in a dream...


Gräs som glittrar, Maskrosor som tittar

Vem sa att maskrosor är ohyra i gräsmattan? De kan faktiskt också vara vackra... Tillsätt lite vatten och en hel del solljus, och tada, vackert... Vackert tills någon kommer och klipper gräset det vill säga...

Bilderna är ifrån torsdags förra veckan.

Return of darkness

Om och men, nu så är det inte rött längre...

Hoppas ni finner det lättare att läsa den här blåa texten (och ja, jag vet, det var den oranga färgen som egentligen fick mer röster, men den kommer ni få se, det har ni mitt ord på, kom fram till att den här blåa färgen var lite mer sommar-lik, så ni får se den oranga i höst).

Söndag den sjätte i sjätte


Kl. 10:32 -
Godmorgon, börjar denna dag med en dusch.

Kl. 11:32 - Vackert väder idag. Tror det blir en hel del ute (för den delen, hur mycket märks det att den här bilden är tagen igenom ett smuttsigt badrumsfönster?).

Kl. 12:32 - Jag är fortfarande ute sedan jag åt frukost och leker med nyvattnade växter för tillfället. (:

Kl. 13:32 - Ett stort glas med iskallt vatten och is är behövligt efter så många timmar ute i solen (blixt, I know, men det blev mycket mer frän bokeh då).

kl. 14:32 - Work in progress...

Kl. 15:32 - Hah, nu ritar man och håller på med en sak på datorn samtidigt. ^^ Och drogar Nightwish (just because jag drömde om dem, Sara och Hanna inatt). <3

Kl. 16:32 - Mina skisspennor och konturspennor. (: (Från vänster till höger) H2, B, 7B, 4B, 6B, 2B, två stycken HB, en stor och en liten stomf/utsmetssak/whatever you call them. Och ovanför dem ligger mina proffsiga och väldigt älskvärda konturspennor som man egentligen ska ha då man ritar manga, men jag använder dem till det mesta (enda gången jag dumpar dem är när jag ritar porträtt, som senaste gången var då jag ritade Jack Sparrow som jag dumpade dem)

Kl. 17:32 - Vart är mitt fina väder nu då (ännu en bild fotograferad igenom ett smuttsigt fönster)? ):

Kl. 18:32 - Middag, nomnom. (:

Kl. 19:32 - Rengöring åt fiskar pågår...

Kl. 20:32 - Jag håller ppå med "hemligheten". Fast nu kan nog alla gissa vad det är, så det är nog inte så mycket av en hemlighet längre... XD Me like bokeh i alla fall. ^^

Kl. 21:32 - Yeee, awesome day. ^^ Tumme upp på det. ^^ Längtar till nästa EFIT, det är kul att göra det. (: Så jag tänker köra två gånger den här månaden, dvs kommer nästa den femtonde för min del. ^^

Fast update.

Imorgon blir jag förhoppningsvist klar med i alla fall en sak hit till bloggen, I am not going to tell you what... ;D
Imorgon är det även EFIT-dag, så räkna med foton då. (:
För övrigt kommer min morgondag bestå av städa (hur kommer det sig att jag tajmar in att göra det precis när det är EFIT?), rita, göra rent åt fiskarna, vara ute om vädret tillåter och säkert något mer som jag inte kommer på nu. Göra fler tavlor kanske? Dock kan jag inte skriva ut dem då pappas dator (som den enda vettiga skrivaren är kopplad till) är död...

Jag har i alla fall värsta idéen på en bild jag vill rita, dock kommer den nog inte bli som jag vill då jag aldrig har ritat de två filurerna som ska vara med på den förr... Och jag måste bestämma mig för vilken av alla meningarna jag har suttit och författat ihop som jag ska ha på den bilden i så fall...

Yes, I know, jag borde ha haft med en bild i det här inlägget då bloggen har varit väldigt bild-lös på sista tiden, och jag har faktiskt bilder jag vill visa, men jaa, är trött och orkar inte fixa till dem just nu (har ju hållt på i photoshop i två timmar nu, så jag är förtillfället väldigt trött på photoshop, men jag är även förvånad att det har gått såpass bra som det har gjort nu ikväll, inga problem eller svordommar, otroligt)... Sorry för det. På tal om att fotografera imorgon. Jag vet en bild jag ska fixa klart lite snabbt (har bakgrunden kvar att göra) och visa, är jävla nöjd med den kort sagt, första försöket och det blev mer awesome än vad jag hade trott, dock har jag noll fantasi på bakgrunden då jag inte vet exakt hur platsen ser ut, så jag bara har börjat att slänga ihop massa skuggor och så. ^^©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day