Man lär sig av misstag...

Och jag har gjort mina färdigt för idag. Det är dags att börja tänka och börja arbeta som en riktig människa nu.
Jag har tänkt, jag har gjort, jag har tänkt igen, och jag har gjort, sedan studerat det jag gjort och sett mina fel, lärt mig av dem. Detta har jag gjort under en längre tid nu, men det var idag jag lärde mig av dem.
Nu vet jag hur jag ska göra, och nu ska det fan gå undan, jag ska vara klar innan måndag morgon med honom.

Med en massa jävla tur, kan det bli någon bild imorgon. Så sayonara så länge och så håller ni tummarna med mig att det blir bilder (och att jag lyckas och inte har slösat bort 500 kr på något som inte blev bra).

Idag har jag......Slappat vid datorn från kl. 09:00 ungefär fram till klockan 12:00 ungefär...
...Ätit kyckling med curry sås och ris till lunch...
...Arbetat som fan med mönstret till Spyro...
...Forumat...
...Lyssnat på Nickelback, Avril Lavigne, Breaking Point, Hinder, Metallica, och DragonForce...
...Kollat på "Det okända"...
...Ritat en jävligt liten drake som jag har som avatar nu (bilden ovan)...
...Känt medlidande för min vackra drake som tappat sitt ena öga...
...Käkat hallon kakor...
...Fått beröm av en fågelfotograf på min bild i inlägget med rubriken "Prison gates won't open up for me, these iron bars can't hold my soul in, all I need is you..."...
...Och upptäckt att vatten inte släcker törst förens man druckigt två liter...

Och nu ska jag sova.


Dag 3 - Jävla latmask och jävla kreativa tös

Jag har haft tråkigt idag. Pga. bristen på saker att göra ritade jag pixlarna (bla. bilden i förra inlägget), men jag började även göra en allt för avancerad bild till min signatur inne på DC.
Jag har forumat mycket, jag har i och för sig inte skrivit mer än 30 inlägg idag, jag har mest läst. Jag har drogat DragonForce hela dagen (det är bara nu sedan två timmar tillbaka jag bytte till Rise Against). <3

Det var inte förens vid 17- eller 16-tiden som jag fann en mycket intressant tråd inne på DC. Den hade självkart med drakarna att göra, men inte bara det, folk visade plushies (dvs. gosedjur - för dig som inte förstår vad jag menar) de gjort av drakarna på DC. Fan vad många duktiga människor det finns där ute i världen!
So freaking amazing...!!
Tåden fick mig att öppna ögonen, kort sagt. Jag är åter igen på spåret med att sy igen. Så jag kommer inte sitta vid datorn imorgon annat än på morgonen och när det händer en kul grej inne på DC vid 16- eller 17-tiden.
Jag tänkte börja min morgondag med att städa rummet (jätte kul, verkligen, men det behövs), sedan tänkte jag kidnappa mammas strykbräda och symaskin upp hit till mitt rum (lol, det dröjer nog ett tag innan hon får tillbaka dem), ja, sedan ska jag först sy klart överdraget till sängen som jag måste justera och sedan fortsätter jag. ^^

Sitter just nu och gör det sista på mönstret till Spyro. <3 Lär vara vaken i minst en timme till innan jag kommer i säng, vill ha så lite som möjligt att göra på mönstret till honom imorgon så jag bara kan sätta mig och börja sy.

Så vi ses. Sayonara lads and ladys!

Drakägg i pixlar...Den är inte perfekt.
Men vem är det om jag får fråga?
Inte jag i alla fall.
Nu ska jag fortsätta skriva samt att jag ska fortsätta rita denna...Hrm... Denna... Blivande drake... Som jag än så länge inte vet vad det är för drake.
Förutom att jag hade tänkt mig att man skulle kunna säga ungefär så här om ägget;

"This egg appears to be surrounded by a dark power."

Så ses senare... Lär väl skriva något mer idag... Dock blir det nog inget foto tills jag har hittat någon annan plats att fotografera på här i vårt land.


