Från ljus till helvete.


Canon EOS 700 + 70-300mm

Jag har haft fullt upp de senaste två dagarna, har renoverat inne i klädkammaren - så det är anledningen till att jag inte har bloggat. Nu är det så gott som klart, det är bara lite små piff kvar och att ta "efter bilder". Det var väldigt kul att göra om där inne - jag älskar att måla - och jag är väldigt nöjd med mina färgval (vit är basen, sedan är det svart och björkfärgat till det).
   Visserligen slog jag i min förbannade lilltå igen när jag nästan var klar, så nu är nageln - som gick av på mitten för dryga halvåret sedan då jag slog i den - så gott som upprättstående rakt ut ifrån tån. Det gör ont som fan och jag ska gå och skura upp alla blodfläckar som är så gott som överallt efter mig. Man kan kort och gott säga att nageln min inte är vacker - inte för att den var det innan heller. Men, men, man brukar säga "Är huvudet dumt får kroppen lida".

Så skura upp lite blod står på "att göra listan" för dagen, utöver att springa in i duschen lite snabbt, boka tid hos frisören för att klippa av mitt förbannat långa hår, göra rent åt fiskarna (eftersom jag inte hann med det under helgen), städa sovrummet och bygga klart hemsidan.
   Har ni lika mycket som mig att göra nu idag eller är jag ensam om att ha mycket att göra?

En värld i ofokus.


Ibland är veckor som denna ganska fina att ha, tiden har inte gått för fort och inte för långsamt. Jag har gjort mycket som jag velat göra de senaste dagarna, eller snarare saker som jag förr ville göra men som jag aldrig gjorde klart.
   Med lite tur är ljuset på min sida imorgon så jag kan fotografera den lilla saken jag gjorde klart nu idag och visa er. Den kanske inte blev perfekt (jag är inte överdrivet duktig på att sy i elastiska tyger), men den duger för mig och mina tre små vänner.

Nu ska jag klura med lite PHP i några minuter innan jag beger mig till sängen. Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll, för det ska jag ha.

Kalla det vad ni vill, men jag vet hur man handlar.Nikon D60 + 50mm

Godkväll, jag har handlat idag igen. Har nämligen varit i Uppsala med bror och mamma tidigare idag. Fy fan vad jag har handlat, kom hem med två burkar väggfärg, lite målar grejor, två par linnen, en skjorta och två par Converse. Känner mig riktigt nöjd med mina köp även fast det var lite surt att pappa hade slängt alla målar grejor så jag var tvungen att köpa eget.
   Och någon kommer säkert tänka "Hur fan kunde hon slösa 1398(eller 1598) spänn på två par skor!?", så innan någon tycker jag är dum i huvudet kommenterar för att förmedla det till mig; nej, båda gick på 789 kr tillsammans. Det kallas sommar rea.

Jag finner det för övrigt väldigt lustigt att föräldrarna har samma överdrag på sängen nu som de hade för lite mindre än två år sedan då jag fotograferade bilden [på mina svarta Converse]. Dock hade jag inte samma ljus, bilden på den svarta hade jag strålande sol mitt på eftermiddagen, nu hade jag bara det lilla ljuset som kommer fram ifrån sitt gömsle bakom åskmolnen på tidiga kvällen.

Färgglada eld - Min insida

Målad med akryl och en svamp.


Ännu en bild ifrån bildlektionerna i skolan. Denna var en del av uppgiften där man skulle välja en konstnär att arbeta med, jag valde Franz Marc och hans målning "Fighting forms". Som egen målning skulle man låta sig inspireras av konstverket man valt, detta blev mitt resultat av det hela... Jag ville göra en eld med färger i som egentligen inte hör hemma i den, dock lyckades jag inte överdrivet bra med det. För övrigt så måste jag ha sett riktigt löjlig ut då jag gjorde den, stod upp vid bordet och lekte med färgerna som en femåring... Och då vi hade redovisning av den så fick jag kommentarer som t.ex. "Den där var riktigt, riktigt cool!" av folk som ritar och målar betydligt mycket bättre än mig, vilket gjorde mig glad.
   Jag kan inte säga att jag blev jätte nöjd med den eftersom jag inte fick den som jag ville ha den... Men tre saker är säkert; den var kul att göra, det var min tredje gång att arbeta med akryl och jag skulle nästan kunna tänka mig att sätta upp den på väggen för att den är lika rörig som jag själv är (man skulle kunna säga att den återspeglar min insida).

Tystnad, tomhet och tagning.
Detta kallas ett Uppsala en tidig söndag morgon då majoriteten av staden sover som vilka vettiga människor som helst. Väldigt trevligt att vara där så pass tidigt, alla gator är så gott som tomma, i stort sätt ingen affär öppen och bara en tystnad som ligger i sitt stilla lugn över kullerstenarna.
   Jag borde ta en tripp in dit så tidigt någon gång igen nu under lovet, det är så mysigt som det kan bli att höra sina egna hjärtslag, sina egna andetag och sina egna steg då man traskar omkring utan att ha något som helst mål eller tanke om vad fan man ska göra.