Dag två - Det får inte dö ut

Jag blev deprimerad då det var så vackert väder som det har varit idag... Så vackert, så kallt, så mycket snö. En helt underbar vinterdag helt enkelt, helt fantastisk.
Jag åkte skidor ute i gredelbyhagar. Ramlade bara en gång pga. min egen klumpighet. Det var kul. Första gången på ca. 2 eller 3 år som jag åkte skidor igen. Otroligt att man inte glömmer hur man gör.
Dock åkte jag inte så länge... Körde bara ett "varv". Imorgon går jag till de färdiga skidspåren istället för att göra egna, och då ska jag köra i alla fall två varv hade jag tänkt.

Jag gick ut för att fotografera också direkt efter att jag åkt skidor. Var bara in och bytte jacka, mössa, vantar, halsduk och drack lite varm choklad innan jag gick ut igen.
Men det blev en besvikelse. Visst, ljuset var underbart. Helt perfekt att fotografera i. Men motiven... De fanns inte. Jag trodde jag var bra på att finna nya motiv i gredelbyhagar. Men tydligen är jag inte det. Jag hittar tillbaka till mina gamla, men hur kul är det att fotografera kopior av sådant som man redan fotograferat tidigare?
Svar: Inte kul alls.
Jag finner ingen insperation här längre. Jag fann insperation på slottet - som ni kanske lagt märket till med tanke mina senaste bilder? - vilken har varit den enda platsen i hela Uppsala som jag funnit den insperationen på, funnit behovet och tanken "Det där ser fett nice ut, jag måste gå dit, och dit och dit". Jag har försökt finna insperation i Stockholm... Men jag finner inget där heller - dels för att jag inte hittar där. Jag finner insperation då och då på landet när jag är ute och cyklar. Men vem vill cykla ut i ingenstans nu? Inte jag i alla fall. Jag har inte dubbdäck på cyckeln...
Jag vill bort här ifrån, jag vill ut och resa. Jag vill finna nya platser med nya ting som får min insperation att väckas till liv och får mig att vilja fotografera.
Om jag inte får komma bort, får resa någon stanns, nu under lovet, kommer jag inte vara i kapabel till att fotografera igen. Vilket smärtar mig djupt. Bara tanken på att inte fotografera något mer får mig att vilja gråta. Hur kan man leva utan att fotografera?
Jag kräver inte att insperationen jag söker finns nere vid medelhavet (även fast minnena ifrån Cypern får mig att vilja åka tillbaka dit och fotografera), den kan finnas vart som helst här i Svergie. Men vart?
Jag vet inte, jag har inte varit på så många platser här i Sverige... Jag har varit här i lilla Knivsta, i Uppsala, i Stockholm, i Göteborg, och på enstaka platser jag inte minns namnet på. Men det finns ju fler ställen här i landet. Ställen som säkert är hundra gånger bättre än "stor" städerna...

Jag vill hitta de platserna... Jag vill besöka dem... Jag vill fotografera där de är, min insperation och min motivation... Jag vill inte att min kreativitet ska dö ut bara för att jag har haft lov i två dagar och har en hel vecka kvar framför mig. Då kan jag lika gärna gå i skolan och låta fritiden tas upp av läxor, sova, och hinna med allt som ska hinnas med. Dagens enda tröst var att jag fick plumsa i snö som räckte mig högre upp än knäna.

Scary thoughts in my head... Why did you watch me? Or was it I that watched you?Jag måste säga... Jag tycker min den här bilden är riktigt scary, plus att jag känner ett ofrivilligt obehag då jag ser den... Visst, det kan vara snöflingorna - det snöade som fan - som spelar ett spratt med ögonen. Dock kan man inte undvika att man kände sig aningen iakttagen där, det var därför jag inte stod kvar längre än för att ta denna bild... Annars tar jag alltid minst två så jag är säker på att jag får en bra. Jag tänkte inte på att kolla bilden närmare i kameran, allt jag tänkte på var att det var dags att gå. Jag frös som fan om fötterna efter att ha gått i snö där ingen annan gått denna vinter.
I alla fall, man kanske inte ser vad jag menar som jag anser är scary med bilden ovan, så därmed lägger jag in denna på endast fönstret; 


Är det jag som har jävligt livlig fantasi som bara ser... Någon... Suddig människa där i fönstret? Med litet runt ansikte och slokande axlar... Eller gör ni andra det också?
Jag minns inte ens att jag såg det där suddet då jag svepte med kameran över fängelsets fasad... Det enda jag minns klart och tydligt är den där obehagliga känslan av att vara iakttagen av någon som man själv inte ser - visst, jag var väll iakttagen till och från av min "kompanjon" som följde med mig till slottet då i onsdags, men ja, det var bara lite pinsamt i början att hon tittade på när jag fotograferade, men sedan vande jag mig.
Nej, jag har inte redigerat bilden. Svart-vita inställningen gjorde jag redan i kameran innan jag började fotografera.

Oh well, orkar inte sitta och tänka på den där nu, höh, det får mig bara att känna en brännande känsla i nacken av att någon står bakom ryggen på mig och iakttar mig. Så jag ska skriva lite annat så jag tänker på nice saker istället för scary saker.


"I held you in this prison for far too long, I caused you the pain and scars; and the person that you once was..."


Empty as a book, just take a look... Taste just like lime, it's only the dry time...Blir inte så mycket sagt denna kalla dag[/kväll], ska plugga matte nu. Har prov imorgon... Med en sådan jävla press att man mår illa. Om jag misslyckas får jag inte behålla mitt fina VG som jag otroligt nog lyckades få tack vare ekvationerna som jag egentligen inte förstod ett skit av... Dock har aldrig jag+matte på fritiden funkat förr... Heh, jag kommer sitta och skriva på Fasornas Lakejer istället för att räkna, mycket roligare sysselsättning en mörk och trevlig kväll som denna.
Men jag får göra mitt bästa... Då jag vill för första gången i mitt liv få VG i matte i och med att jag har chans till det...
It'll never work, but I'll try...


Prison gates won't open up for me, these iron bars can't hold my soul in, all I need is you...


Jag visste att jag var bra, men jag trodde aldrig att jag var så bra...
Damn! I can't believe it! I can't believe a thing right now! Jag måste sova...
86 fotografer deltog och över 300 bilder skickades in i tävlingen som Knivsta & Sigtunabyggden har, en av dem är jag (fast jag räknar i och för sig det som att Tjabo, jag och D60 gjorde det som ett team).
Idag (17/2) kom den igen och gissa vem som flög upp ur sängen när man blev väckt för cirka tjugofem minuter sedan? Jo, jag.
Jag har gått och varit nervös och nyfiken om man duger i denna hårda värld sedan den sista januari då jag tog mig modet att skicka in bilderna. Nu vet jag att jag duger i alla fall. Jag duger!
Fan, det är inte ofta en människa som jag får känna den känslan, så jag är hyper.
Jag kom till finalen! Med två bilder! Dvs. bilderna i detta inlägg.
Det känns så jävla overkligt att först på omslagsbilden upptäcka Tjabo på två ställen och sedan att han är med på två ställen inne i tidiningen... Oh, hell, don't wake me up.
Dock kommer jag nog inte längre än så här. Vem skulle rösta på mig? Visst, mormor, det var hon som fick mig att vara med i tävlingen. Det är tveksamt vilka andra som skulle rösta på mig.
Men jag är så jävla glad att jag fick med två bilder till finalen!
Jag kan ju alltid se till att göra dem till canvas tavlor själv om det inte skulle gå längre... (;


Hey, do you know that you look like a ghost out in the darkness when you move...?


Casowa & D60 goes Black 'n' White...En av dem är redigerad, en av dem är inte redigerad. Ser ni vilken som är redigerad och vilken som inte är det?

Jag och D60 har varit ute i mörkret idag när jag kom hem ifrån skolan. Solen hann gå ned innan jag kom hem. ): Den var så vacker... Jag ville ha en bild på den...
Som tur är slutar jag tidigt imorgon, ingen svenska, så jag borde vara hemma innan solen har gått ned - ifall den ens är uppe imorgon dvs.
Jag har åter igen varit duktig, suttit och gjort läxor. Denna gång spanska. Är i och för sig inte klar än, har två och en halv sida kvar i boken att göra samt ca. 20 glosor att lära mig tills imorgon.
Så jag ska forsätta med det nu, efter att jag har hämtat något att dricka...