Shatsha - The guardian


158px större finns [här]

Jag är klar nu och jag gillar den - speciellt ögonen, jag har aldrig ritat ögon bättre tidigare. Dock är jag inte nöjd med lädret för fem före, det gick helt ärligt inte att rita det...
   Detta är i alla fall en liten tjej som går under namnet Shatsha. Hon är en av karaktärerna i min story "Mörkrets härskare" (som är tredje och förhoppningsvis sista biten av storyn som jag har hållt på med sedan 2007 om en tjej vid namn Yuna Delgado), tillägnad min vän Sara som tack för all hjälp (och Shatsha är inte bara min för den delen också, hon är lika mycket Sara's som hon är min). Och ja... Jag vet inte riktigt vad jag kan säga mer om henne än att bilden blev förbannat lik hur jag har sett henne i skallen då jag skriver delen av storyn där hon är med... Speciellt ögonen...
   Jag började med bilden för flera månader sedan och har varit tvungen att göra om bilden två gånger sedan dess, detta var tredje försöket med den. Innan den här bilden har jag bara ritat vargar tre gånger tidigare, så detta var min fjärde gång att göra en varg (antar att den blev så som den blev eftersom fyra är mitt turnummer, haha). Det var första gången som jag försökte få pälsen så den verkligen såg ut som en varg...
   Jag sökte på "Black wolf" eller "Black wolves" på google då jag skulle göra skissen, men eftersom jag inte lyckades med kroppen blev det som det blev, så ja, jag tittade på bilder då, samt när jag försökte se hur pälsen "ligger" på kroppen.

Bilden är en gåva till Sara för den delen också. (:

Nära skjuter ingen hare.


Jag vill så gärna hinna klart innan midnatt, men det är för mycket att hoppas på tyvärr... Det är minst en timma, kanske två, kvar innan jag är klar.

En kedja länkar oss samman i tid och rum.


Vänster är en förstorning av bilden, höger är original.

Jag blir lika förvånad varje gång jag zoomar ut när jag ritar små bilder... Även fast det känns som om jag bara kladdar på måfå och inte gör det så seriöst nogrannt så blir det ändå på något vänster inte överdrivet pjokigt...
   Den här bilden är försenad, jag skulle ha gjort den för länge sedan till en viss person vid namn Sara... Men jag är ju som jag är på den biten, börjar med nytt även fast jag redan har saker att göra. Jag har gjort om den här bilden två gånger, detta är tredje försöket och nu tänker jag fan inte börja om. Förövrigt har jag satt deadlinen vid midnatt imorgon, men jag tvivlar på att jag hinner tills dess eftersom jag har en hel del annat som jag måste göra imorgon också... Så jag får se när den blir klar.

Tänkte fortsätta rita i några minuter till innan jag går till sängs, så vi får se hur det slutar - om jag hinner klart eller inte innan min deadline.

People play this great charade and always miss the point.
Jag gillar att det är mulet och regn ute just nu, det ger mig anledning till att arbeta inomhus. Dock är jag så sugen som man kan bli på att cykla ut på landet och fotografera lite - mitt intresse för att cykla har kommit tillbaka, det är lika kul som när man var liten igen. Men det kan vänta, jag tror inte landskapen tänker springa iväg på två dagars tid. Det vore även trevligt med lite åska också, det är så mysigt.
   För övrigt så har jag nog haft en ganska så bra dag, jag vaknade och var på toppenbra humör och jag har hållt mig på samma humör hela dagen i stort sätt. Det känns kalasbra att ha en dag som denna lite då och då, det gillas starkt.

Påminn mig om att jag måste åka in till Fuji med en film på måndag, jag har totalt glömt bort det... Sedan kan ni få påminna mig om att jag ska köpa en scanner också när jag ändå är i Uppsala... Mitt minne är ju som det är, haha.

Läder är vackrast i all sin enkelhet.


Nikon D60 + 50mm

Jag fick tråkigt då jag satt och väntade på att min arbetsledare skulle ringa upp mig, så jag passade på att göra ett armband åt mig själv. Det kanske inte var så avancerat för fem öre - läderband, lås och lite klister, sedan var det klart. Enkelhet är det bästa som finns för mig, jag gillar inte armband med massa krimskrams på, så därför gillar jag denna. Jag har fattat tycke för läderarmband sedan jag fick ett i present av min ena vän... Och för övrigt så tycker jag att läderarmband är som finast med bara ett fint lås och utan massa annat.
   Det var för övrigt väldigt roande att göra den, jag gillar att pilla med saker då jag har tråkigt. Sedan var det kul att rigga en "studio" i vardagsrummet, dock har jag inte riktigt fått in än hur man ska ta fina produktfoton, så jag får nog ta och träna mer på det (någon som har förslag på vad jag kan fotografera för att träna på det?).

Så tror ni att armband är något för mig att syssla med? Detta var egentligen inte första gången jag gjorde ett, har gjort många med olika sätt att fläta på samt en hel del med pärlor också då jag var yngre.