So I'll see you guys later. ^^

Make me cry for your love, like you've done many timesDenna dag har varit trevlig. Jag har varit inne på DC och snackat med vänner där, jag har varit duktig och gjort svenska läxor, dock har jag inte hunnit med engelska, spanska och multimedia läxorna än... Det får jag göra då jag kommer hem imorgon ifrån skolan... Jag har för den delen inte varit duktig och städat rummet den här helgen...
Men jag har varit duktig och hunnit med att sköta jobbet och göra rent i alla tre akvariumen. Nice helg kort sagt.
Fick även ett webhotell idag i försenad present. (: Yay på det. ^^ Dags att lära sig php med andra ord. :D Någon frivillig som vill vara min lärare?

Först visste jag inte vad jag fick "Make me cry for your love, like you've done many times", men jag kom på att det var ifrån en låt, så jag försökte nynna den för mig själv, men sedan kom jag på precis då jag la in bilden i inlägget att det är en rad ifrån SA's låt "The Misery" (ja, jag kan så många texter att jag blandar ihop alla). ^^


... With all the forces I may have own...


I lost the world that I always known...


Anne Stokes...

Jag har hittat en ny människa som jag beundrar. Denna gång inte en grafiskformgivare eller fotograf. Denna gång är det Anne Stokes som är en frinalds fantasy-illustratör som är ifrån UK.
Jag har varit trollbunden på hennes dA och hemsida hela kvällen nu. Hon äger seriöst på att rita.
Jag förstår inte hur hon orkar sitta och göra så mycket detaljer som hon gör, i mina ögon ser det ut som att det tar flera veckor att bli klar med en av hennes bilder, men jag får typ inblicken av att det inte tar så lång tid...
Jag vill ha en t-shirt med en av hennes drakar på! 8D
Jag vill bli lika bra som henne på att rita...

Fryser du?


Smält inte, vackra is kristaller...Här sitter jag. Ensam och ler. Ensamhet. Tystnad, så när som på Sonata Arctica. Stillhet. Härligt.
Tänker sitta vid datorn i ca. en timme och femton minuter till innan jag börjar göra nytta här hemma när jag ändå är ledig. Fiskarna ska få rent eftersom jag inte hann med det i helgen som var, rummet ska städas, läxor ska göras.
Det är skönt att vara ledig.
Imorgon följer jag förhoppningstvist med en i min klass hem, hörde ni? Osocialaste personen i världen ska vara social på sin fritid! Något är fel.

Lek med blixten...


Jag gillar inte att använda kamerablixt för tillfället. Men då mörkret nalkas och Tjabo gör sig söt har man inte så mycket val, och då när jag anävnder den passar jag på att leka med den...

Och jag börjar bli nyfiken nu... Jag och Tjabo undrar om vi kom vidare i tävlingen vi anmälde oss till den 31:a januari... Samt så undrar jag vad fan som är fel med blogg.se eftersom jag bara får massa error-meddelanden varje gång jag försöker göra något och måste testa allt sjutusenhundranittiotre gånger innan det funkar...

Det är något fel...

... På mig...
Seriöst, jag har suttit och tänkt flera gånger den senaste veckan "Nu ska jag blogga!" men det har aldrig blivit av...
Ursäkta så mycket för det.
Jag lovar, jag ska försöka skärpa mig.
Dock vet jag inte när, hur och var.
Just nu kan jag i alla fall tyvärr inte göra så mycket åt att jag är jävligt off här på bloggen... Har haft mycket att göra idag, och jag har lika mycket kvar att göra.
Och allt ska vara klart innan måndag.
Ska hinna med och dela ut det sista imorgon, göra rent åt fiskarna, baka chokladbollar, göra alla jävla läxor (som jag inte förstår hur man ska göra), städa rummet, och hinna med att leva... Fan Fan Fan, how I hate the shit...
Just har jag huvudverk - jag vet, borde inte sitta vid datorn då, men jag orkar inte röra mig - och orkar inte göra något...
Men jag lär nog baka chokladbollar efter middagen och försöka i alla fall att göra rent i 16 L akvariumet... Och läxorna som jag inte vet hur man gör. Seriöst, jag kan räkna med IG i svenska... Men jag är förvånad, för tillfället ligger matte hataren (=jag) på betyget VG! Dock kommer det nog sänkas då geometri är sämsta sidan här.

Ska ladda hem lite penslar nu innan middagen och sedan ska jag fortsätta lite med layouten som jag har släpat mig fram med allt för länge, tror jag. Men är sugen på att rita någon drake... Eller min vinter demon som jag egentligen planerade att rita innan jul...
©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day