When all the dreams are all you own.Nikon D60 + 55-200mm

Jag gillar inte när tiden flyger förbi som om den inte finns, man hinner helt enkelt inte med något... Men, men, jag hade väldigt svårt att släppa taget om anime serien jag har börjat se (den jag lovade mig själv att aldrig se, har gått och blivit en av mina absoluta favoriter). Just nu sitter jag i mörkret och lyssnar på fin musik (t.ex. låten som jag lade in här i inlägget) och ritar lite till och från. Utöver att jag sitter och planerar att jag vill cosplaya en viss person på nästa Uppcon - om det blir av det vill säga, vilket jag hoppas. Sedan har jag hittat ett otroligt fint halsband och en otroligt fin klocka på ebay som jag vill köpa, billiga var de också, vilket är bra.
   Kort och gott en ganska fin dag med regn och hagel även fast den gått för fort.

Har er dag varit fin den med?

Unknown path


Jag har någon form av period där ljusa färger är bäst. Gissa om jag har velat mycket fram och tillbaka över hur jag skulle göra den nya layouten hit till bloggen... Men nu får det så lov att vara, denna stannar.

Det kommer visserligen att komma upp aningen fler länkar (bland annat i den ytterst fula tomma rutan under länken till min dA)... Länken till startsidan dyker för närvarande upp bredvid 2011 i headern, men kommer förhoppningsvis att flytta och hamna ovanför den lilla texten om mig. Jag tror även att bilden i headern kanske byts ut till något sommrigare senare, men jag har inget just nu som passade bättre än den.

Jag hoppas för övrigt att den ser bra ut i nyare version av IE, Firefox och Opera än versionerna jag har av respektive webbläsare... Och så får jag hoppas att den ser bra ut i Safari också.
Så vad tycker ni? Duger den eller suger den?

Slifer the Sky Dragon

Karaktären tillhör Kazuki Takahashi.

större bild finns [här]

Sötaste guden i världshistorien kan tyckas, jag gillar Slifer och har alltid gillat honom. Eftersom jag gjorde den på bildlektionen med noll tillgång till dator hade jag ingen originalbild att titta på då jag ritade honom, så en del fel kan finnas - ursäkta för det. Den kanske är aningen sne och så (speciellt huvudet), men jag satt tydligen inte så överdrivet vackert då jag ritade den har jag fått höra (låg tydligen nästintill på bordet lite slappt och fint, haha, kanske inte det bästa sättet att rita om jag ska säga det själv).
   Dock ger nog inte fotografiet på denna min teckning överdrivet med rättvisa... Majoriteten av skuggorna är betydligt mycket mörkare och de ljusa ställena är betydligt mycket ljusare. Är faktiskt väldigt stolt på den biten, annars brukar jag vara den som inte vågar göra så överdrivet mycket skillnad emellan ljusaste delarna och de mörkaste, men det vågade jag av någon anledning göra på denna.

Den är tyvärr vikt på mitten ja, var tvungen att vika den då jag skulle få med den hem ifrån skolan, men sedan har folk även roat sig med att vika den här hemma också.

Stay for a while, stay because you make me smile.
Jag hade hoppats på att ha något klart idag, men tydligen är jag för långsam för att kunna avsluta något av allt jag påbörjat så fort...

You make me realize that it's all a lie, and it comes as no surprise.


Nikon D60 + 55-200mm

Jag är stolt över mig själv att jag har gjort lite nytta idag, vi har börjat göra om på vår framsida igen - eftersom den blev totalkvaddad i vintras när någon idiot som skottade snön körde sönder vårat staket. Utöver det så har jag även planterat lite kryddor och sådant fint, ska se hur det blir med fröna (majoriteten är gamla, haha, men de brukar komma upp ändå).
   Batteriet till EOS 700 är dött igen - vilken kvalité det var på det senaste, pfff. Så jag ska försöka skaffa nytt igen så snart som möjligt, troligtvist någon gång nu till helgen. Jag föredrar kameror utan batterier eller kameror som det funkar med uppladdningsbara batterier i kan jag lugnt säga, mycket bekvämare än att behöva springa och köpa nytt batteri hela tiden...

Det var länge sedan jag visade något jag ritat för hand, inte sant? Därför tänkte jag att jag kunde visa en "målning" och en blyerts teckning som jag gjort så snart jag har lite fler bilder att lägga in på datorn - gillar inte att lägga in bara två-fyra bilder ifrån D60 när man lika gärna kan ta åtminstone 30 bilder på en gång.©opyright Casowa Photography 2009-2012
2009
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

Bildbloggar Fotobloggar bloggar Fotobloggar Fotobloggar


   


I was created to create, it’s as simple as that. I create in more ways than one and now it’s time for you to see the world through my eyes – or rather, through the lens of my camera.
Welcome to my blog that I shall fill with my memories from each day that passes by.

   


Follow on Bloglovin


         Digital exposures
     Analog exposures
     Time to see      Amanda Berglund
     Melody pearl
     Nevnarien
     Emma (Hagelstorm) Eriksson
     Inside reflection
     Lina Foto
     Linda Sundell
     Nicolinaslillaskrivbok
     Kreativlink
     Implode
     6x6 life
     Behind the water heater
     I was a whirlwind
     Devils 6th day